ΕΕΔΥΕ: Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. 66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

66 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΕ ΧΙΡΟΣΙΜΑ - ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
Συγκέντρωση καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων

Από την ΕΕΔΥΕ την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ. συγκέντρωση στην Ακρόπολη και πορεία στο Σύνταγμα

 

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό της Αθήνας και του Πειραιά στη συγκέντρωση - εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 9 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με αφορμή τη συμπλήρωση 66 χρόνων από τις ρίψεις εκ μέρους των Αμερικανών των πυρηνικών βομβών στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Θα ακολουθήσει πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

 

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να διατρανώσει την καταδίκη του στα εγκλήματα και τα σχέδια του ιμπεριαλισμού, να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική πάλη, να εκφράσει την αντίθεσή του σε όλα τα πυρηνικά, να διαδηλώσει την επιθυμία του να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, την προσήλωσή του στη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΕΔΥΕ υπογραμμίζει:

«Απαιτούμε και παλεύουμε για

-- Την απαγόρευση των πυρηνικών, χημικών, βιολογικών όπλων και όλων των μέσων μαζικής καταστροφής, πρώτ' απ' όλα των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

-- Τη μη εγκατάσταση των βάσεων της λεγόμενης "Αντιπυραυλικής Αμυνας" στα Βαλκάνια και καμιά διευκόλυνση από ελληνικής πλευράς.

-- Την κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων.

-- Τη διακοπή κάθε συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.

-- Την αποκάλυψη και αντιμετώπιση της κρατικής τρομοκρατίας και των κατασταλτικών νόμων και μηχανισμών ενάντια στους λαούς.

 -- Την προστασία και την ουσιαστική στήριξη των προσφύγων και των μεταναστών.

-- Την ανατροπή του Μνημονίου, των αντιλαϊκών μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, τη συγκέντρωση και κινητοποίηση εργατικών λαϊκών δυνάμεων για να ανοίξει ο δρόμος ανάπτυξης που θα έχει κριτήριο την ικανοποίηση των οικονομικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αναγκών του λαού μας».

 

To δημοσίευμα στον Ριζοσπάστη εδώ