Η "κοινωνική" πολιτική του κ. Ιωακειμίδη...

laiki syspeirosiΔημοσιεύθηκε σε site (autodiikisi.gr) κατάλογος δεκάδων νομικών προσώπων στους Δήμους που ετοιμάζονται να κλείσουν, υλοποιώντας τις αποφάσεις της τρικομματικής κυβέρνησης. Μεταξύ αυτών και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ» που περιλαμβάνει τους παιδικούς σταθμούς και τα ΚΑΠΗ.

Όταν θέσαμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή απέφυγε οποιαδήποτε συζήτηση.

Η δημοτική αρχή του κ. Ιωακειμίδη έχει εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές της τρικομματικής κυβέρνησης (που άλλωστε και η ίδια σε αυτήν πρόσκειται) διάλυση των εργασιακών σχέσεων, 5μηνες συμβάσεις εργασίας με μεσάζοντες Μ.Κ.Ο. στην καθαριότητα, πράσινο κ.α. Ακόμα και προσλήψεις «διασκεδαστών»!!! στο Νομικό Πρόσωπο παιδικών σταθμών χωρίς ένσημα!!!

Τώρα έρχονται και οι απολύσεις των μονίμων και αορίστου χρόνου εργαζομένων. Ήδη μπαίνουν από το παράθυρο διάφοροι χορηγοί. Το «Ευαγές ίδρυμα Νιάρχος» και άλλοι μεγαλοεπιχειρηματίες και εφαρμόζεται η ανταποδοτικότητα σε όλες τις δομές της κοινωνικής πολιτικής, έτσι ο λαός υποχρεώνεται να βάζει για όλα το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Σιγοντάρισμα για όλα αυτά έχει η δημοτική αρχή από την πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ) που καθησυχάζουν τους εργαζόμενους, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τι σκοπούς εξυπηρετούν. Στις καταγγελίες των δυνάμεων του ΠΑΜΕ απάντησαν με μια ψευδέστατη ανακοίνωση και το κυριότερο επιτέθηκαν, χειροδίκησαν σε κλιμάκιο του ΚΚΕ –ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ.- όταν επισκέφτηκαν εργαζομένους και γονείς σε Παιδικό Σταθμό, να ενημερώσουν με ανακοίνωση για τα προβλήματα. Εκτός από την ανάγκη να αντιμετωπισθούν και από τους εργαζόμενους αυτές οι τακτικές, δείχνουν και την οξύτητα των προβλημάτων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για το εργασιακό τους μέλλον, γι’ αυτό και φέρονται έτσι οι αβανταδόροι της.

Η Δημοτική Αρχή παραμονές του Πάσχα, έδωσε «δωράκι» σε 4 εργαζόμενες των παιδικών σταθμών με προσωρινή τοποθέτηση του ΑΣΕΠ, την απόλυσή τους!!! Είναι οι ίδιοι τώρα που ο λαός δυσκολεύεται, αύξησαν ως και διπλασίασαν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, αύξησαν τα δίδακτρα στο πνευματικό κέντρο και τον αθλητισμό, έκοψαν τις εκδρομές των ηλικιωμένων στα ΚΑΠΗ και τα μπάνια σε 1.000 δημότες μικρούς και μεγάλους, «κοινωνική» δροσιά για το καλοκαίρι. Έβαλαν συμμετοχή 30€ στην δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αύξησαν 40% το τ.μ. την κατάληψη πεζοδρομίου από τους επαγγελματίες που ψυχορραγούν και τους «δώρισαν» μια επέλαση προστίμων. Η σημερινή δημοτική αρχή (ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) είναι και καθρέφτης της κυβέρνησης και το μακρύ της χέρι.

Ενώ παίρνει αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα υποτίθεται πως κάνει προγράμματα αλληλεγγύης και τα διαφημίζει με κάθε τρόπο. Δεν υποτιμάμε την πραγματική αλληλεγγύη, αξίζει όμως να αναλογιστεί κανείς την πραγματική διάσταση ορισμένων από αυτά τα προγράμματα. 2,5€ η μερίδα φαγητού από ένα catering που φυσικά κερδίζει από αυτή την υπόθεση, (δεν πρόκειται για τα μαγειρεία του Δήμου) τι επωφελείται μια 4μελής οικογένεια με πρόβλημα στη σίτιση από αυτή την ιστορία;

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν κάνει κριτική εκ του ασφαλούς σε αυτή την πολιτική και τακτική της Δημοτικής Αρχής. Σε πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες βελτίωσε τις υποδομές του Δήμου (όπως η δημιουργία παιδικών σταθμών κ.α.), όλα τα προγράμματα κοινωνικής πολιτικής πολιτισμού και αθλητισμού χωρίς να χαρατσώσει τους δημότες. Συνεχώς διεκδικούσε από την κεντρική εξουσία οικονομικές και άλλες παροχές για να μπορέσει να λειτουργήσει και κυρίως σε ένα πολύ δύσκολο περιβάλλον, αντιμετώπισε και έλυσε θετικά το δικαίωμα της μονιμότητας στη δουλειά για εκατοντάδες συμβασιούχους που ήταν πολιτικοί όμηροι.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου μας σε επαγρύπνηση. Οι απολύσεις και οι περιορισμοί, πολύ περισσότερο η διάλυση υπηρεσιών όπως παιδικοί σταθμοί κ.α. αφορούν όλο το λαϊκό κόσμο. Και μόνο με το δυνάμωμα της ενότητάς του και τους αγώνες του, μπορεί να δώσει λύσεις.