Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Συνέδριο ΚΕΔΕ. Θέσεις Λαϊκής Συσπείρωσης

 

Aντιδραστικές μεταρρυθμίσεις και Κρατικός Προϋπολογισμός διαμορφώνουν  το αντιλαϊκό πλαίσιο δράσης  της Τοπικής Διοίκησης

30/11/2017

Η σφοδρή επίθεση που δέχεται ο λαός μας διαδοχικά από  κυβέρνηση – κεφάλαιο- ΕΕ  δένεται  επιμελημένα  με ένα ευρύτατο δίκτυο αποπροσανατολισμού και καθυπόταξης του.

Στόχος να παραιτηθεί από τις ανάγκες του, να προσαρμόσει τη  ζωή και το μέλλον των παιδιών του στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της επανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ντόπιων και ξένων.

Να αποδεχτεί ως μονόδρομο τη φτώχεια και την ανέχεια, τη φοροληστεία, την παραίτηση από δικαιώματα και ό,τι κατακτήσεις έχουν απομείνει.

Στην περίοδο που μπαίνουμε οι αντιδραστικές αλλαγές στο χώρο της τοπικής διοίκησης βαθαίνουν και εναρμονίζoνται όλο και πιο στενά και διακριτά με τους στόχους και τις επιδιώξεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Η αστικές δυνάμεις  στο σύνολό τους θέτουν πιο επιτακτικά την επιδίωξη η τοπική διοίκηση να καταστεί -όπως  αποτυπώνεται στις επεξεργασίες της ΚΕΔΕ- ένας από τους “πυλώνες” του νέου κύκλου  της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Οι άξονες της αποκέντρωσης και της επιχειρηματικότητας προτάσσονται ως κύριοι άξονες δράσης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης από το σύνολο των αστικών κομμάτων και που στους δήμους και τις Περιφέρειες  παρουσιάζονται με την δήθεν ουδέτερη ταυτότητα του “αυτοδιοικητικού” .

Περισσότερα...

Συνέδριο ΚΕΔΕ. Για τις νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης στην Τοπική Διοίκηση

30/11/2017 

Από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε προς ψήφιση την διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη», με την συναίνεση της Ν.Δ και την έμμεση συνηγορία ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ και του τότε Συνασπισμού, το ΚΚΕ και τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει την έχουν απορρίψει διότι είναι αντιδραστική ως προς το περιεχόμενο της και εχθρική για το λαό. Η ενίσχυση αρμοδιοτήτων και λειτουργιών των περιφερειακών και των κατώτερων βαθμίδων της διοικητικής δομής του κράτους δεν γίνονται για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Αποσκοπούν να γίνουν πιο ικανές και αποτελεσματικές προκειμένου να στηρίξουν τη δράση των επιχειρηματικών ομίλων,  τις επενδύσεις και την κερδοφορία τους.  Να ενισχυθεί ο ανταποδοτικός χαρακτήρας στις υπηρεσίες τους, η διαχείριση της ακραίας φτώχιας που δημιουργεί η αντιλαϊκή πολιτική.  Πρόκειται  για ευθυγράμμιση με τις επιταγές της ευρωενωσιακής καπιταλιστικής αγοράς ,για αστικούς εκσυγχρονισμούς «δοκιμασμένους» ήδη από χρόνια στις χώρες της ΕΕ και σε άλλα καπιταλιστικά κράτη.

Ο Καλλικράτης ενδυνάμωσε τις διοικητικές κατασταλτικές λειτουργιές Δήμων και Περιφερειών.

Η αποκέντρωση των  αρμοδιοτήτων στους Δήμους και τις Περιφέρειες συνοδεύτηκε από τους εμπνευστές της με την ψευτιά  ότι θα βοηθήσει να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα αφού είναι «πιο κοντά στον πολίτη»!. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι είναι  ο δρόμος που διεύρυνε την φοροληστεία των εργατικών λαϊκών νοικοκυριών,  την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, την εμπορευματοποίηση της πρόνοιας, της υγείας, της παιδείας,  στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Περισσότερα...

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ -3 ΝΟΕΜΒΡΗ 2017-

  1. ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΑΠΟ ΤΟ2012 ΕΩΣ ΤΟ2016

Για τα Μ.Α.Π. αλλά και γάλατα που δεν παρείχε  σε  εργαζόμενους  του, ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη τα έτη 2012 έως και 2016 συζήτησε με κατεπείγον θέμα το Δ.Σ. Αποφασίστηκε να αποδοθούν τα οφειλόμενα, σε χρήμα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρθηκε ότι από τον Φλεβάρη 2017, η συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΣ-ΟΤΑ(ΠΑΜΕ )κατήγγειλε την έκθεση των εργαζομένων σε κίνδυνο αφού η διοίκηση δεν παρείχε τα Μ.Α.Π. ταυτόχρονα ασκούσε κριτική στην ηγεσία του σωματείου που αντί να διεκδικήσει, καλούσε τους εργαζόμενους να πάνε μέσω δικαστηρίων για να ‘’κερδίσουν’’ αυτά που δικαιούνται από τους νόμους!!! (β.λ. παλιότερο δημοσίευμα μας εδώ: http://www.nikaiarenti-ls.gr/dimos-nikaias-renti/1306-2017-02-11-12-39-58)

Την ίδια περίοδο η Λ.Σ. είχε θέσει το πρόβλημα στο Δ.Σ. και με ανακοίνωσή της πρόβαλε τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και τις ευθύνες της διοίκησης Ιωακειμίδη.

