Εργαζόμενοι «Δρομοκαϊτειου» & Γενικού Κρατικού Νίκαιας - Κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και τα δεδουλευμένα

ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ;;;;;;

 

..."Μάλιστα όπως κατήγγειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό μία προσωρινά εργαζόμενη, αντικαθιστά μία έγκυο υπάλληλο καθαριότητας. Η εγκυμονούσα αδειούχος καταβάλλει το μισθό της αντικαταστάτριάς της, ενώ δεν είναι ασφαλισμένη."

 

dromokaiteio-01-06 0

Από την κινητοποίηση των καθαριστριών του Δρομοκαΐτειου στο Υπ. Υγείας

 

 

Σε κινητοποιήσεις προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 6 Ιούνη οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με ατομική σύμβαση έργου σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα του «Δρομοκαΐτειου», ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση κλπ., αλλά και για την καταβολή δεδουλευμένων. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων οι εργαζόμενοι των δυο νοσοκομείων κάλεσαν στην 24ωρη πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 8 Ιούνη.

Οι καθαρίστριες του «Δρομοκαΐτειου»απέκλεισαν συμβολικά με συρματόπλεγμα την είσοδο του υπουργείου Υγείας όπου συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, διαμαρτυρόμενες για το γεγονός ότι παραμένουν απλήρωτες πέντε μήνες.

Καταγγέλλουν ότι η εργοδοσία τους κατέβαλε ένα μηνιάτικο όταν απείλησαν με επίσχεση εργασίας, κάτι που -όπως σημείωσαν- αποτελεί πάγια τακτική της. Ωστόσο, αυτό που αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά είναι το στυγνό καθεστώς εκμετάλλευσης μέσω των ατομικών συμβάσεων και της χρήσης εργολάβων σε τέτοιους τομείς των νοσοκομείων, που διατηρεί και η σημερινή συγκυβέρνηση.

Μάλιστα όπως κατήγγειλε σε ραδιοφωνικό σταθμό μία προσωρινά εργαζόμενη, αντικαθιστά μία έγκυο υπάλληλο καθαριότητας. Η εγκυμονούσα αδειούχος καταβάλλει το μισθό της αντικαταστάτριάς της, ενώ δεν είναι ασφαλισμένη.

Αντιπροσωπεία τους συναντάται με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

 

Οι εργαζόμενοι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας συγκεντρώθηκαν το πρωί της ίδιας μέρας στο προαύλιο του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση του νοσοκομείου.


Πηγή: www.902.gr