Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ επισκέφθηκε μονάδες του ΟΚΑΝΑ

ΟΚΑΝΑ

Τη Δευτέρα 18 Φλεβάρη, κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Κατηφέ, μέλος του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, επισκέφθηκε μονάδες του ΟΚΑΝΑ και συνομίλησε με εργαζόμενους του Οργανισμού.

Στο Σταθμό Φροντίδας Εξαρτημένων Ατόμων πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους από το πρόγραμμα του street work που μέσω ΕΣΠΑ λειτουργεί σε συνεργασία Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Αθηναίων, ΟΚΑΝΑ και ΚΕΘΕΑ, όπου οι εργαζόμενοι έθεσαν το πρόβλημα της καθυστέρησης της μισθοδοσίας τους. Παράλληλα έγινε συνάντηση με τους εργαζόμενους από τα Προγράμματα Κοινοφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ όπου καλύπτουν βασικές ανάγκες στο Σταθμό Φροντίδας αλλά εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας και ημερομηνία λήξης.

Στη Μονάδα Υποκατάστασης Άμεσης Πρόσβασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με ιατρούς και νοσηλευτές του Οργανισμού όπου και εκεί αναδείχθηκε το πρόβλημα των ελαστικών σχέσεων εργασίας με αρκετούς εργαζόμενους να δουλεύουν με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών και με ημερομηνία λήξης.

Περισσότερα...

Τ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ – Συγκέντρωση με ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στις 27 Φλεβάρη

koutsoumpas-xalkida

 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (παλιό αμφιθέατρο), την Τετάρτη 27 Φλεβάρη και ώρα 7 μ.μ.

Θα χαιρετίσει η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Περισσότερα...

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ - Σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα και την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ

LOGO-laikh-syspeiroshΚοινή δήλωση σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα, αλλά και την ανακοίνωση της ΚΕΔΕ που «πανηγυρίζει» για τη μετάθεση της ημερομηνίας της κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων τον Ιούνη του 2019, έκαναν οι κομμουνιστές δήμαρχοι Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Στάμελος, Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

Το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης έχει ως εξής: 

«O κ. Πατούλης και η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ μας ενημερώνουν για τη "μεγάλη νίκη της αυτοδιοίκησης" στο ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων. Απέσπασαν, καθώς μας λένε, μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης που ορίζει την υποχρεωτική διάθεσή τους στην Τράπεζα της Ελλάδας για τον Ιούνη του 2019!

Η "νίκη" τους φωνάζει από μακριά. Έχει τη σφραγίδα των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Βολική εκτόνωση για την κυβέρνηση και την πλειοψηφία της ΚΕΔΕ.

Η "νίκη" τους όπως και "η αντάρα" των διεκδικήσεών τους είναι κενό γράμμα. Δεν απαντάνε στο μεγάλο ζήτημα της χρηματοδότησης των δήμων, που σήμερα όλο και περισσότερο καλούνται από κυβέρνηση, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΕΕ να επιβαρύνουν τα λαϊκά νοικοκυριά για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τις υπηρεσίες τους.

Περισσότερα...

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΣΤΗΝ ΚΕΔΕ - Παρέμβαση για τα ταμειακά διαθέσιμα

 

Βαθιά πολιτικό θέμα και όχι νομικό χαρακτήρισε η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  και δημοτική σύμβουλος Πειραιά, Ελπίδα Παντελάκη, στο ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, την περασμένη Πέμπτη, την απόφαση της κυβέρνησης με την οποία εξαναγκάζει τους δήμους και τις Περιφέρειες να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος. 

Περισσότερα...

ΕΕΔΥΕ-ΟΓΕ-ΕΕΔΔΑ - Εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ - ΟΓΕ - ΕΕΔΔΑ για τη Βενεζουέλα

logo-ΕΕΔΥΕ  logo-ΟΓΕlogo-ΕΕΔΔΑ

 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καταδικάζουν και καταγγέλλουν τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμαχικών τους κυβερνήσεων της Λατινικής Αμερικής και του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ) στις εσωτερικές εξελίξεις της Βενεζουέλας, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη αλληλεγγύη και τη στήριξή τους στον βενεζουελάνικο λαό.

Από κοινού διοργανώνουν εκδήλωση αλληλεγγύης την Κυριακή 10 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Θα μιλήσει ο επιτετραμμένος της Βενεζουέλας Φρέντι Χεσούς Φερνάντες Τόρες.

Περισσότερα...