Έκτακτη χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων τώρα!

lslogoΚατά την ψηφοφορία των θεμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς την Πέμπτη 14.05.2020, η Λαϊκή Συσπείρωση παρότι ψήφισε να επιχορηγηθούν με 150.000 ευρώ οι Σχολικές Επιτροπές, δήλωσε να καταγραφεί συγκεκριμένα στα πρακτικά «από την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου προς τις Σχολικές Επιτροπές από τους "ιδίους πόρους"» δηλαδή από τα έσοδα του Δήμου από φόρους και τέλη. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η χρηματοδότηση της Κυβέρνησης για τη λειτουργία των σχολείων, υπολείπεται πολύ από τις πραγματικές ανάγκες.

Σήμερα καλείται ουσιαστικά ο κάτοικος της πόλης να ξαναβάλει το χέρι στην τσέπη για τις ελλείψεις που έχει το δημόσιο σχολείο.

Ο Δήμος θα καταβάλει για χρέη των σχολείων της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης προς τις ΔΕΚΟ 130.000 ευρώ (20.000 ευρώ για χρέη στην ΕΥΔΑΠ, 77.000 ευρώ για χρέη στη ΔΕΗ και 33.000 ευρώ για χρέη στην Cosmote) και παράλληλα 20.000 ευρώ στη Β΄βάθμια εκπαίδευση για αγορά tablet για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης ενώ θα έπρεπε η μορφωτική διαδικασία για όλα τα παιδιά να προσφέρεται ισότιμα με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας και όχι ανάλογα με τις παροχές του κάθε Δήμου.

Θεωρούμε ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει άμεσα να διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών:

1. για να καλυφθούν όλα τα χρέη των Σχολικών Επιτροπών προς τις ΔΕΚΟ,

2. για να καλυφθούν όλες οι έκτακτες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία λόγω της πανδημίας.

Είναι ανάγκη με ευθύνη της Κυβέρνησης η λειτουργία των σχολείων, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας, να παρέχει ισότιμα σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς, ασφάλεια - υγιεινή - μόρφωση. Αυτό απαιτεί άμεσα την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση για τις ανάγκες των σχολείων και όχι με τη στάση της ουσιαστικά να «ρίχνει νερό στο μύλο» της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής.