Προσφατα αρθρα

Η εφημερίδα μας

Efimerida Laiki Syspeirosi Iounios 2017 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με καταθέσεις στεφανιών στους τόπους των εκτελέσεων

Με καταθέσεις στεφανιών στους βαμμένους από το αίμα των αγωνιστών δρόμους της Κοκκινιάς ξεκίνησαν το απόγευμα από την πλατεία Αγίου Νικολάου οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργανώνουν οι ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ και το Παράρτημα ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ για την επέτειο του Μπλόκου που έγινε από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στις 17 Αυγούστου 1944.

Την Τετάρτη 23 Αυγούστου, στις 6 μ.μ., στο κοινοτάφιο του Γ' Νεκροταφείου θα γίνει προσκλητήριο πεσόντων, χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Παραρτήματος Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και κατάθεση στεφάνων.

Περισσότερα...

Τιμητικές εκδηλώσεις 2017 του Παρ/τος Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς και των Κ.Ο. του Κοκκινιάς

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

dse0011Το παράρτημα της Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς και οι Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ, διοργανώνουν εκδηλώσεις προς τιμή των αγωνιστών που εκτελέσθηκαν από τους Ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους στο μεγάλο Μπλόκο της Κοκκινιάς 17/08/1944.

Καλούν τους αγωνιστές, τους απογόνους και φίλους της Εθνικής Αντίστασης, τη νεολαία, τους εργαζόμενους, όλο το λαό της πόλης μας, να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις.

«Πρώτοι στο μόχθο, στον αγώνα

και στην θυσία ή γειτονιά

ή Καλογρέζα ή Δραπετσώνα,

ή ματωμένη Κοκκινιά»

(Σ. Μαυροειδή – Παπαδάκη)

Δείτε αναλυτικά τις εκδηλώσεις:

Περισσότερα...

Η Δημοτική Αρχή Νίκαιας με εντολή του Δημάρχου Ιωακειμίδη αρνήθηκε να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για την μετατροπή σε αορίστου χρόνου των 15 συμβασιούχων της καθαριότητας

lslogoΣτο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας – Ρέντη συζητήθηκε το θέμα των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ και η παράταση των συβάσεων για 8 μήνες 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση:

τοποθετήθηκε για το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων και των κινητοποιήσεων τους ως παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται, αφού ξεκινούσε από την ανάγκη κάθε εργαζόμενου για μόνιμη και σταθερή εργασία.

απάντησε γιατί η λύση που έδωσε η Κυβέρνηση είναι μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων (μόνιμες θέσεις πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες, προσλήψεις από τους Δήμους με μετακύληση του κόστους στους δημότες από τα δημοτικά τέλη).

εκτίμησε τι προμηνύει αυτή η εξέλιξη με ουσιαστική αποδυνάμωση των δημοτικών υπηρεσιών και ιδιωτικοποίηση τομέων όπως η καθαριότητα.

Για την ανανέωση των συμβάσεων των 15 εργαζόμενων στην καθαριότητα η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε ΥΠΕΡ,  θέτοντας παράλληλα ότι αυτό δεν αποτελεί ουσιαστική λύση ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕ να πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση για μετατροπή των συμβάσεων τους  σε αορίστου χρόνου σε προσωποπαγείς θέσεις με χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση της μισθοδοσίας αυτών των εργαζομένων.

Περισσότερα...

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΛΙΜΑΝΙΩΝ: «Στον αέρα» δικαιώματα και κατακτήσεις για να μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων

«Στον αέρα» δικαιώματα και κατακτήσεις για να μεγαλώνουν τα κέρδη των μονοπωλίων

Πίσω από τις πλάτες των εργαζομένων του ΟΛΠ, οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού παζαρεύουν την απώλεια δικαιωμάτων με τη νέα Συλλογική Σύμβαση και τον νέο Κανονισμό Προσωπικού

Επιμήκυνση του εργάσιμου χρόνου, ελαστικές εργασιακές σχέσεις, σπαστά ωράρια, «αξιολογήσεις» με αντεργατικά κριτήρια, προετοιμασία απολύσεων, είναι ορισμένα από τα όσα παζαρεύουν η διοίκηση του ΟΛΠ (δηλαδή ο επιχειρηματικός όμιλος της «Cosco») με τις εργοδοτικές - κυβερνητικές συνδικαλιστικές ηγεσίες των σωματείων του χώρου, σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΛΠ.

Την εξέλιξη αυτή καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η «Δημοκρατική Ενότητα» Λιμανιών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία ακόμα απόδειξη πως όταν «μιλάνε για "δίκαιη ανάπτυξη", για "win-win", εργοδοσία και κυβέρνηση, εννοούν ότι εμείς πρέπει να δεχτούμε να χάνουμε όλο και περισσότερα, να δεχτούμε αδιαμαρτύρητα τη νέα επίθεση στα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας».

Αναδεικνύοντας το ρόλο των δυνάμεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η «Δημοκρατική Ενότητα» υπογραμμίζει ότι στις διαπραγματεύσεις τους με την εργοδοσία για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) και τη διαμόρφωση του νέου Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, «διαπραγματεύονται την απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων χωρίς να ενημερώνουν για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων».

Περισσότερα...

ΚΟΒ Νεάπολης - ΚΟΒ Χαλκηδόνας, Προβολή ταινίας: "Το παιδαγωγικό ποίημα", Δευτέρα 3 Ιούλη 2017, 9ο Δημοτικό Σχολείο

Οι ΚΟΒ Νεάπολης και Χαλκηδόνας, τιμώντας τα 100 χρόνια από την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση, διοργανώνουν την προβολή του αριστουργήματος των Μ. Μαγιέβσκαγια και Α. Μασλιούκοβ «Παιδαγωγικό Ποίημα - Ο Δρόμος προς τη Ζωή», τη Δευτέρα 3 Ιούλη, 8 μ.μ., στο 9ο Δημοτικό Σχολείο (Προποντίδος 1, Νίκαια).

Βασισμένο στο διάσημο ομώνυμο βιβλίο του Αντόν Μακάρενκο, με τον κορυφαίο ηθοποιό V. Emelianov στο ρόλο του παιδαγωγού Αντόν Μακάρενκο.

to-paidagogiko-poiimaΈνας φάρος για το σημερινό παιδαγωγό και το ρόλο του στο σχολείο, όπου πρέπει να δίνει το προσωπικό παράδειγμα της θυσίας, της ανιδιοτέλειας και της μάχης ενάντια στο βόλεμα και τη μοιρολατρία.

«Το θαυμάσιο και εκπληκτικό πετυχημένο παιδαγωγικό αυτό πείραμα έχει παγκόσμια σημασία» (Μαξίμ Γκόρκι).

«Το βιβλίο αυτό δεν έχει προηγούμενο. Είναι ένας νέος τύπος βιβλίου. Τίποτα δεν μπορεί να σκιάσει την ακτινοβολία του ή να φράξει το μέλλον του» (Λουί Αραγκόν).

Σύνοψη

Περισσότερα...