Προσφατα αρθρα

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας–Ρέντη: Έθεσε σοβαρά ζητήματα στο ΔΣ (25.06.2019) - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής σημαντικά ζητήματα:

 

Ζ/ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΟΥΝ ΓΗΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Σύμφωνα με το 26ο και 27ο θέματα της ημερήσιας διάταξης υπήρχε αίτημα από τον Ολυμπιακό για κατασκευή με δικά του χρήματα γηπέδου χάντμπολ πίσω από το Δημοτικό Γυμναστήριο Μ. Μερκούρη το οποίο ήδη του έχει δοθεί κατά αποκλειστικότητα και από τον Αστέρα Νικαίας για κατασκευή γηπέδου στο πάρκινγκ του 1ου Κλειστού Γυμναστηρίου Νίκαιας (Σελεπίτσαρι).

Και οι 2 ομάδες ζητούν να κατασκευάσουν γήπεδα «ελαφριάς κατασκευής» (τύπου μπαλόνι). Μάλιστα έχουμε ενημερωθεί ότι για το κλειστό γήπεδο χάντμπολ που θέλει να κατασκευάσει ο Ολυμπιακός, η Παγκόσμια Ομοσπονδία προσφέρει το δάπεδο (ταραφλεξ) και τον ηλεκτρονικό πίνακα και η Ελληνική Ομοσπονδία τα χρήματα για την κατασκευή αποδυτηρίων για να διευκολυνθεί η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Εφήβων που θα γίνει το 2021 στην Ελλάδα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των ομάδων, αλλά και των νέων παιδιών για άθληση, όπως πχ το έργο του Αστέρα Νίκαιας και την σημαντική προσπάθεια που κάνει για την ανάπτυξη του βόλεϊ στην πόλη μας, την ανάγκη και για χωροταξική ανάπτυξη των αθλητικών υποδομών στην πόλη, αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ψήφισε ΠΑΡΩΝ και με ενιαία κριτήρια και στα 2 αυτά θέματα.

Το ΠΑΡΩΝ της ψήφου έχει να κάνει με το ότι παραχωρείται δημόσιος δημοτικός χώρος για κατασκευή γηπέδων από τις ίδιες τις ομάδες και τα γήπεδα δε θα ανήκουν στο Δήμο. Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε οι συγκεκριμένες μελέτες να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ και να χρηματοδοτηθούν από το Κράτος ώστε και τα γήπεδα να ανήκουν στο Δήμο και όλες οι ομάδες της πόλης να μπορούν να κάνουν χρήση.

 

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας–Ρέντη: Έθεσε σοβαρά ζητήματα στο ΔΣ (25.06.2019) - ΓΙΑ ΤΟ 1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΝΤΗ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής σημαντικά ζητήματα:

ΣΤ/ ΓΙΑ ΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΕΝΤΗ

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της έλλειψης ασανσέρ στο 1ο Γυμνάσιο Ρέντη που εκτός από τις ανάγκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών, το σχολείο είναι και το μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο του Ρέντη. Η τοποθέτηση ασανσέρ είναι ένα πάγιο αίτημα των εκπαιδευτικών αλλά και του Συλλόγου Γονέων. Μάλιστα έχει γίνει μελέτη από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου (περίπου 70.000 €) ενώ προσφορές και μελέτες έχουν πάρει και ο Διευθυντής του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων (που καμία δεν ξεπερνά τα 20.000€)!!!!

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας–Ρέντη: Έθεσε σοβαρά ζητήματα στο ΔΣ (25.06.2019) - ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΟΣΤΟΦΙΑ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής σημαντικά ζητήματα:

 

Ε/ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΟΣΤΟΦΙΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι ως παράταξη έστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στο ΑΚΕΛ για το θάνατο του πρώην ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ και πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια. Ο Δήμος της Νίκαιας είναι αδελφοποιημένος με το Δήμο Κάτω Πολεμιδίων Κύπρου και σ’ αυτά τα πλαίσια είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Δημήτρη Χριστόφια όταν ήταν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Στέλιο Μπενετάτο.

Μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και ο Δήμος να στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

 

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας–Ρέντη: Έθεσε σοβαρά ζητήματα στο ΔΣ (25.06.2019) - ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής σημαντικά ζητήματα:

 

Δ/ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της μη λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης στον Πειραιά με τη συμμετοχή και του Δήμου Νίκαιας που έχει αποφασιστεί από την Περιφέρεια από το 2017. Ενώ διαφημίστηκε από την κ Δούρου, από το Υπ. Υγείας και από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τελικά έμεινε μόνο στα χαρτιά. Εδώ και 2 χρόνια έχουν εγγραφεί 200.000€ για τη λειτουργία του και δεν έχουν γίνει ακόμα προσλήψεις προσωπικού.

Η Δημοτική Αρχή απάντησε, μη γνωρίζοντας επί δύο χρόνια που συμμετέχει και ο Δήμος στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ότι τελικά μάλλον δεν υλοποιήθηκε και «θα δούμε» με τη νέα Διοίκηση της Περιφέρειας. 

 

Περισσότερα...

Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας–Ρέντη: Έθεσε σοβαρά ζητήματα στο ΔΣ (25.06.2019) - ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΚΥΛΩΝ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 25.06.2019 η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε τα εξής σημαντικά ζητήματα:

 

Γ/ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΚΑ ΣΚΥΛΩΝ

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε θέμα για το ωράριο λειτουργίας τους και την καθαριότητα και υγιεινή τους. Ήδη υπάρχουν πολλά παράπονα από κατοίκους στην περιοχή της Νεάπολη (Νεκροταφείο Ανάληψης) και στην περιοχή του Λόφου της Δεξαμενής για χρήση τους τις πολύ βράδυνες ώρες με ενόχληση των περίοικων από φασαρία, αλλά και για την μη καθαριότητα τους (πχ έλλειψη και μη εγκατάσταση ειδικής άμμου) με έντονη μυρωδιά στους περίοικους, όπως έχουν καταγγείλει κάτοικοι σε Νεάπολη, Ακροπόλεως και Παιδική Στέγη.

 

Η Δημοτική Αρχή απάντησε ότι θα φροντίσει για την καθαριότητα και για το ωράριο λειτουργίας τους.

Περισσότερα...