ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ - Στις 13 Μάη η Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης

Την Κυριακή 13 Μάη η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στην Αττική

">http://www.youtube.com/watch?v=zjIuCaUedjc

Η Γραμματεία της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) απευθύνει μαζικό κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Μέρα Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης την Κυριακή 13 Μάη.

Οι διεκδικήσεις των κινητοποιήσεων:

  • Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
  • Να κλείσουν ΤΩΡΑ η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις και στρατηγεία.
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.
  • Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις - Επιστροφή όλων των στρατιωτικών από τις ευρωΝΑΤΟικές αποστολές στο εξωτερικό.
  • Καμιά αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
  • Όχι στις πολεμικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ.
  • Αποδέσμευση από ΕΕ - ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

Στο πλαίσιο αυτό, την Κυριακή 13 Μάη θα πραγματοποιηθεί στην Αττική η 38η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης και την ίδια μέρα σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις, πορείες, παρεμβάσεις από τις κατά τόπους Επιτροπές Ειρήνης, όπου υπάρχουν ευρωατλαντικές βάσεις, στρατηγεία και υποδομές.

Η 38η Μαραθώνια Πορεία θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. από τον Τύμβο του Μαραθώνα και θα τερματίσει στις 6.30 μ.μ. στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

(Διαβάστε εδώ αναλυτικά για το πρόγραμμα, τα λεωφορεία για τον Μαραθώνα και οδηγίες για τους ειρηνοδρόμους). 

Στη σχετική Διακήρυξη καταγγέλλεται η κυβέρνηση, που «με προμετωπίδα τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση, έχει γίνει σημαιοφόρος στην προώθηση των στόχων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Με τη στάση της προσπαθεί να "ξεπλύνει" τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό (...) Την ώρα που ο λαός υποφέρει, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίρνει τα εύσημα γιατί είναι η δεύτερη χώρα, μετά τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που για το 2017 δίνει το 2,36% του ΑΕΠ, δηλαδή 4,2 δισ. ευρώ, για στρατιωτικές δαπάνες...».

Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «οι εξελίξεις στην περιοχή μας απαιτούν τη μετατροπή της λαϊκής ανησυχίας σε οργανωμένη πάλη, για να διατρανώσουμε τη θέλησή μας κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και των αιτιών που τους προκαλούν, για τον απεγκλωβισμό της Ελλάδας από τις δαγκάνες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για τη μη αλλαγή των συνόρων και των διεθνών συνθηκών που τα καθιερώνουν».


Πηγή: www.902.gr