Με πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ομόφωνη η απόφαση του ΔΣ για ονομασία του 1ου ΒΝ Σταθμού σε «ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ»

Έπειτα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο 19.09.2022, ο 1ος Παιδικός και Βρεφικό Σταθμός (το «Πολύκεντρο Γυναικών») να ονομαστεί «ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ».

vera-polykendroΒέρα Νικολαΐδου, υπήρξε και δραστήριο μέλος του Συλλόγου Γυναικών της Νίκαιας για χρόνια. Με δωρεά του Συλλόγου ο Δήμος της Νίκαιας απέκτησε οικόπεδο στο οποίο κατασκευάστηκε και τελικά λειτούργησε από το 1991 έως το 1994, επί δημαρχίας της, το «Πολύκεντρο Γυναικών». Στα πλαίσιά του λειτούργησαν βρεφονηπιακός σταθμός, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά τις απογευματινές ώρες, συμβουλευτικό κέντρο για τους γονείς, ενώ παρέχονταν ορισμένες πρωτοβάθμιες ιατρικές υπηρεσίες.

Η πρόταση αυτή αποτελεί ένα μικρό φόρο τιμής για τη Βέρα Νικολαϊδου αφού είναι πλούσια η παρακαταθήκη που άφησε μέσω της δράσης της στον αγώνα για μια κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά. Ο λαός της Κοκκινιάς θα τη θυμάται πάντα για τη μεγάλη ευαισθησία της και την ετοιμότητά της να αγωνιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή για τα προβλήματα των απλών ανθρώπων.