Προσφατα αρθρα

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ για την Β’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά

perissos-kke-ktirio

Τα ονόματα των υποψηφίων με το ΚΚΕ για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιούλη ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα για την Β’ Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά

 

Περισσότερα...

Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της Κυριακής

ekloges-kalph

Πότε διεξάγονται οι εκλογές

  • Ευρωεκλογές:

Η ψηφοφορία στην Ελλάδα θα διεξαχθεί στις 26 Μάη 2019 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

Η ψηφοφορία των Ελλήνων στα υπόλοιπα κράτη - μέλη της ΕΕ θα διεξαχθεί στις 25 Μάη 2019 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ θερινή τοπική ώρα.

  • Περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές:

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 26 Μάη 2019 και η τυχόν επαναληπτική εκλογή στις 2 Ιούνη 2019 από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ.

 

Περισσότερα...

Δήλωση του Παναγιώτη Κατηφέ υποψήφιου Δημάρχου Νίκαιας Ρέντη για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

9mai«Πρώτη στο μόχτο στον αγώνα
και στη θυσία η γειτονιά.
Η Καλογρέζα, η Δραπετσώνα,
Η ματωμένη Κοκκινιά»
Σ. Μαυροειδή - Παπαδάκη

 

Η 9η Μάη εξακολουθεί και σήμερα να συγκινεί τους λαούς όλου του κόσμου, αφού συμβολίζει την εποποιία της Σοβιετικής Ένωσης, που τσάκισε τα χιτλερικά στρατεύματα. Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς και διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.

Η αιματοβαμμένη Κοκκινιά, γνωρίζει καλά γιατί πολέμησε τον φασισμό και στάθηκε όρθια.

Χρέος, όρκος τιμής για εμάς είναι η συνέχεια του αγώνα για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που τσακίζει σήμερα τα εργατικά λαϊκά στρώματα.

Χρέος μας είναι να βάλουμε φρένο, να πολεμήσουμε και να τσακίσουμε το φασισμό, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που με πολύπλευρη στήριξη παίζει σήμερα βρώμικο και σκοτεινό αντιλαϊκό ρόλο.

Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα των ναζιστών. Ούτε τα παλιά ούτε τα πρόσφατα.

Ο λαός με τους αγώνες του να βαδίσει για νέες νίκες, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 

Περισσότερα...

Εργατική Πρωτομαγιά 2019

PROTOMAGIA 2019

 

Οι προσυγκεντρώσεις των Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών για την απεργιακή συγκέντρωση στον Πειραιά την Τετάρτη 1η Μάη στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη είναι:

- Στις 9.30 π.μ. - Στην πλατεία Περιβολάκι στη Νίκαια, οι Λαϊκές Επιτροπές Νίκαιας και Κορυδαλλού. Θα ακολουθήσει πορεία έως το χώρο της συγκέντρωσης.

Περισσότερα...

Συνέντευξη ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ στο 902.gr - «Ο λαός με την πάλη του και ισχυρό ΚΚΕ παντού, θα είναι πιο δυνατός την επόμενη μέρα»

kostas-papadakhs - radiofono ioanninon

Στις πολλαπλές εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας, πρέπει να καταδικαστεί, μέσω της ενίσχυσης του ΚΚΕ, ο δρόμος της ΕΕ, της κυβέρνησης, δήμων και Περιφερειών που είναι δρόμος των θυσιών και της χρεοκοπίας του λαού και μόνο προβλήματα και δεινά του έφερε προκειμένου να εξυπηρετηθεί η καπιταλιστική κερδοφορία, τόνισε ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος και μέλος της ΚΕ, μιλώντας το portal 902.gr.

Τόνισε ότι η διαχρονική κλοπή και εκμετάλλευση πρέπει να μπει στο στόχαστρο διότι είναι ο κύριος αντίπαλος των εργαζομένων, οι οποίοι με ισχυρό το ΚΚΕ μπορούν με περισσότερες δυνάμεις να παλέψουν την επόμενη μέρα των εκλογών απέναντι στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Υπογράμμισε ότι η πικρή εμπειρία του λαού δείχνει ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος και ανακούφιση στο πλαίσιο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι ένας κόσμος που εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γυρίσει στα παλιά, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά να απαντήσει με ισχυρό ΚΚΕ.

Περισσότερα...