ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ - Ο λαός έχει δει το ΚΚΕ δίπλα του να προστατεύει τα σπίτια του

ioannnidis-alert

 

Ισχυρό ΚΚΕ για να είναι φοβισμένη η όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει

«Έρχονται δύσκολες μέρες για τον λαό μας που έρχονται να προστεθούν στα τρία μνημόνια, στο Ταμείο Ανάκαμψης και η μοναδική λύση για να είναι η κυβέρνηση φοβισμένη, είτε είναι νικητών, είτε ηττημένων, είτε είναι συνεργασίας, είτε αυτοδυναμίας, χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ», τόνισε ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκπομπή στο «Alert» το βράδυ της Τετάρτης. 

Ο λαός μας, συνέχισε, έχει δει το ΚΚΕ πλάι του, το έχει δει στη διεκδίκηση δικαιωμάτων, έχει δει τους βουλευτές του Κόμματος κόντρα στα «κοράκια» που παίρνουν τα σπίτια του λαού. Γι' αυτό ισχυρό ΚΚΕ, επισήμανε.

Αναφερόμενος στην ξεκάθαρη στάση του ΚΚΕ να μη συμμετάσχει, στηρίξει ή δώσει ανοχή στην όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση προκύψει, ο Κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι είναι απόλυτα λογική αυτή η στάση του ΚΚΕ όταν, όπως είπε, γνωρίζουμε τα προγράμματα όλων των κομμάτων, όταν γνωρίζουμε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει θα είναι από χέρι αντιλαϊκή, έχοντας υποθηκευμένες τις βασικές αρχές της για την επόμενη 4ετία για τον ελληνικό λαό.

 

Συνεχίζοντας ο Γ. Ιωαννίδης, σημείωσε ότι το επόμενο πρόγραμμα της οποιασδήποτε κυβέρνησης προκύψει έχει 700.000 πλειστηριασμούς, βαθύτατη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο που γίνεται στην Ουκρανία ανάμεσα σε Ρωσία, Κίνα από την μια πλευρά και ΝΑΤΟ, ΕΕ, από την άλλη, με τις αντιθέσεις που υπάρχουν και στο εσωτερικό τους.  Έχει, πρόσθεσε, ακόμα πιο «ματωμένα» πλεονάσματα που έρχονται, ενώ όλοι συμφωνούν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα διαχειριστεί συνθήκες «δημοσιονομικής σταθερότητας», που σημαίνει ότι ο λαός θα έρχεται να διεκδικήσει δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός θα λέει «ουκ αν λάβεις», γιατί έχουμε άλλες προτεραιότητες.

Η επόμενη κυβέρνηση, ανέφερε ο Κ. Ιωαννίδης, θα έρθει να διαχειριστεί ένα Ταμείο Ανάκαμψης που έχει προαπαιτούμενα, γιατί η ΕΕ δεν δίνει τζάμπα τα λεφτά, όπως δεν έδωσε ούτε με τα τρία μνημόνια που και αυτά είχαν σκληρά προαπαιτούμενα.

Όπως τόνισε, εμείς λέμε ότι ο εργαζόμενος παράγει πάρα πολύ πλούτο που δυστυχώς δεν τον χαίρεται αυτός. Εμείς θέλουμε αυτός ο πλούτος να επιστρέφει στον εργαζόμενο λαό. Αυτό προϋποθέτει να φύγουν από τη μέση μια σειρά «παράσιτα» τα οποία κάθονται, δεν ξέρουν τι έχουν, όμως καθορίζουν τα κίνητρα και τους σκοπούς της παραγωγής. Εμείς λέμε, συμπλήρωσε ο Κ. Ιωαννίδης, ότι η χώρα πρέπει να φύγει από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Είμαστε ξεκάθαρα υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, με την προϋπόθεση ο λαός να κατέχει τον πλούτο που παράγει. 

Καταλήγοντας, ο Κ. Ιωαννίδης ανέφερε ότι καταθέτουμε και συζητάμε με τον λαό το πρόγραμμά μας και θεωρούμε ότι αυτές οι εκλογές είναι ένας σταθμός στον δρόμο προκειμένου το ΚΚΕ μαζί με τον λαό, με τον τρόπο που ο λαός θα επιλέξει, θα μπορούν να επιβάλλουν τα συμφέροντα και τις ανάγκες του.


Πηγή: 902.gr