Τη Δευτέρα 14.11 η τελετή ονοματοδοσίας κτιρίου "Βέρα Νικολαϊδου"

onomatodosia-Vera-Nikolaidou

 

Τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη στις 6.30 το απόγευμα, έπειτα από την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πραγματοποιείται η τελετή ονοματοδοσίας του 1ου Παιδικού και Βρεφικού Σταθμού σε Κτίριο «ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ».

 

H βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου που διετέλεσε δήμαρχος Νίκαιας (1990-1994) υπήρξε και δραστήριο μέλος του Συλλόγου Γυναικών της Νίκαιας για χρόνια. Με δωρεά του Συλλόγου ο Δήμος της Νίκαιας απέκτησε οικόπεδο στο οποίο κατασκευάστηκε και τελικά λειτούργησε από το 1991 έως το 1994, επί δημαρχίας της, το «Πολύκεντρο Γυναικών». Στα πλαίσιά του λειτούργησαν βρεφονηπιακός σταθμός, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά τις απογευματινές ώρες, συμβουλευτικό κέντρο για τους γονείς, ενώ παρέχονταν ορισμένες πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες.

Η ονοματοδοσία αυτή αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής για τη Βέρα Νικολαϊδου αφού είναι πλούσια η παρακαταθήκη που άφησε μέσω της δράσης της στον αγώνα για μια κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιάΟ λαός της Κοκκινιάς θα τη θυμάται πάντα για τη μεγάλη ευαισθησία της και την ετοιμότητά της να αγωνιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή για τα προβλήματα των απλών ανθρώπων.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο νυν δήμαρχος Γ.Ιωακειμίδης, εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ ο Ανδριανός Μπούκουρης και για την πορεία της θα μιλήσει ο επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Παναγιώτης Κατηφές.