ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ!

oxi-keraies-2021


Παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη (2019) για μη εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην οδό Γέμελου 242, η εγκατάσταση έχει ήδη αδειοδοτηθεί.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη η οποία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί. Ο χώρος αυτός βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε 2 Δημοτικά Σχολεία, σε 2 Νηπιαγωγεία και σε  πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η εξέλιξη αυτή δικαιολογημένα έχει προκαλέσει ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φορείς και κατοίκους της πόλης μας.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν υπάρχει άδεια για τη  συγκεκριμένη τοποθέτηση, όπως επικαλείται η Δημοτική Αρχή που σφυρίζει αδιάφορα.

Και άδεια να υπάρχει, το πρόβλημα είναι το νομοθετικό πλαίσιο, όλων των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων, που επιτρέπει την εγκατάσταση κεραιών τηλεφωνίας σε κατοικημένες περιοχές, για να είναι ανταγωνιστική η μια εταιρεία απέναντι στην άλλη, με αποτέλεσμα όμως την υπέρμετρη έκθεση κατοίκων σε ακτινοβολία.

Το αίτημα για μη εγκατάσταση της κεραίας στη Γέμελου 242 στην περιοχή του Αι Γιώργη, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης είναι δίκαιο γιατί δεν παζαρεύουμε την υγεία μας για τα κέρδη των εταιριών κινητής τηλεφωνίας.

Μόνο η μαζική και δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση της κεραίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής, της Ένωσης Γονέων Νίκαιας Ρέντη και των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της περιοχής.

Απαιτούμε:

·         Ανάκληση παντός τύπου αδειών που έχουν δοθεί από τις αρμόδιος υπηρεσίες (Δήμος, Πολεοδομία, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτησης της κεραίας

·         Δήμος, ΕΕΤΤ να παρέμβουν άμεσα για την απομάκρυνση της κεραίας και για διενέργεια μετρήσεων της ακτινοβολίας και δημόσια κοινοποίηση των αποτελεσμάτων

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους κατοίκους της περιοχής

στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί

την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου στις 5:30 μμ στην πλατεία του Αι Γιώργη.

Ιανουάριος 2021