Η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει σχέση με την ιστορία της πόλης!

mouria-prin     mouria-simera

 

Από 4 έως 8 Μάρτη του 1944 η πόλη μας έγραφε άλλη μια λαμπρή σελίδα στη μάχη ενάντια στο φασισμό με την ηρωική Μάχη της Κοκκινιάς. Ο ΕΛΑΣ, το ΕΑΜ και ο λαός της πόλης με μπροατάρηδες τους κομμουνιστές αντιστάθηκαν στους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους για να μην καταληφθεί η Κοκκινιά.

Στη Μάχη της Κοκκινιάς σκοτώθηκε και ο λοχαγός του ΕΛΑΣ Γιώργος Βογιατζής όπου οι Ναζί κρέμασαν για εκφοβισμό το πτώμα του στη μουριά στη συμβολή των οδών Ιωνίας και Κασταμονής. Από τότε αυτή η μουριά έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της αντίστασης της πόλης, με καταθέσεις στεφάνων για να τιμηθούν οι νεκροί της Μάχης της Κοκκινιάς.

Δυστυχώς η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε... ένα μήνα πριν τις εκδηλώσεις για τη Μάχη της Κοκκινιας να κόψει την συγκεκριμένη μουριά δείχνοντας για άλλη μια φορά ότι δεν έχει σχέση με την ιστορία της πόλης.

Όσο και αν προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία της πόλης και να απομακρύνουν τα σύμβολα της πόλης από τη νέα γενιά, στην πόλη μας υπάρχει ο ίδιος ο λαός της και το κίνημα του που είναι θεματοφύλακες για τους αγώνες της Κοκκινιάς ενάντια στο φασισμό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί την άμεση αποκατάσταση της μουριάς στη συμβολή των οδών Ιωνιας και Κασταμονης που συμβολίζει τον αγώνα του ΕΛΑΣ ενάντια στους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες του.