ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - Καμία σκέψη για κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης «Πλοηγός» στον Πειραιά

Καμία σκέψη για κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης «Πλοηγός» στον Πειραιά!

Να γίνουν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ όλες οι αναγκαίες προσλήψεις για τη λειτουργία του!

 

logo laikh syspeiroshΟ Πειραιάς και οι όμοροι δήμοι του είναι από τις λίγες περιοχές της χώρας όπου δεν λειτουργεί Κέντρο Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων. 

Μετά από χρόνιες διεκδικήσεις του αντιναρκωτικού κινήματος, του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και φορέων της περιοχής (Ενώσεις Γονέων, Εργατικών Σωματείων, Επιστημονικών Συλλόγων), το 2017 η περιφερειακή αρχή ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην ίδρυση του Διαδημοτικού Κέντρου Πρόληψης Πειραιά "Πλοηγός". Παράλληλα όμως υπονόμευσε τη λειτουργία του με το "καλημέρα", αφού πιστή στα μνημόνια που ψήφισε μαζί με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα, ουσιαστικά απαγόρευσε τις 12 προσλήψεις επιστημονικού προσωπικού  που προβλέπει το Οργανόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης. 

Η σημερινή περιφερειακή αρχή της ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη, δεν προχώρησε ποτέ στη λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης, επικαλούμενη την έλλειψη Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για τις προσλήψεις που απαιτούνται. 

Σήμερα η περιφερειακή αρχή της ΝΔ διά του εκπροσώπου της στο Κέντρο Πρόληψης κ. Βοϊδονικόλα Στ. ζητά από την ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και τον ΟΚΑΝΑ το κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης, χωρίς καν να ενημερώσει τους δήμους και τους εκπροσώπους τους στο ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν πρόκειται να αποδεχτεί να μπει "λουκέτο" στο Κέντρο Πρόληψης "Πλοηγός".  Δεν πρόκειται να αποδεχτεί να μπει "λουκέτο" στις ανάγκες της νέας γενιάς για πρόληψη ενάντια στα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το διαδίκτυο, τον τζόγο, που θα αφορά κάθε σχολείο της περιοχής μας. 

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" και οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοί της θα πρωτοστατήσουν στην ενημέρωση του λαού του Πειραιά, μαζί με φορείς του εργατικού και μαζικού κινήματος για την άμεση και απρόσκοπτη λειτουργία -ΕΔΩ και ΤΩΡΑ-  του Κέντρου Πρόληψης Δήμων Πειραιά "Πλοηγός".

 

Καλούμε την περιφερειακή αρχή να ανακαλέσει τώρα την απόφασή της για κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης Πειραιά.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού, Περάματος και Κερατσινίου - Δραπετσώνας, που είναι μέλη στο ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης "Πλοηγός" να μην αποδεχτούν καμία πρόταση της περιφερειακής αρχής για "λουκέτο", στην ανάγκη της νεολαίας στην πρόληψη κατά των εξαρτήσεων.

 

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση:

Στέλιος Μπενετάτος, περιφερειακός σύμβουλος Πειραιά

Διαμάντω Μανωλάκου, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά

Παναγιώτης Κατηφές, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας-Ρέντη, μέλος του ΔΣ Κέντρου Πρόληψης «Πλοηγός»

Ελευθερία Παπουτσιδάκη, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κορυδαλλού

Γιώργος Καλαμαράς, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κερατσινίου-Δραπετσώνας

Βασίλης Βατίστας, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος