Θα διαχειριστείς τη φτώχεια σου ή θα διεκδικήσεις τον πλούτο που παράγεις;

ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΣ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΟΥ Η΄ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙΣ;

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ!

laiki syspeirosiΣε μια εποχή που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, η ανέχεια οδηγεί σε εξαθλίωση όλο και περισσότερα νοικοκυριά και ο πολίτης αδυνατεί να ικανοποιήσει βασικές του ανάγκες δημοτικές αρχές υποταγμένες προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή και με το χέρι απλωμένο να αρκεστούμε σε ό,τι ξεροκόμματο μας πετάξουν.

 Πόσες φορές, αλήθεια, δεν ακούσατε τον τελευταίο καιρό από τα χείλη εκπροσώπων της δημοτικής αρχής Νίκαιας-Ρέντη φράσεις, όπως: «αφού λεφτά δεν υπάρχουν, τι να κάνουμε, εκτός από υπομονή;» , «οι αγώνες είναι μάταιοι και δεν οδηγούν πουθενά!»,  «το κράτος δεν μπορεί να μας λύσει όλα μας τα προβλήματα, γι αυτό ρίξτε το στον εθελοντισμό!».

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ:

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη που καταδικάζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί την κυβερνητική πολιτική, η οποία ορίζει περικοπές  στην επιχορήγηση των δήμων, δεν ήταν ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές; Δε συνεργάστηκε ο, κατά δήλωσή του, «αριστερός» με στελέχη της ΝΔ; Δε δηλώνει πλέον πολιτικός φίλος της ΔΗΜΑΡ, την οποία και επίσημα εκπροσωπεί στην ΚΕΔΕ; Πώς γίνεται, αλήθεια, να  καταδικάζει μία πολιτική που και ίδιος υπηρετεί;

ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ

Μια από αυτές είναι και η υγεία των παιδιών μας. Γι αυτό άλλωστε έφερε, σε συνεργασία με το ΣΚΑΪ και τη Vodafone  τους «Γιατρούς του Κόσμου» στη Νίκαια για ένα Σαββατοκύριακο. Τι που οι ανάγκες ενός παιδιού σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη διαρκούν όλο το χρόνο; Αν θέλουν οι δημότες  δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τα παιδιά τους, θα φροντίζουν να αρρωσταίνουν εκείνα μόνο συγκεκριμένα Σαββατοκύριακα. Τις άλλες μέρες δεν ενδείκνυται να αρρωστήσει κανείς!  Βέβαια, όταν καταργήθηκε από τα πολυϊατρεία του ΙΚΑ στο Ρέντη η ειδικότητα του παιδιάτρου (καθώς και άλλες ειδικότητες), δε εμφανίστηκε κανείς τους ουδέποτε στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, αν και τους κάλεσαν να πάρουν θέση.

Τι ακριβώς κάνατε, εκτός από το να φέρνετε ΜΚΟ στο δήμο και να προβάλλετε τον εθελοντισμό για να ανακουφίσετε οικονομικά τα νοικοκυριά; Πόσο, αλήθεια, αυξήσατε τα δίδακτρα στα πολιτιστικά και αθλητικά προγράμματα του δήμου; Πόσα από αυτά δεν καταργήθηκαν; Εδώ ακόμα επιβάλλατε και δυο μέτρα και δύο σταθμά στους δημότες, επιβάλλοντας μόνο  στους Ρεντιώτες να πληρώνουν «εγγραφή» 20 ευρώ για το τμήμα παραδοσιακών χορών, κάτι που δεν ισχύει για τη Νίκαια! (αν και εκεί το επιχείρησαν).

