Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

Έγινε το Βήμα - Να κάνουμε το ΑΛΜΑ!

Nikaia A4 preview 001  Nikaia A4 preview 002

Περισσότερα...

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΙ ΚΑΙ ΙΙΙ ΤΗΣ «COSCO»

Με τον αποφασιστικό απεργιακό τους αγώνα και την αλληλεγγύη πέτυχαν δεσμεύσεις για τα αιτήματά τους (ΦΩΤΟ)

                       

Οι εργαζόμενοι ενώ ενημερώνονται για τις εξελίξεις το μεσημέρι της Τετάρτης

Ως ένα πρώτο θετικό αποτέλεσμα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, της αποφασιστικότητας, της ενότητάς τους και του κύματος αλληλεγγύης που ξεδιπλώθηκε υπέρ του αγώνα τους, χαρακτήρισαν οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της «Cosco» τις απαντήσεις που έλαβαν από την πλευρά της εργοδοσίας της «Cosco» και των υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας κατά τη συνάντηση που έγινε το πρωί της Τετάρτης 6 Ιούνη στο ΥΕΝ, για έναρξη διαπραγματεύσεων προς υπογραφή ΣΣΕ και ένταξη των λιμενεργατών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Περισσότερα...

ΟΦΟΝ: Εκδήλωση την Πέμπτη 8/6 με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο ΟΦΟΝ διοργανώνει εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 8/6/2017 στις 7:00μμ στην Πλατεία Χαλκηδώνας (Θεατράκι).

Θα μιλήσει ο Γρηγόρης Λιόνης.

«Το περιβάλλον πρέπει να είναι πεδίο κερδοφορίας ή λαϊκό δικαίωμα;»

Περισσότερα...

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αναδείχθηκαν παραλείψεις της Αστυνομίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα

Η... αδράνεια της Αστυνομίας αναδείχτηκε και από τη χτεσινή κατάθεση, στη δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, της μάρτυρα Αν. Δαμίγου, καταστηματάρχη της περιοχής όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Οι πρώτοι που διερεύνησαν την κάμερα ασφαλείας στο μαγαζί της, ψάχνοντας για αποδεικτικά στοιχεία, ήταν οι ...δημοσιογράφοι και όχι η Αστυνομία.«Μετά από δέκα μέρες ήρθαν οι αστυνομικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:«Εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά, συνοδευόμενος από ένστολο αστυνομικό, που γνώριζε για το περιστατικό με τον δημοσιογράφο, φαινόταν εκνευρισμένος, αλλά δεν αναζήτησε το επίμαχο υλικό».

«Επί μια εβδομάδα και (...) Προκύπτει ότι ούτε ένας αρχηγός της Αστυνομίας, ούτε ένας αστυνομικός, δεν προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της Αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή Αυγή. Πρώτα εμφανίστηκαν τα κανάλια και μετά η Αστυνομία. Γι' αυτό δε νιώθουν ασφάλεια και πολλοί από τους μάρτυρες, έτσι διαμορφώνεται η λογική του "ου μπλέξεις"»,σχολίασε η πολιτική αγωγή.

Περισσότερα...

Δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Δύο χρόνια έκλεισαν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη δολοφονική νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Η δολοφονία του στις 17 προς 18 Σεπτέμβρη 2013, όπως προκύπτει από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και των απολογιών των χρυσαυγιτών, εντάσσεται στις πρωτοφανείς σε αγριότητα εγκληματικές πράξεις, όχι ως ατομική εκτροπή αυτών που τις διέπραξαν, αλλά στο πλαίσιο μιας συλλογικής οργανωμένης καθοδηγημένης δράσης, από κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά όργανα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο, τους τραυματισμούς, την απόπειρα ανθρωποκτονιών και άλλα αδικήματα.

 

Υπενθυμίζεται πως η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης ομάδων εφόδου. Δολοφονήθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της ναζιστικής οργάνωσης στη Νίκαια και με άμεση συνέργεια των ταγμάτων εφόδου. Χρυσαυγίτες της τοπικής αναγνώρισαν τον Π. Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι», ενημέρωσαν τους υπόλοιπους χρυσαυγίτες της περιοχής και συγκεντρώθηκαν έξω από την καφετέρια. Πριν, συγκροτημένα και πειθαρχώντας στην εντολή του πυρηνάρχη Γ. Πατέλη, είχαν πάει στην τοπική της Νίκαιας και είχαν εξοπλιστεί με ρόπαλα, σιδηρογροθιές, στιλέτα, ενώ τους δόθηκαν και οδηγίες σχετικά με την αποστολή τους και το στοχοποιημένο μουσικό.

 

Περισσότερα...

Επικοινωνία

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη
Ηλ. ταχυδρομείο: lsnikaiarentis@gmail.com

Λαϊκή Επιτροπή Νίκαιας και η Επιτροπή Ανέργων Νίκαιας

Κ.Γέμελου 119 Νίκαια 18450 Ελλάδα (Γραφεία ΟΦΟΝ)

Ώρες λειτουργίας Λαϊκής Επιτροπής

& Επιτροπής Ανέργων καθημερινά :
10:00π.μ. - 12:00π.μ.

17:00μ.μ. - 20:00μ.μ.

Παρακάτω μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία επικοινωνίας σου, ώστε να λαμβάνεις ενημερώσεις από τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη.

 Τα πεδία με αστερίσκο (*) συμπληρώνονται υποχρεωτικά.

Όνομα:*
E-mail:*
Τηλέφωνο: