ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - Ν. Αμπατιέλος: Οι ιμπεριαλιστές να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα!

ambatielos-sygk-peiraia-08

 

Ηχηρό μήνυμα ενάντια στην παρουσία του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «George W. Bush» στο λιμάνι του Πειραιά και στη συμμετοχή της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στάλθηκε από το μαζικό και δυναμικό συλλαλητήριο που οργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Πειραιά του ΚΚΕ, το πρωί του Σαββάτου.

Οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν «ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, τη συμμετοχή στο αιματοκύλισμα άλλων λαών, αλλά και την μετατροπή σε στόχο άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων.

sygk-peiraia-04

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος, Μάκης Παπαδόπουλος και Θοδωρής Χιώνης. Επίσης, παραβρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ, βουλευτής και εκ νέου υποψήφια στην Β' Πειραιά, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής, ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής, άλλοι υποψήφιοι με το ΚΚΕ στην Α' και Β' Πειραιά και ο Σταύρος Τάσσος, πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.

Την κεντρική ομιλία στο συλλαλητήριο απεύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος στην Α' Πειραιά. Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Πειραιά, οι οποίοι δονήθηκαν από αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα όπως «καμία εμπλοκή καμία συμμετοχή να φύγουν οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί». Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Αλεξάνδρας, στο Πασαλιμάνι, ακριβώς απέναντι από το σημείο που έχει αγκυροβολήσει το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «G. Bush»

Οι φωνές, αλλά και μια ναυτική φωτοβολίδα έφτασαν μέχρι το ανεπιθύμητο αεροπλανοφόρο, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι η παρουσία του δεν είναι ανεκτή!

Στην ομιλία του ο Ν. Αμπατιέλος τόνισε τα εξής:

 

«Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση, εδώ από τον Πειραιά, στέλνουμε δυνατό μήνυμα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Και δεν θα μπορούσαμε σήμερα να μην έχουμε ως Κόμμα πάρει αυτήν τη σημαντική, έκτακτη πρωτοβουλία με σκοπό να ενημερωθεί όλος ο λαός της πόλης και συνολικά της χώρας για μία επικίνδυνη εξέλιξη.

Για όσους λοιπόν δεν ξέρουν γιατί κατεβήκαμε σήμερα στους δρόμους, τους ενημερώνουμε και από αυτό το βήμα:

Από χτες, στον Φαληρικό Ορμο, έχει καταπλεύσει το πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο "George W. Bush", που επιχειρεί στη Μεσόγειο, ενταγμένο στη δύναμη του 6ου Στόλου των ΗΠΑ.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες, που το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο θα δέσει σε ελληνικό λιμάνι.

Είναι επίσης η δεύτερη φορά τον τελευταίο χρόνο - από την έναρξη του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία - που αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, με την τεράστια δύναμη συνοδείας του, αναμένεται να βρεθεί στο Βόρειο Αιγαίο.

Την ίδια ώρα στη Σούδα της Κρήτης αναμένεται το επόμενο διάστημα να δέσει το γαλλικό αεροπλανοφόρο "Charles de Gaulle", που και αυτό είχε κάνει τη στάση του πριν κάποιους μήνες στον Πειραιά, με την κατάλληλη υποδοχή τότε από το εργατικό κίνημα της πόλης...

Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλος και Καβάλα είναι τα 5 λιμάνια που οι Αμερικανοί σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τουλάχιστον έως τα τέλη του 2028 για διεκπεραιώσεις στρατιωτικών τους φορτίων και πολεμοφοδίων προς Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, τη συνοριογραμμή με τη Ρωσία!

Και τα λιμάνια θα προσαρμοστούν αναλόγως…

Φράχτες, συρματοπλέγματα, επιτήρηση, φακέλωμα, τρομοκρατία απέναντι στους εργαζόμενους.

Άλλωστε το λιμάνι του Πειραιά είναι ήδη στο μάτι του κυκλώνα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, ανταγωνισμών ανάμεσα και σε καπιταλιστικά κράτη.

Διόλου τυχαία συγκαταλέγεται σε λίστα των ΗΠΑ με σημεία της ελληνικής επικράτειας κρίσιμης γι' αυτές σημασίας, όπου έχουν ανθρώπους τους και στα οποία θέλουν να ελέγχουν ποιος μπαίνει και τι κάνει.

Μέσα στο λιμάνι του Πειραιά έχει αναπτυχθεί μια ανάσα από τους Κινέζους της COSCO το κλιμάκιο της Διοίκησης Χερσαίων Αναπτύξεων και Διανομών των ΗΠΑ.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όταν στο λιμάνι του Πειραιά, συνολικά στο Αιγαίο, σουλατσάρουν ΝΑΤΟικά πλοία που κάνουν μία στάση και ετοιμάζονται για να υλοποιούν τα δολοφονικά τους σχέδια.

Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε σε όλους τους τόνους ότι οι ιμπεριαλιστές είναι ανεπιθύμητοι στον Πειραιά.

Να ξεκουμπιστούν από όλη τη χώρα!

Φίλες και φίλοι,

Η άφιξη αυτής της τεράστιας δύναμης πυρός, με τα μαχητικά και τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη που κουβαλούν, συν τα πλοία συνοδείας τους, δεν βολτάρουν στο Αιγαίο για κρουαζιέρα...

Είναι η φυσική συνέχεια της κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Είναι η συνέχεια και η κλιμάκωση και της ελληνικής εμπλοκής σε αυτή.

Πού είναι εκείνοι που έναν χρόνο πριν, όταν ξεσπούσε ο πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, έλεγαν ότι οι πόλεμοι όπως τους ξέραμε δεν υπάρχουν πια, ότι πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά, με το πάτημα κουμπιών και με ελάχιστες ανθρώπινες απώλειες ή πως ό,τι γίνει θα διαρκέσει λίγες μόνο μέρες.

Η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και σχεδόν έναν χρόνο οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας ματώνουν για τα συμφέροντα των λίγων, των αστικών τους τάξεων και των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών τους.

Τώρα όλοι μιλάνε για μια σύγκρουση που "θα διαρκέσει χρόνια" - έτσι λένε χαρακτηριστικά.

Για μια σύγκρουση που βρίσκεται σε διαρκή κλιμάκωση με κίνδυνο να επεκταθεί παραπέρα.

Και για αυτό προετοιμάζονται τα δύο ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ από τη μια και Ρωσία, από την άλλη, που "χτυπιούνται" στην Ουκρανία.

Από τα έξυπνα – στοχευμένα χτυπήματα τώρα εντείνονται οι εκατέρωθεν απειλές για μεγάλου βεληνεκούς πυραύλους και για πυρηνικά...

Από τα ...κατασχεμένα τουφέκια που αποτέλεσαν το πρώτο φορτίο ελληνικής βοήθειας στην Ουκρανία, φτάσαμε σήμερα να συζητάμε την αποστολή S-300, ακόμα και αρμάτων μάχης “Leopard”.

Ενώ η πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη φωτιά του πολέμου φαίνεται ότι πάει παραπέρα, με την κυβέρνηση να προετοιμάζει πλέον και έμψυχο δυναμικό, όπως αποκάλυψε χτες ο "Ριζοσπάστης"...

Είναι αδίστακτοι!

Προκειμένου να υπηρετήσουν την αναβάθμιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, χρησιμοποιούν τη χώρα ως ιμπεριαλιστικό προγεφύρωμα κατά άλλων λαών, την κάνουν στόχο αντιποίνων, όπως έχει προειδοποιήσει η ρωσική ηγεσία.

Απέναντι σε αυτά, λοιπόν, υπάρχει μόνο μία επιλογή!

Αντίστοιχη κλιμάκωση του αγώνα για:

Την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο.

Καμία παραχώρηση του λιμανιού του Πειραιά στους φονιάδες των λαών.

Να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

Να σταματήσει η αποστολή πολεμικού εξοπλισμού.

Να μην τολμήσουν να στείλουν φαντάρους ή στρατιωτικό προσωπικό εκτός συνόρων.

Να γυρίσουν πίσω όσοι σήμερα βρίσκονται σε ΝΑΤΟικές αποστολές.

Και σε αυτόν τον αγώνα, το ΚΚΕ, όπως με μεγάλη ευθύνη μελετά τις εξελίξεις και τοποθετείται, έτσι μπαίνει και θα μπαίνει πάντα μπροστά!

Με όλες του τις δυνάμεις μέσα και έξω από τη Βουλή, με τα μέλη του και τα στελέχη του να δρουν πρωτοπόρα μέσα στο εργατικό - λαϊκό κίνημα!

Σύντροφοι και φίλοι,

Θα αναρωτηθεί κανείς...

Τόσος σκυλοκαβγάς γίνεται γενικά στα τηλεοπτικά παράθυρα και στη Βουλή ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί σε τόσο σημαντικά ζητήματα δεν σηκώνεται η αντιπαράθεση, η πολιτική συζήτηση;... Να διακρίνει και ο καθένας και η καθεμιά τις θέσεις τους.

Γιατί, όμως, να κάθονται να τσακώνονται και να σκάνε άμα ΟΛΟΙ τους είναι βουτηγμένοι μέχρι τον λαιμό στην προώθηση αυτών των συμφερόντων;

Αφού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ:

- συμφωνούν στην εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στον πόλεμο με την παραχώρηση κρίσιμων υποδομών της χώρας μας.

- η μία κυβέρνηση έκοβε και η άλλη έραβε διαχρονικά στην επέκταση και αναβάθμιση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, με “τομή” τον Στρατηγικό Διάλογο με τις ΗΠΑ που εγκαινίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με “τον διαβολικά καλό Τράμπ”, από εκεί είναι η μνημειώδης ατάκα του κ. Τσίπρα απευθυνόμενος στον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, συνεργασία που ενισχύει ακόμη περισσότερο η ΝΔ.

- συμφωνούνστην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, τις οποίες τελικά πληρώνει ο λαός.

- ψήφισαν στο Ευρωκοινοβούλιο την αποστολή όπλων στην αντιδραστική κυβέρνηση Ζελένσκι.

- χειροκρότησαν τον Ζελένσκι και τους ναζί του Αζόφ στη Βουλή.

- ψήφισαν την προμήθεια των "Rafale" και άλλους εξοπλισμούς με κριτήριο τις ΝΑΤΟικές ανάγκες και όχι της άμυνας της χώρας.

- ψήφισαν την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Με μια λέξη, στήριξαν με χέρια και με πόδια την επικίνδυνη εμπλοκή...

Μια εμπλοκή που τώρα γίνεται ακόμη πιο εμφανής, και με την τωρινή ΝΑΤΟική παρουσία στο λιμάνι του Πειραιά του αμερικάνικου αεροπλανοφόρου, και φέρνουν ολοένα και πιο κοντά τους κινδύνους, τους μαγνητίζουν.

Αυτήν την εμπλοκή που δεν την αφήνουμε έτσι να περνά “άβρεχτη” στη συνείδηση του λαού της περιοχής.

Και με χρώματα πάνω στα φορτία του θανάτου και καπνογόνα στην πύλη του λιμανιού και σταματώντας τα πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και πάνω από όλα κάνοντας τον αγώνα εναντίον της υπόθεση του κινήματος, με δεκάδες αποφάσεις φορέων του μαζικού κινήματος να την καταδικάζουν, να βάζουν το θέμα μέσα σε μαζικές συλλογικές διαδικασίες, εκθέτοντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟικού τόξου.

Όλα αυτά τα χρόνια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ ανέπτυξαν πλούσια δράση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αποκάλυψαν και έβαλαν στο στόχαστρο κάθε πτυχή της εμπλοκής της χώρας μας.

Αποκάλυψαν παντού σε όλη την Ελλάδα τον επικίνδυνο ρόλο που μπορεί να παίξουν απέναντι σε άλλους λαούς οι στρατιωτικές βάσεις.

Και εδώ στον Πειραιά, παράλληλα με τους αγώνες που δίνουμε για να βελτιωθεί η πολύ δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία, πρωτοστατούμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Άλλωστε αυτά δεν είναι άσχετα με το πώς ζούμε.

Πληρώνει πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός και σε χρήμα, αποτέλεσμα της φορολεηλασίας του, την εμπλοκή με τα μπούνια σε αυτούς τους σχεδιασμούς και με στόχο όχι την ευημερία του όπως δεν ντρέπονται να λένε διαχρονικά ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις, όχι τη δήθεν ασφάλεια απέναντι στις προκλήσεις της τούρκικης αστικής τάξης.

Αλλά με στόχο την αναβάθμιση του ρόλου της ελληνικής αστικής τάξης, των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων στην περιοχή, για να παίρνουν μεγαλύτερο κομμάτι από τη λεία των πολέμων...

Πόσες και πόσες φορές δεν ακούν οι εργαζόμενοι ότι δεν υπάρχουν “λεφτά” για τις διεκδικήσεις τους, οι συνταξιούχοι για τις αυξήσεις σε συντάξεις, για την κατάσταση στην Υγεία, οι μαθητές και οι γονείς για την κατάσταση στα σχολεία, τις ελλείψεις, την απαράδεκτη κατάσταση στις σχολικές υποδομές, στα κτίρια κ.λπ.

Ε, ας κόψουν κάτι από τα δισεκατομμύρια που δίνει η Ελλάδα για το ΝΑΤΟ και για πολεμικούς εξοπλισμούς, που ως προτεραιότητα έχουν την υποστήριξη των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή και όχι την άμυνα της χώρας.

Τα πράγματα είναι απλά. Λεφτά υπάρχουν όταν οι ανάγκες του κεφαλαίου το επιβάλλουν και εκεί τα δίνουν... Και πάντα ο λογαριασμός έρχεται να πληρωθεί ξανά και ξανά από τον ίδιο τον λαό...

Και ας απαντήσουν πώς μέσα στο παραμύθι που χτίζουν, επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά η ίδια ιστορία: Μία ΝΑΤΟική δύναμη, π.χ. η Γαλλία, να πουλάει όπλα δεκάδων δισ. σε μία άλλη ΝΑΤΟική χώρα, την Ελλάδα, για να προστατευτεί δήθεν από την προκλητικότητα μιας τρίτης ΝΑΤΟικής χώρας, της Τουρκίας, που και αυτή με τη σειρά της εξοπλίζεται από άλλους ΝΑΤΟικούς συμμάχους.

Έχει και η κοροϊδία τα όριά της....

Σίγουρα, κάθε εργαζόμενος μπορεί σήμερα να καταλάβει καλύτερα αυτό που χρόνια λέει το ΚΚΕ.

Οι περιβόητοι "ισχυροί σύμμαχοι", το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, όχι απλώς δεν μας εξασφαλίζουν, αλλά είναι ακριβώς η πολιτική αυτή που δημιουργεί τους κινδύνους.

Η πολιτική της ταύτισης με τους σχεδιασμούς τους, που ακολουθεί η ελληνική αστική τάξη για τα δικά της συμφέροντα, όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ενδεχομένως να μην είναι πλατιά γνωστό και πρέπει να γίνει πως το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει εθνικά σύνορα, αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως πεδίο ανάπτυξης των δυνάμεών του, αυτό που βλέπουμε και τώρα και που εκτός των άλλων, ευνοεί και τις τουρκικές διεκδικήσεις.

Πολύ περισσότερο, το ΝΑΤΟ και οι υποστηριχτές του μιλούν για "ΝΑΤΟικό έδαφος", που συνιστά καταπάτηση της κυριαρχίας, με κουμανταδόρο τα επιτελεία αυτής της δολοφονικής συμμαχίας.

Και σε αυτήν την υπόθεση έχουν άξιους υποστηριχτές όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις, με πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα (θέλει η κυβέρνηση της ΝΔ να κρυφτεί, αλλά δεν μπορεί, όλο και της ξεφεύγουν κουβέντες), οι πρόσφατες αναφορές του Μητσοτάκη για "ΝΑΤΟικά νησιά" στο Αιγαίο! Ετσι τα χαρακτήρισε...

Τι κάνουν; Βάζουν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Αυτό κάνουν...

Αυτές τις επικίνδυνες διεργασίες που "τρέχουν" στα Ελληνοτουρκικά και συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο με μπούσουλα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς των μονοπωλίων και τα σχέδια "ΝΑΤΟικής συνοχής", έρχεται να προωθήσει με την επικείμενη επίσκεψή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν σε Ελλάδα, Τουρκία και Ισραήλ τις επόμενες βδομάδες.

Αυτή η πολιτική έχει στοιχίσει ακριβά, την έχει πληρώσει ο λαός μας με τις κρίσεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, όπως η κρίση των Ιμίων που έφερε τις δύο χώρες στα πρόθυρα του πολέμου.

Την έχει πληρώσει η Κύπρος, που είναι μέλος της ΕΕ, έχει ισχυρές στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, έχει βρετανικές βάσεις και στενάζει υπό κατοχή δεκαετίες. Την ίδια ώρα, η ΕΕ, για να προωθήσει τις συναλλαγές της με την τουρκική ηγεσία, δεν χρησιμοποιεί τον όρο "κατοχή" και μιλάει για το Κυπριακό ως "άλυτη σύγκρουση", ταυτίζοντας "θύτη" με "θύμα".

Ο στόχος ενίσχυσης της ΝΑ πτέρυγας του ΝΑΤΟ και η αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας στις εξελίξεις στην περιοχή δένονται με τις επιδιώξεις για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου σε βάρος των δικαιωμάτων των νησιών κι αυτόν τον στόχο υπηρετεί και το πολιτικό προσωπικό, οι κυβερνήσεις στις δύο χώρες.

Και η αντιπαράθεση με τις απαντήσεις του Μητσοτάκη στις προκλητικές δηλώσεις και απειλές του Ερντογάν, για το ποιος "θα έρθει νύχτα", δεν μπορεί να κρύψει ότι τα παζάρια υπό την ομπρέλα του ΝΑΤΟ γίνονται μέρα μεσημέρι και προετοιμάζουν αυτούς τους επικίνδυνους συμβιβασμούς.

Και για όλα αυτά, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί...

Πολύ θα ήθελαν να βλέπουμε τα αεροπλανοφόρα ως ευκαιρία τόνωσης της τοπικής οικονομίας.

Λες και έχουν κερδίσει τίποτα οι λιμενεργάτες, οι ναυτεργάτες, οι μεταλλεργάτες, οι εμποροϋπάλληλοι, οι βιοπαλαιστές επαγγελματίες του Πειραιά από την παρουσία των φονιάδων και των πλοίων τους στο λιμάνι.

Να κρεμάμε σημαιάκια και να μην βλέπουμε τους μεγάλους κινδύνους για όλους τους λαούς της περιοχής όταν τα γεράκια του πολέμου μαζεύονται στη γειτονιά μας.

Να βάζουμε τις κότες να κάνουν πολλά αβγά, όπως έλεγε και το γνωστό κανάλι με έδρα το Φάληρο - γιατί τέτοιο πρωινό τρώνε τα ναυτάκια - αλλά και άλλα κανάλια, που είχαν αναλυτικό ρεπορτάζ για τα οφέλη της παρουσίας του 6ου Στόλου στην Αλεξανδρούπολη πριν λίγους μήνες.

Πολύ θα το ήθελαν, όμως εδώ υπάρχει ΚΚΕ, υπάρχει εργατικό κίνημα με μεγάλη παράδοση στην αντιιμπεριαλιστική πάλη, στο φιλειρηνικό κίνημα, με μεγάλους αγώνες και ιστορία και στον Πειραιά!

Υπάρχει ζωντανή και καταγεγραμμένη μνήμη από τα δεινά στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, και βεβαίως στην Ελλάδα με τη χούντα, την εισβολή στην Κύπρο και πολλά ακόμη...

Καταγράφεται ακόμα και στις δικές τους δημοσκοπήσεις ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν θέλει τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο. Και ο πρέσβης των ΗΠΑ να δηλώνει στεναχωρημένος.

Και πρέπει να 'ναι πιο δυνατό το ΚΚΕ, για να είναι δυνατή αυτή η πείρα, να δυναμώνει αυτός ο κρίσιμος αγώνας...

Υπάρχει επιλογή που σπάει την ομοφωνία των υπόλοιπων κομμάτων...

Τόσο στους δρόμους όσο και στις επερχόμενες κάλπες κρίνεται και το αν θα δοθεί "λευκή επιταγή" από τον λαό στην επόμενη κυβέρνηση, για να εμπλακεί ακόμη βαθύτερα η χώρα στα πολεμικά αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή.

Ποιος θα αποτρέψει αυτά τα σχέδια;

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν αφήσει σπιθαμή για σπιθαμή στην Ελλάδα που να μην τη έχουν δώσει για τις ΝΑΤΟικές πολεμικές ανάγκες, που έχουν χρεώσει τον ελληνικό λαό με δισεκατομμύρια για τους επιθετικούς εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ;

Ή το ΚΚΕ που από την πρώτη στιγμή του πολέμου δεν διάλεξε "ληστή" δυναμώνοντας καθημερινά τον αγώνα για να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου, να γυρίσουν όλες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις από το εξωτερικό, να πάψουμε να στέλνουμε εξοπλισμό στην Ουκρανία, τη Σαουδική Αραβία και αλλού.

Το ΚΚΕ είναι για τον λαό η ασπίδα του για το σήμερα και η ελπίδα του για το αύριο!

Γιατί ακριβώς αναδεικνύει την ανάγκη ο αγώνας για την ειρήνη να συνδεθεί με την πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ο αγώνας ενάντια στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο να βρει διέξοδο στη δίκαιη λαϊκή πάλη που θα βάλει τέρμα στις αιτίες που γεννούν.

Για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος με τον λαό να έχει στα χέρια του τα κλειδιά της εξουσίας και της οικονομίας στη χώρα μας, στις άλλες γειτονικές χώρες, στην Ευρώπη, στον κόσμο.

Πορευόμαστε μαχητικά στους δρόμους του Πειραιά...

Να ακούσουν τη φωνή μας, τα αιτήματά μας, τα συνθήματά μας.

Το λιμάνι του Πειραιά είναι λιμάνι του λαού και όχι ορμητήριο του ιμπεριαλισμού.

Να μην τολμήσει η ελληνική κυβέρνηση να στείλει εκτός συνόρων έμψυχο δυναμικό.

Να ξεκουμπιστούν οι ΝΑΤΟικοί από τον Πειραιά και όλη τη χώρα!».

 


Πηγή: www.902.gr