Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας-Ρέντη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έφεση του πρώην Δημάρχου Νίκαιας για το πρώην λατομείο Καραμπίνη

Εκδικάζεται η έφεση του Στέλιου Μπενετάτου, πρώην Δημάρχου της Νίκαιας, για το πρώην λατομείο του Καραμπίνη.Τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στο πενταμελές εφετείο του Πειραιά εκδικάζεται η έφεση του Στέλιου Μπενετάτου που καταδικάστηκε ως Δήμαρχος Νίκαιας στις 15 Μαρτίου του 2010, σε 30 μήνες φυλακή και 50.000 ευρώ χρηματικό πρόστιμο, με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας» σε παράνομη εκμετάλλευση δασικής έκτασης ,στο πρώην λατομείο Καραμπίνη.

Ο χώρος «Καραμπίνη» ανενεργό λατομείο για πολλά χρόνια, χρησιμοποιείται δεκαετίες τώρα αποκλειστικά για αθλητικές δραστηριότητες (στο χώρο υπάρχουν γήπεδα ποδοσφαίρου και κλειστό γήπεδο μπάσκετ).

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής ήταν -και η ανάγκη παραμένει- να καθαριστεί ο χώρος και να κατοχυρωθεί η ασφάλεια των νέων αθλητών και παιδιών από βράχια που επικρέμονται πάνω από τα γήπεδα.

Η καταδίκη τότε προστέθηκε στη σειρά και άλλων δικαστικών διαδικασιών της Δημοτικής Αρχής για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, για την ανέγερση του 19ου δημοτικού σχολείου, για την άδεια κυλικείου σχολείου. 

Θυμίζουμε ότι η πρωτόδικη απόφαση τον Μάρτιο του 2010 πάρθηκε κατά πλειοψηφία με αθωωτική τη ψήφο του προέδρου και την εισήγηση του εισαγγελέα. Εκφράστηκε συμπαράσταση και αλληλεγγύη από τα αθλητικά σωματεία της πόλης, πολλούς φορείς και αθλητικούς παράγοντες που πίστευαν στο δίκαιο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής και στην αθωότητα του Δημάρχου.

ΝΙΚΑΙΑ – ΡΕΝΤΗΣ 18/2/2011