Βρέχει δομικά υλικά στους παιδικούς σταθμούς της Νίκαιας!

Nikaia-Tavani-6-paidikosstathmo        Nikaia-Tavani-6-paidikosstathmos 5

 

Τυχερά στάθηκαν τα μικρά παιδιά αλλά και οι εργαζόμενες του 6ου δημοτικού παιδικού σταθμού καθώς η προχθεσινή φθινοπωρινή βροχή ήταν αρκετή για να πέσουν δομικά υλικά από το ταβάνι σε αίθουσα διδασκαλίας.

Η εκτεταμένη υγρασία και διάβρωση είναι προφανέστατα ένα χρόνιο πρόβλημα σε ένα τόσο παλαιό κτίριο όπως αυτό του 6ου παιδικού σταθμού, αλλά η αδιαφορία της δημοτικής αρχής παραμένει εγκληματική. Οι εμφανείς ρωγμές στο ταβάνι και η σταδιακή πτώση υλικών από αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η δημοτική αρχή. Συνεχίζει όμως να σφυρίζει αδιάφορα και δεν λαμβάνει κανένα μέτρο πρόληψης και ελέγχου της στατικής κατάστασης όλων των δημοτικών και δημόσιων κτιρίων από ειδικευμένους τεχνικούς.

Σχολεία χωρίς επαρκή συντήρηση, ανεπαρκείς αίθουσες διδασκαλίας, μαθητές Νηπιαγωγείων σε container, έλλειψη σε αντισεισμική – αντιπυρική θωράκιση των σχολείων, κ.α. δυστυχώς συνθέτουν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής στην πόλη μας. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα έργα βιτρίνας απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες που έχουν σήμερα τα παιδιά μας να μορφώνονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές και με όλες τις συνθήκες που θα καλύπτουν τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη καλεί για πολλοστή φορά τη δημοτική αρχή εκτός από τα «μεγαλεπήβολα» σχέδια για «έξυπνες πόλεις» και σχολεία «ενεργειακά αυτόνομα», επιτέλους να να σκύψει πάνω από τα υπαρκτά προβλήματα πριν είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα. «Έξυπνες πόλεις» χωρίς ασφαλείς μαθητές και εκπαιδευτικούς δεν υπάρχουν.

Καλούμε τη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει άμεσα στους απαραίτητους τεχνικούς ελέγχους σε κάθε δημοτικό ή δημόσιο κτίριο που συναθροίζονται οι συμπολίτες μας, ξεκινώντας πρώτα από τα σχολεία και τους παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς.

 

 

Nikaia-Tavani-6-paidikos-stathmos 2

 

Nikaia-Tavani-6-paidikosstathmo

 

 

Nikaia-Tavani-6-paidikosstathmos 4

 

 

Nikaia-Tavani-6-paidikosstathmos 6

 

 

Nikaia-Tavani-6-paidikosstathmos 5