  

ΤΕΛΙΚΑ, ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ;

Μάλλον, όχι, απαντά ο δήμαρχός μας γι αυτό ας βάλουμε πλάτη όλοι.  Αλήθεια, και τότε που ο Ρέντης ήταν πλεονασματικός δήμος (κατά δήλωση του δημάρχου), τι ακριβώς προσφερόταν δωρεάν στους Ρεντιώτες; Μήπως δεν πλήρωναν υψηλά δημοτικά τέλη; Μήπως δεν πλήρωναν τροφεία μέχρι και 100 ευρώ στον δημοτικό παιδικό σταθμό, πριν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ; Μήπως δεν πλήρωναν δίδακτρα για να μάθουν μουσική στο ωδείο του Δήμου; Μήπως έμεινε χώρος ελεύθερος στο Ρέντη που δεν ξεπουλήθηκε σε ιδιώτες; Και ακόμα, πότε διεκδικήσατε τα χρωστούμενα από το κράτος στο δήμο Νίκαιας-Ρέντη; Φόροι των πολιτών σας είναι που τους πλήρωσαν, για να έχουν παιδικό σταθμό για το παιδί τους, σχολεία, ιατρεία και τόσα άλλα.  Τελικά, δεν υπάρχουν λεφτά ή δεν τα απαιτείτε;

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η΄ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ;

Αλήθεια, ενώ ζητάτε από εργαζόμενους ή ανέργους να εργαστούν εθελοντικά για να καλύψουν την ανυπαρξία του κοινωνικού κράτους, ζητήσατε αντίστοιχα από εργολάβους να αναλάβουν εθελοντικά από δω και πέρα την κατασκευή σχολείων, πλατειών, παιδικών σταθμών κτλ.; Ζητήσατε, αντίστοιχα από κομματικούς σας ακόλουθους που τόσα χρόνια απασχολούνται  σε υπηρεσίες του Δήμου, δίνοντας πρώτοι το καλό παράδειγμα, να εργάζονται εθελοντικά; Ρωτάμε, γιατί τους έχουμε ακούσει με τόση ζέση να μιλούν κι αυτοί  για τον εθελοντισμό!

ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ- ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ! 

Τέλος, αν δεν πρέπει, όπως ισχυρίζεστε να τα περιμένουμε όλα από το κράτος, μήπως και η πληρωμή των φόρων πρέπει να γίνεται εθελοντικά; Βέβαια, η άρνηση πληρωμής των φόρων για εμάς συνεπάγεται διακοπή του ρεύματος ή κατάσχεση μισθού και περιουσιακών στοιχείων, ενώ εμάς μας καλείτε να δίνουμε στο κράτος συγχωροχάρτι και να καλύπτουμε την απουσία του με εθελοντισμό. Δηλαδή, και να πληρώνουμε κανονικά τους φόρους στο κράτος και να εργαζόμαστε δωρεάν υποκαθιστώντας το κοινωνικό κράτος!

Κύριοι, ο εθελοντισμός δεν είναι ούτε δική σας εφεύρεση ούτε πρόσφατο επινόημα. Πέστε μας, αλήθεια,  ποια ΜΚΟ κατάφερε να λύσει το πρόβλημα της φτώχειας, του υποσιτισμού, του αναλφαβητισμού; Πέστε μας, επίσης, πότε κέρδισε κανείς απλώνοντας το χέρι του και επαιτώντας;

Όταν κόπτεσαι για τον εθελοντισμό ενώ απορρίπτεις, μετά βδελυγμίας, τη διεκδίκηση και τον αγώνα, τότε ένας είναι ο σκοπός σου, να δημιουργήσεις μια κοινωνία σκυφτών ανθρώπων που θα επαιτούν γι αυτό που τους ανήκει και όπου μοιρολατρικά θα δέχονται τα ξεροκόμματα που θα τους πετάνε, ενώ κάποιοι άλλοι θα τους κλέβουν τον πλούτο τους.  Ο εθελοντισμός σας σημαίνει ζητιανιά, σημαίνει υποταγή!

Ο εργαζόμενος θα πρέπει να δίνει το χέρι του στο συνάδελφό του όχι για να τον ελεήσει, αλλά για να το βοηθήσει να σηκωθεί, να σταθεί όρθιος και να διεκδικήσει.

Αυτό, στη δικιά μας γλώσσα, δε λέγεται εθελοντισμός, αλλά αλληλεγγύη!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