Μαζική κινητοποίηση χτες από μαθητές και φοιτητές. Νέο αγωνιστικό ραντεβού το Σάββατο 15 Νοέμβρη με τη σύσκεψη μαθητών εκλεγμένων σε 5μελή και 15μελή συμβούλια σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά.

http://www.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=460174&format=.jpgΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι εκατοντάδες μαθητές από σχολεία της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και φοιτητές με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών.

Με αίτημα αιχμής μαθητών και φοιτητών «η ζωή που μας αξίζει», «δημόσια και δωρεάν μόρφωση για όλους». Με τους μαθητές να δίνουν τον παλμό, προειδοποιώντας για «τρολάρισμα στην τράπεζα θεμάτων στο "νέο" λύκειο και στην κυβέρνηση, εμείς στους δρόμους θα 'μαστε και πάλι, για μόρφωση και για ζωή» και τους φοιτητές να διεκδικούν δωρεάν σπουδές χωρίς εμπόδια, η μεγάλη πορεία έφτασε στη Βουλή. Εκεί, εκπρόσωποι 15μελών των μαθητών χαιρέτισαν το συλλαλητήριο και ανέδειξαν την ανάγκη συντονισμού όλων των σχολείων, ανανεώνοντας το αγωνιστικό τους ραντεβού για το Σάββατο 15 Νοέμβρηπου προγραμματίζουν σύσκεψη μαθητών εκλεγμένων σε 5μελή και 15μελή συμβούλια σχολείων της Αθήνας και του Πειραιά. Μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων απηύθυνε ο εκπρόσωπος των φοιτητών, ενώ οι συγκεντρωμένοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη απεργία στις 27 Νοέμβρη.

 

 

Σήμερα, στις 10 το πρωί, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Γεωλογικού, Νοσηλευτικής, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού και Τουρκικών Σπουδών του ΕΚΠΑ θα απαιτήσουν συνάντηση με τον πρύτανη και τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ για να θέσουν τις διεκδικήσεις τους και να απαιτήσουν να ληφθούν άμεσα μέτρα για τα μεγάλα προβλήματα των φοιτητών του Ιδρύματος. Αμέσως μετά τη συνάντηση στο χώρο της Πρυτανείας οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε συνέντευξη Τύπου.


Αργότερα το μεσημέρι ακολούθησε εξίσου μαζική πορεία φοιτητών και μαθητών, με αφετηρία τα Προπύλαια.

Σε άλλες πόλεις

Στο Ηράκλειο Κρήτης, μαθητές πραγματοποίησαν πορεία προς το Δημαρχείο της πόλης όπου παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Στο μεταξύ σήμερα συνεχίστηκαν οι Γενικές Συνελεύσεις με αυξημένη συμμετοχή όπου πάρθηκαν αποφάσεις για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στο «νέο Λύκειο» και την «τράπεζα θεμάτων». Επόμενο αγωνιστικό βήμα το συλλαλητήριο την Παρασκευή στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Μία από τις μαζικότερες πορείες πραγματοποίησαν οι μαθητές προς το Δημαρχείο και στη συνέχεια προς τα Δικαστήρια της Πρέβεζας, ως απάντηση στην εισαγγελική παρέμβαση της περασμένης Τρίτης και τις προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών.

Μαθητικές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης χτες, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά

Την κυβέρνηση για τις απειλές και την τρομοκρατία απέναντι στους μαθητές καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά καλώντας γονείς, εκπαιδευτικούς, σωματεία, εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να στηρίξουν τους αγώνες των μαθητών. «Οταν χάνονται χιλιάδες διδακτικές ώρες από τις ελλείψεις εκπαιδευτικών, την ώρα που το υπουργείο λέει ότι δε θα καλύψει τα κενά δεν μπορεί να μιλάει συγχρόνως για "αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών" από τις κινητοποιήσεις των μαθητών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Ριζοσπάστη:

 http://www.rizospastis.gr/page.do?id=15483&publDate=7%2F11%2F2014&direction=1&pageNo=13#overlay/1/