Τελευταία πριν 10 ημέρες, η εκπρόσωπος της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή , ζήτησε από την διοίκηση, να εφαρμόσει την νομοθετική ρύθμιση Ιούλη 2017-που έγινε μετά τις κινητοποιήσεις- και να αποδοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους. Συνέβαλε απ’ότι φαίνεται αυτή η παρέμβαση  να εισαχθεί ως κατεπείγον το θέμα στις 3 Νοέμβρη αντί για το τέλος του μήνα όπως είχε απαντήσει ο αντιδήμαρχος στο αίτημα της Λ.Σ. στην οικονομική επιτροπή.

Υ.Γ. Αξίζει να αναφέρουμε πως κάποιοι  “καλοθελητές”, λέγανε σε χώρους εργασίας του Δήμου, ότι η Διοίκηση ήθελε να δώσει την οφειλή της αλλά την εμπόδιζε η Λ.Σ.!!! Πες πες κάτι θα μείνει ή εκεί που μας χρώσταγαν….

ΞΑΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Περισσότερα...

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

(Στον καθρέφτη του κοιτιέται και από μόνος του αγαπιέται)

Σαν τον καλύτερο ισολογισμό των τελευταίων 15-20 χρόνων παρουσίασε, αυτόν του 2016 ο κ. Ιωακειμίδης.

Τι είχε αυτός ο ισολογισμός;

  • Εκατοντάδες εργαζομένους λιγότερους από τους προηγούμενους, με τους μισθούς πετσοκομμένους τσακισμένους σε σχέση με αυτούς πριν 5 ή 6 χρόνια
  • Και αντί γι’ αυτό βέβαια υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι ‘’μιας χρήσης’’ 250 εργαζόμενοι, με 8μηνες συμβάσεις, που δεν τους πληρώνει ο Δήμος αλλά ο ΟΑΕΔ. Αυτό σήμερα!! Χθες ήταν άλλοι με 5μηνες συμβάσεις που τις πλήρωναν ευρωπαϊκά προγράμματα, μέσω Μ.Κ.Ο. Αύριο μια από τα ίδια! Όσο αυτή η κατάσταση παραμένει ως έχει και δεν την ανατρέπει το λαϊκό κίνημα.
  • Ακόμη έχει την αύξηση των δημοτικών τελών και άλλων δημοτικών φόρων ‘’βάλτε μας φόρους, βάλτε μας η πλάτη μας αντέχει’’. Και φορομπήχτης η δημοτική Αρχή για να τα βγάλει πέρα.

Και μόνο για αυτό το λόγο η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε τον ισολογισμό και φυσικά για την όλη πολιτική της Διοίκησης , εικόνα και ομοίωση τη αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Περισσότερα...

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017: ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Από τα θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Πέμπτη 28 ΣΕΠ 2017:

ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΞΕΧΑΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΙΠΕ ΤΑ ΙΔΙΑ!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση θύμισε στη τοποθέτηση της, στον κ. Ιωακειμίδη ότι ακριβώς την ίδια εισήγηση που έκανε  ο  ίδιος πριν 1 χρόνο το 2016 επανέλαβε το 2017. Δηλαδή τα ίδια έργα, που δεν έγιναν φυσικά, και θα γίνουν τώρα! Μόνο που ο δήμαρχος νόμιζε ότι τα παρουσίαζε για πρώτη φορά. Όταν μάλιστα το αμφισβήτησε, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  του διάβασε το σχετικό απόσπασμα, από τα πρακτικά της συνεδρίασης του 2016 (ΝΟΕΜΒΗΣ 2016).

Ανεξάρτητα βέβαια από αυτό που δείχνει το παραμύθιασμα της Δημοτικής Αρχής , τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στους πολίτες, η Λαϊκή Συσπείρωση εστίασε τη κριτική της στα εξής :

  • Αφενός παρουσιάζεται το έργο της Διοίκησης , ότι ανταποκρίνεται στην καθημερινότητα του πολίτη ενώ μια μόνο φωτογραφία από την περιοχή της πρώην ΒΑΜΥΛ στο Ρέντη η ίδια και χειρότερη κάθε φορά που βρέχει, με είκοσι πολυώροφες πολυκατοικίες δείχνει την άρνηση της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Μάλιστα ό,τι έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια δηλαδή, στοιχειώδης ηλεκτροφωτισμός, πρόχειρες ασφαλτοστρώσεις κ.α. , έγιναν μετά από παρεμβάσεις του οικιστικού συλλόγου, που κάθε φορά οι εκπρόσωποι του, αντιμετωπίζονται από το Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους σκαιότατα και απαξιωτικά.

Περισσότερα...

