Εκδήλωση της ΤΟ Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας - Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα

aleka-paparhgaΕκδήλωση – συζήτηση με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας διοργανώνει η Τομεακή Οργάνωση Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ, την Κυριακή 9 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος). Θα μιλήσει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών της ΚΟΑ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή για να τιμήσουν την Ημέρα της Γυναίκας. Να τιμήσουν τους αγώνες των κλωστοϋφαντουργών της Νέας Υόρκης, τους καθημερινούς αγώνες που δίνουν σήμερα όλες οι γυναίκες της εργατικής τάξης.

«Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας βρίσκει γυναίκες και άντρες εργαζόμενους στον κλάδο μας, όπως και κάθε λαϊκή οικογένεια, αντιμέτωπους με μια βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους από την κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου, την ΕΕ, για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, οι γυναίκες και οι νέοι πλήττονται περισσότερο. Οι γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών βιώνουν σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την ταξική εκμετάλλευση. Ζουν καθημερινά με το φόβο της απόλυσης αν γίνουν μάνες. Τα νέα ζευγάρια με τους μισθούς πείνας και την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα δυσκολεύονται να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες στον κλάδο Τηλεπικοινωνιών βιώνουν καθημερινά μισθούς 300 και 400€, 4ωρη εργασία, εξαντλητικά ωράρια, απληρωσιά, συμβάσεις ακόμα και μιας μέρας. Έρχονται αντιμέτωπες με την ανεργία, τις απολύσεις, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και υγιεινής.

Αποδεικνύεται ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν έχει να προσφέρει στο λαό, στις γυναίκες της λαϊκής οικογένειας, τίποτα παραπάνω από φτώχεια, ανισοτιμία, εξαθλίωση. Η ιστορία της πάλης για τη γυναικεία χειραφέτηση και ισοτιμία, η 8 Μάρτη, μας διδάσκουν ότι μόνο μέσα από τον αγώνα ενάντια στην πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων κατακτιούνται δικαιώματα.

Σε καλούμε να πιστέψεις στη δύναμή σου. Να διεκδικήσεις όλα όσα σου ανήκουν. Να οργανωθείς στο σωματείο σου, στις λαϊκές επιτροπές, στην ΟΓΕ, να ενισχύσεις το κίνημα με ταξικό προσανατολισμό, το ΠΑΜΕ.

Σε καλούμε να ενισχύσεις το ΚΚΕ. Μόνο με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους Δήμους και στις Περιφέρειες, στα Σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, θα είναι πιο ισχυρός ο λαός. Είναι μοναδική εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων. Με την ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε τον αγώνα για την πάλη για την πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού.Να σπάσουμε τις αλυσίδες των μονοπωλίων, του καπιταλισμού, να ανοίξουμε το δρόμο για το σοσιαλισμό».

 


 

Πηγή:  www.902.gr