Ανακοίνωση για πραξικόπημα της ΠΟΕ ΟΤΑ από το Συνδικάτο Εργαζομένων Α και Β Βαθμού Αυτοδίοικησης Περιφέρειας Αττικής

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Α & Β ΒΑΘΜΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

http://www.syndikatoota.blogspot.com

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Οι μάσκες έπεσαν! Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού  συνδικαλισμού στην ΠΟΕ ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ)  απέκλισαν από το 41ο Συνέδριο18 σωματεία που έκαναν το ταξικό τους χρέος και οργάνωσαν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από την εργασιακή τους σχέση. Την ίδια στιγμή επιδόθηκαν σε όργιο νοθείας σε μια σειρά άλλα σωματεία.

Οι ενέργειές τους αυτές να διαχωρίσουν τους εργαζομένους σε μόνιμους, εκτάκτους και συμβασιούχους αποτελεί διάσπαση ενότητας και της ενιαίας δράσης όλων των εργαζομένων. Μας γυρίζουν χρόνια πίσω σε άλλες μαύρες εποχές όπου διαγράφονταν σωματεία με ταξικό προσανατολισμό, εξασφαλίζοντας πλαστές – νόθες πλειοψηφίες με στόχο τον έλεγχο του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η επίθεση που εξαπέλυσαν ΠΑΣΚΕ- ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ ενάντια στην ενιαία έκφραση όλων των εργαζομένων – ανεξάρτητα απ’ την εργασιακή τους σχέση – πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο των εργαζομένων. Η επιμονή τους στη διάσπαση των εργαζομένων, την ώρα που όλοι μας είμαστε υπό την απειλή της απόλυσης, με τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα, την ώρα που τα κόμματα που στήριζαν και στηρίζουν αυτές οι δυνάμεις καλούν εμάς και τα παιδιά μας να ζήσουμε στη φτώχεια τουλάχιστον μέχρι το 2042, είναι έγκλημα.

Στο ανοιχτό πραξικόπημα και στο όργιο νοθείας που συντελέστηκε από τις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ οι ταξικές δυνάμεις αποχώρισαν από το συνέδριο και σε ενιαίο μέτωπο τα σωματεία που αποκλίστηκαν θα εντείνουν την μάχη στους δρόμους του αγώνα στα πρωτοβάθμια σωματεία. Παραμερίζοντας το σύγχρονο φεουδαρχικό συνδικαλισμό των γαλαζοπράσινων συνδικαλιστικών ηγεσιών, αλλά και θα αναπτύξει αποτελεσματικούς αγώνες ρήξης και σύγκρουσης με τις πολιτικές του και τους πολιτικούς φορείς του κεφαλαίου.

Συνάδελφοι. Η ευθύνη του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας σε αυτές τις συνθήκες γίνεται ακόμη μεγαλύτερη στην οργάνωση της πάλης όλων των εργαζόμενων της Αττικής, αλλά και στον συντονισμό της δράσης με αλλά σωματεία του κλάδου με στόχο την αντίσταση σε αυτή την πολιτική για λύση των προβλημάτων των εργαζομένων.

ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ πρέπει όμως να γνωρίζουν ότι τα συνδικάτα δεν είναι φέουδά τους και οι εργαζόμενοι θα τιμωρήσουν αυτούς  και τα κόμματα που τους τρέφουν και τους στηρίζουν στις βουλευτικές εκλογές.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ Απρίλης 2012