ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - Παμπειραϊκή απεργία την 1η Μάη - Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι

1-MAH-2023

 

Την κήρυξη 24ωρης παμπειραϊκής απεργίας τη Δευτέρα 1η Μάη από τις 00:01 μέχρι τις 24:00, αποφάσισε το ΔΣ του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πειραιά (ΕΚΠ) για να τιμήσει την Εργατική Πρωτομαγιά.

«Η πρώτη Μαΐου, μέρα ορόσημο για την εργατική τάξη, τιμάται κάθε χρόνο από τους εργάτες όλου του κόσμου. Η θυσία των εργατών στο Σικάγο το 1886, στη Θεσσαλονίκη τον Μάη του 1936, των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, οι αμέτρητες θυσίες των εργατών και εργατριών σε όλον τον κόσμο, φωτίζουν τον δρόμο του αγώνα για ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια», σημειώνει το Εργατικό Κέντρο.

 

Καλεί τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους φοιτητές και τους μαθητές του Πειραιά «να μπουν στη μάχη για την πραγματοποίηση μιας πρωτομαγιάτικης εκδήλωσης αντίστοιχης των αγώνων που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα».

Το αγωνιστικό ραντεβού για την Πρωτομαγιά έχει δοθεί στις 11 π.μ. στο Πασαλιμάνι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΠ, «οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων στο Πασαλιμάνι. Στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στο Ρολόι στο Πασαλιμάνι, όπου θα διαβαστεί το χρονικό των γεγονότων που διαδραματίστηκαν τον Αύγουστο του 1923 στην περιοχή, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και χαιρετισμοί και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με εργατικά τραγούδια».

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την ανακοίνωση

 

Πηγή: 902.gr