ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ: Μαζική πορεία και στο πρώτο λιμάνι της χώρας

Μαζική πορεία και στο πρώτο λιμάνι της χώρας

 

 
 
Στον Πειραιά, εντυπωσιακά σε μαζικότητα και με «νέο αίμα» στις γραμμές τους, ήταν τα μπλοκ των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, των ναυτεργατών και των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στα εργοστάσια ελαιουργοσαπουνοποιίας. Μαζική ήταν και η συμμετοχή των οδηγών φορτηγών, των εργαζομένων στον επισιτισμό - τουρισμό και των οικοδόμων. Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των γυναικών στα μπλοκ των γυναικείων Συλλόγων - μελών της ΟΓΕ. Τη δική τους θέση είχαν οι εργαζόμενοι από τους δήμους του Πειραιά, οι Λαϊκές Επιτροπές και οι Επιτροπές Ανέργων. Ενώ τον τόνο με τον παλμό και τη ζωντάνια τους έδιναν οι μαθητές από σχολεία του Πειραιά και οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πειραιά.

 

 

Ολος αυτός ο εργατόκοσμος που διαδήλωσε με προμετωπίδα το πανό της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ με το σύνθημα: «Οχι άλλες θυσίες μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια έξω από την ΕΕ», ήταν το αποτέλεσμα της οργανωμένης και καλά σχεδιασμένης δουλειάς των ταξικών δυνάμεων στους τόπους δουλειάς και στις εργατογειτονιές.

Οι απεργιακές φρουρές είχαν πάρει θέση από τα ξημερώματα στους καταπέλτες και στους χώρους δουλειάς στη στεριά. Εκλεισε η επιχείρηση μετάλλου DOMUS και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Κλειστά έμειναν τα εργοστάσια ΜΙΝΕΡΒΑ, ΛΕΒΕΡ, ΕΛΑΙΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ, ΠΙΤΣΟΣ, ενώ μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στην κινητοποίηση και των εργαζομένων στο πολυκατάστημα ΝΟΤΟΣ ΓΚΑΛΕΡΙ.

 

Στιγμιότυπα από την πορεία στους δρόμους του Πειραιά
Ομιλητής στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού ήταν ο Θανάσης Παναγιωτόπουλος, από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας και πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων. Ακολούθησε πορεία στο κέντρο του Πειραιά που κατέληξε στο λιμάνι, ενισχύοντας την περιφρούρηση στα καράβια.