Μαζική κινητοποίηση των Λαϊκών Επιτροπών του Πειραιά για την Υγεία

le-peiraia-ygeia-11

 

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, απαίτησαν οι Λαϊκές Επιτροπές της περιοχής του Πειραιά με συγκέντρωση στο Περιβολάκι στη Νίκαια και πορεία μέχρι το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Την κινητοποίηση στήριξαν σωματεία και φορείς της περιοχής, που έδωσαν το «παρών» με τα πανό τους. Μεταξύ αυτών το Σωματείο Εργαζομένων στο Τζάνειο. Επίσης, παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

 

 le-peiraia-ygeia-2

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν ο Αποστόλης Κόκκινος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο Τζάνειο (Δείτε ΕΔΩ βίντεο) και ο Γιώργος Αντωνόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΕΜΑΓΕΝ.(Δείτε ΕΔΩ βίντεο).

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Αλέξανδρος Κοτέας, εκ μέρους της Λαϊκής Επιτροπής Πειραιά ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα στο χώρο της υγείας στον Πειραιά.(Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία στο συνημμένο). Τόνισε ότι «Για μας αποτελεί προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων» και απαίτησε να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα στους υγειονομικούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλινικές που έκλεισαν. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη της οικογένειας τους.

Ο Αλ. Κοτέας υπογράμμισε ότι «Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας μας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στους υπεύθυνους για τα βάσανα μας: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, τον παλιό και νέο εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που αποτελούν τα στηρίγματα της κυβέρνησης και της αντιλαϊκής πολιτικής σε κάθε χώρο δουλειάς. Αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας και δεν θα είναι για πάντα παντοδύναμοι, αν πιστέψουμε τη δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, το δίκαιο του αγώνα μας.

Στο επίκεντρο πρέπει μπουν οι δικές μας ανάγκες. Να ανακτηθούν οι απώλειες που είχαμε τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης. Δυναμώνουμε τον αγώνα για όλα όσα μας πήραν, για όλα όσα μας έκλεψαν, για όλα όσα μας ανήκουν!». (Δείτε το βίντεο).

 

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας χαιρέτησε η Μαίρη Αγρογιάννη, γιατρός εργαζόμενη στο νοσοκομείο (Δείτε ΕΔΩ βίντεο με την ομιλία). 

 le-peiraia-ygeia-4

 


Πηγήwww.902.gr