Κινητοποίηση στη Νίκαια για ανεργία και χαράτσια

Η κινητοποίηση  στη Νίκαια για ανεργία και χαράτσια

Μαζική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου και πορεία στους δρόμους της Νίκαιας διοργάνωσαν χτες βράδυ η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας και μαζικοί φορείς της περιοχής με αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων για τους άνεργους και εκφράζοντας τη ρητή αντίθεσή τους σε όλα τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση.

 

 Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού και της ΟΓΕ. Στην κεντρική ομιλία η Βάσω Γαλανοπούλου από την Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας τόνισε πως «κανένας δεν είναι μόνος του. Οσο πιο μαζικό θα είναι το κίνημα, τόσο πιο αποτελεσματικό θα γίνει. Η ανεργία είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού και των οικογενειών τους». Παράλληλα κάλεσε τους συγκεντρωμένους να δώσουν ηχηρή απάντηση στην πανελλαδική απεργία στις 19 Οκτώβρη. «Σε όλη την Ελλάδα και στον Πειραιά να κατακλειστούν οι δρόμοι από ποτάμια λαού που θα παρασύρουν στο διάβα τους κάθε αντιλαϊκή πολιτική. Κανένας μόνος του. Συντονισμένη, οργανωμένη απάντηση μέχρι ο λαός να βγει νικητής».

 

 Την κινητοποίηση συνδιοργάνωσαν οι φορείς: Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας, Συνταξιουχικά σωματεία ΙΚΑ και ΟΑΕΕ Νίκαιας - Κορυδαλλού, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας (ΟΓΕ), Επιτροπή Ειρήνης Κοκκινιάς (ΕΕΔΥΕ), Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Κοκκινιάς και οι Σύλλογοι: ΟΦΟΝ, Αγ. Τριάδας, «Η Μέριμνα», ΑΦΜΟ - ΑΦΟΑΝ, ΑΦΜΟ - Βάρναλης.