ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ - «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη»

koinoboyleytikh-omada-kkeΠρόταση νόμου για τη λήψη μέτρων πραγματικής ανακούφισης των λαϊκών οικογενειών από χρέη κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, βασιζόμενη σε πρόταση νόμου που είχε καταθέσει και στις 11 Νοέμβρη 2015. Το ΚΚΕ είχε καταθέσει και ανάλογη τροπολογία στις 7 Νοέμβρη 2014. Ανάλογη πρόταση νόμου είχε καταθέσει το ΚΚΕ και στις 4 Σεπτέμβρη 2012.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταθέτει την πρόταση νόμου «Μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τα χρέη».

Η πρόταση νόμου του ΚΚΕ εισάγει διατάξεις που στοχεύουν στην ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από την υπερχρέωση στην Εφορία, τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τους ΟΤΑ και στις Τράπεζες προβλέποντας τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών.

Μεταξύ άλλων με το άρθρο 3 δίνεται η δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στο παρόν, να προβαίνουν στη διαγραφή χρεών, βεβαιωθέντων ή μη, με βάση εισοδηματικά κριτήρια και με γνώμονα την προστασία των λαϊκών οικογενειών.

 

Τα μέτρα αυτά είναι επιτακτικά αναγκαία δεδομένου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών πνίγεται κυριολεκτικά στα χρέη, τα οποία δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους κυριολεκτικά σε απόγνωση.

Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν την τελευταία 15ετία, τόσο από τις προηγούμενες όσο και από τη σημερινή κυβέρνηση, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων που κλιμακώνεται με εφαλτήριο την νέα κρίση, της φοροεπιδρομής, της ραγδαίας μείωσης των εισοδημάτων τους και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που οδηγεί τα λαϊκά στρώματα σε σχετική και απόλυτη εξαθλίωση.

Μπορείτε να δείτε την πρόταση νόμου, την αιτιολογική έκθεση και τα άρθρα της πρότασης νόμου ΕΔΩ. 


Πηγή: 902.gr