ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!

nipiaΜε έκτακτη «δια περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και επιστολική ψηφοφορία 5 ωρών (μέσω email) κλήθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι να αποφασίσουν για την λειτουργία 7 Παραρτημάτων Νηπιαγωγείων της πόλης μας (3ο, 9ο,10ο,120&21ο,23ο,7ο και 24ο Νηπιαγωγεία Νίκαιας).

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ  τονίσει ότι δεν αποδέχεται "δια περιφοράς" διαδικασίες και συνεδριάσεις  που αποκλείουν τις ερωτήσεις, τις τοποθετήσεις και τη διαλογική συζήτηση και ειδικά για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά τη σχολική ζωή. 

Η τοποθέτηση που έστειλε η Λαϊκή Συσπείρωση:

«Η ανύπαρκτη πρόβλεψη για επιπλέον υποδομές για την υλοποίηση της υποχρεωτικότητας της δίχρονης προσχολικής αγωγής, έχει οδηγήσει στη γνωστή απαράδεκτη κατάσταση όπου τα νήπια και τα προνήπια στεγάζονται σε απαράδεκτες συνθήκες, σε κοντέινερ, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα για συστέγαση τους ακόμα και σε κτίρια Γυμνασίων και Λυκείων, με βάση το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζει η ΝΔ.

Άλλωστε με βάση και την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, κάθε Παράρτημα Νηπιαγωγείου θα επιχορηγηθεί με το αστρονομικό ποσό των 300 € το χρόνο, δηλαδή περίπου 30€ το μήνα για ολα τα λειτουργικά του έξοδα! 

 

Περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 19.04.2023 – Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΊΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στην 4η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας-Ρέντη (19/4/2023) η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε στα προ-ημερησίας θέματα:

DS-19-4-23-katifesΚατηφές Παναγιώτης (επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης, υποψήφιος Δήμαρχος)

 • Για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να θέσει προς συζήτηση ψήφισμα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση και αφορά κλήση σε δίκη σε Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Καλλιθέας για συκοφαντική δυσφήμιση από «αιρετό» του Δήμου Καλλιθέας με τη ναζιστική εγκληματική «Ελληνική Αυγή» (δημοτική παράταξη της ΧΑ) και τώρα «πολιτευτή» του φυλακισμένου εγκληματία Κασσιδιάρη.
 • Για τις αλλαγές στη λειτουργία και τις αρμοδιότητες των Δήμων με το νομοσχέδιο «καινοτομία των ΟΤΑ» που πλέον είναι καινοτομία: η μη μονιμοποίηση εργαζομένων που έχουν δικαιωθεί από το 2007 (πχ Βοήθεια στο Σπίτι) – η υποχρέωση των Δημάρχων να στρέφονται κατά των απεργιών και αν δεν το κάνουν έχει το δικαίωμα ο εκάστοτε Υπουργός – την υποχρέωση των Δημάρχων να στρέφονται ενάντια σε εργαζόμενους που έχουν πρωτόδικα δικαιωθεί και αν δεν το κάνει τότε οι αιρετοί κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος – για τη δυνατότητα ο Δήμαρχος να καθορίζει το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων της κάθε πόλης, καταστρατηγώντας την Κυριακή αργία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την κάθετη αντίθεσή της στην μετατροπή των Δήμων σε «μακρύ χέρι» ενός αντιλαϊκού κράτους, κάνοντας αναφορά στην άρνηση των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ να αρνηθούν την τροπολογία του ΚΚΕ για την αναθεώρηση του αρ.103 που αφορά την μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις εργασίας. Η Λαϊκή Συσπείρωση ως Δημοτική Αρχή θα παλέψει μαζί με όλους τους εργαζόμενους για μόνιμες θέσεις εργασίας ενάντια στο αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο των Δήμων που έχουν συν διαμορφώσει ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Όσο για τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής να θυμίσουμε ότι στην Οικονομική Επιτροπή μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση σταθερά καταψηφίζει να στραφεί ο Δήμος ενάντια σε εργαζόμενους του ή ότι η «ανάπτυξη» που οραματίζεται η Δημοτική Αρχή περνά και από το γνωστό εμπορικό – ψυχαγωγικό κέντρο της πόλη που έχει χαρακτηριστεί «τουριστική περιοχή»!!!!! και δεν ισχύουν συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και ωράρια με τα καταστήματά να λειτουργούν κάθε Κυριακή και μέχρι αργά το βράδυ όλες τις ημέρες της εβδομάδας…κόντρα στα μικρά εμπορικά καταστήματα της πόλης.

 

Περισσότερα...

Δημοτικό Συμβούλιο 20.02.2023 - δεν αφορούν τον κ.δήμαρχο τα προ ημερησίας θέματα

lslogoΣτα προ ημερήσιας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο:

- για την ανάγκη ένταξης των δημοτικών σχολείων 13, 18, 19 και 26 στο πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων

- για την απαράδεκτη κατάσταση με την θέρμανση στα σχολεία

- για την κατάπτυστη απόφαση του Αρείου Πάγου των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας

- για τα φασιστικά συνθήματα σε τοίχους σχολείων της Κοκκινιάς

ο κύριος δήμαρχος Γ. Ιωακειμίδης απάντησε... τίποτα.

Δείτε ΕΔΩ την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Περισσότερα...

Οι τοποθετήσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ανάδειξη σοβαρών ζητημάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο 19.01.2023

katifes-1-taktiki-synedriasi-DS-2023

 

 • Για τη Δημοτική Αστυνομία
 • Για τη δασική περιοχή στην Άνω Νεάπολη και τον κίνδυνο κάτοικοι να χάσουν τα σπίτια τους
 • Για την παράνομη κατασκευή στο κλειστό Γυμναστήριο στο Σελεπίτσαρι
 • Για τη δυσοσμία στα φρεάτια της πόλης 
 • Σχολικός Αθλητισμός ή Γήπεδα για τις ΠΑΕ στην πόλη μας;
 • Για το Κοινωνικό Φαρμακείο
 • Για την επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές 

 

Περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 07.12.2022 – Τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

Ρεπορτάζ για τα προ ημερησίας θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση

 • για την Απόφαση του ΣτΕ που ακυρώνει τις αρμοδιότητες που δόθηκαν σε Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής
 • για τη νέα δομή της Δημοτικής Αστυνομίας
 • για την επικίνδυνη παραχώρηση δημόσιου χώρου για καφετέρια στην είσοδο του γηπέδου στο Σελεπίτσαρι
 • για την έλλειψη επαρκούς φωτισμού στο γήπεδο του στίβου στο «Μελίνα Μερκούρη»

 

Περισσότερα...