Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 9 Φλεβάρη. Στη πλατεία Κοραή στις 6:30 το απόγευμα

Συλλαλητήρια την Πέμπτη Πέμπτη 9 Φλεβάρη ενάντια στο νέο αντεργατικό έγκλημα

Συλλαλητήρια στις 9 Φλεβάρη οργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή, καθώς και σε άμεση κλιμάκωση της πάλης με πανεργατική πανελλαδική απεργία ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθούν συγκυβέρνηση, πλουτοκρατία και τρόικα, μαζί με τους συμμάχους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

 

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 5.30 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή.

 

 

Ακόμη, στη Θεσσαλονίκη (6 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου), Κατερίνη (6 μ.μ., συντριβάνι, πλατάνι). Ξάνθη (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Αλεξανδρούπολη (6 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο), Σέρρες (6.30 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας), Καβάλα (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Κομοτηνή (6 μ.μ., κεντρική πλατεία), Δράμα (5.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Χαλκίδα (7 μ.μ., πλατεία Αγοράς), Λαμία (6.30 μ.μ., πλατεία Πάρκου), Θήβα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Μυτιλήνη (6 μ.μ., πλατεία Σαπφούς), Ρόδο (11 π.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου)

 

Να απομονωθούν όσοι εμποδίζουν την πάλη

Την ίδια στιγμή που δεκάδες σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα πρότειναν επίσης απεργιακή κινητοποίηση στο πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εμπόδισαν την αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική θύελλα. Ας δούμε ενδεικτικά μερικά παραδείγματα:

  • Οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ - ΟΤΑ σε πρόσφατες συνεδριάσεις των οργάνων τους απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ να προχωρήσουν στην κήρυξη απεργίας μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Φλεβάρη. Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απάντησαν ότι θα πρέπει πρώτα να συζητήσουν με τη ΓΣΕΕ πριν πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για απεργία. Αλλά και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο «διάλογος». Ανάλογη ήταν και η απάντηση που έδωσαν για το ζήτημα της απεργίας ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ στην προχτεσινή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ - ΟΤΑ.
  • Στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο, απαντώντας στην πρόταση των ταξικών δυνάμεων για απεργία στις 9 Φλεβάρη, ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αρνήθηκαν με την πρόφαση ότι εκείνη τη μέρα πραγματοποιείται το... Συνέδριο της Ομοσπονδίας.
  • Να περιμένουν οι εργαζόμενοι απόφαση της ΓΣΕΕ δήλωσαν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ), απορρίπτοντας την πρόταση για απεργία στις 9 Φλεβάρη. Ακόμα, στην ΟΜΕ - ΟΤΕ, στην ΚΟΣΜΟΤΕ, αλλά και στους διοικητικούς υπαλλήλους του Οργανισμού (ΠΑΣΕ), η ΠΑΣΚΕ χρησιμοποίησε το ίδιο πρόσχημα, ότι δηλαδή περιμένει απόφαση από τη ΓΣΕΕ.