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. META ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΡΕΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ

Παραθέτουμε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας - Ρέντη, που υιοθετήθηκε την Πέμπτη  28 Σεπτέμβρη 2017  μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης. 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε, και μέχρι τώρα δεν έχει διαψευστεί από την κυβέρνηση, ότι προωθείται εγκατάσταση πυρηνικών στη βάση του Άραξου. Θυμίζουμε ότι στη βάση του Αραξου είχαν αποθηκευτεί πυρηνικές κεφαλές του ΝΑΤΟ από το 1962. Αυτές απομακρύνθηκαν το 2001 και με τους αγώνες του λαού μας.

Η συγκεκριμένη βάση είναι σταθερά ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και έχει χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για μετασταθμεύσεις και εφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών σε ΝΑΤΟικές επιδρομές σε άλλες χώρες. Τώρα φαίνεται ότι ανοίγει νέος σχεδιασμός χρησιμοποίησής της με πυρηνικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα και τους λαούς της περιοχή μας.

Ανησυχούμε, λοιπόν, γιατί οι γενικότερες εξελίξεις είναι επικίνδυνες και απειλούν την ασφάλεια και τη ζωή του λαού.

Περισσότερα...

Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας με εντολή του Δημάρχου Ιωακειμίδη αρνήθηκε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των 15 συμβασιούχων της καθαριότητας

lslogoΣτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη συζητήθηκε το θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η παράταση των συβάσεων για 8 μήνες 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση:

τοποθετήθηκε για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και των κινητοποιήσεων τους ως παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, αφού ξεκινούσε από την ανάγκη κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία.

απάντησε γιατί η λύση που έδωσε η Κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων (μόνιμες θέσεις πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, προσλήψεις από τους Δήμους με μετακύληση του κόστους στους δημότες από τα δημοτικά τέλη).

εκτίμησε τι προμηνύει αυτή η εξέλιξη με ουσιαστική αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η καθαριότητα.

Για την ανανέωση των συμβάσεων των 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ΥΠΕΡ,  θέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση της μισθοδοσίας αυτών των εργαζομένων.

Περισσότερα...

Να συγκληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη με θέμα το αίτημα μόνιμης και σταθερής εργασίας

Παραθέτουμε το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης:

 

Κυρία πρόεδρε του Δ.Σ. Νίκαιας-Ρέντη

Επειδή δεν είχαμε οποιαδήποτε απάντηση στο αίτημα μας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη 22 Ιουνίου, για την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, επανερχόμαστε.  Καταθέτουμε και γραπτά την αίτηση όλων των συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ. Ι.ΡΕΝΤΗ

Κυρία πρόεδρε

Ζητάμε να συγκληθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νίκαιας –Αγ.Ι. Ρέντη με θέμα το αίτημα μόνιμης και σταθερής εργασίας  για τους συμβασιούχους , οι οποίοι απασχολούνται στον Δήμο μας και στους Ο.Τ.Α.

Για τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Στέλιος  Μπενετάτος

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Περισσότερα...

Οι μάσκες (ξανά)έπεσαν

Οι μάσκες (ξανά)έπεσαν

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/3 δεν έχουν προηγούμενο.  Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση οι δήθεν «ανεξάρτητοι» της πλειοψηφίας της διοίκησης των εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη (παράταξη Σ.Ε.Κ.Ε) παρέμβηκαν και απαίτησαν την καταδίκη από μεριάς του δημοτικού συμβουλίου μιας ανακοίνωσης που κυκλοφόρησε το προηγούμενο διάστημα η Λαϊκή Συσπείρωση. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης -που όπως φάνηκε ενόχλησε- ήρθε σαν απάντηση στον ωμό και χυδαίο αντικομουνισμό που χρόνια τώρα έχουν αναλάβει εργολαβία. Αντικομουνισμό που θα ζήλευαν και οι πιο φανατικοί αντικομουνιστές, οι κάθε λογής Πάγκαλοι και Καρατζαφέρηδες και με φρασεολογία και πρακτικές που συνεχίζουν να δανείζονται από τους φασίστες της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο βρισκόταν αντιπροσωπεία του πολιτιστικού συλλόγου Αγίας Τριάδας για να αιτηθεί μέτρα στήριξης από τον Δήμο για να συνεχίσει την δραστηριότητα του. Προς έκπληξη όλων σε αυτούς επιτέθηκαν με πρωτοφανή λεκτική και σωματική αγριότητα οι ψευτοπαλληκαράδες μάλλον επειδή ανάμεσα τους αναγνώρισαν κάποια μέλη του ΚΚΕ.  

Για ακόμη μια φορά απέδειξαν τον ρόλο τους ως νεροκουβαλητές της αντιλαϊκής πολιτικής και της εφαρμογής της από την παρούσα δημοτική αρχή Ιωακειμίδη (πρώην ΔΗΜΑΡ  και νυν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ) , απέδειξαν ότι είναι μαέστροι στον αποπροσανατολισμό και ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων του Δήμου τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους και να απομονώσουν την πλειοψηφία του σωματείου τους, να σκεφτούν:

Περισσότερα...