ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ - Αντιπολεμική συγκέντρωση 24.03 ενάντια στην έλευση του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκωλ

ergatiko-kentro-afisa-syllalhthrio-01

 

«Δίνουμε βροντερό "παρών" στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 18.30 στο Πασαλιμάνι ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία και την έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Σαρλ Ντε Γκωλ" στον Πειραιά», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν η ΕΕΔΥΕ, η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις Βάσεις, η ΠΕΜΕΝ, και τα μέλη της ΟΓE: Ομάδα Γυναικών Σαλαμίνας, Σύλλογος Γυναικών Νίκαιας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Κορυδαλλού.

Το Εργατικό Κέντρο στο κάλεσμά του σημειώνει:

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που έχουν βρεθεί στο μάτι του πολέμου για πάνω από τρεις βδομάδες, στους εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας, αλλά και των υπόλοιπων χωρών που οι κυβερνήσεις τους αποφασίζουν να τους μπλέξουν με όλους τους τρόπους σ' αυτόν τον πόλεμο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και μέρες στη γειτονιά μας είναι η συνέχεια της "ειρήνης" με άλλα βίαια μέσα. Οι ανταγωνισμοί που εκφράζονται στην περιοχή της Ουκρανίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πηγών Ενέργειας, των δρόμων εμπορίου και τον καθορισμό των σφαιρών επιρροής μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η εργατική τάξη στην Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή. Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται απέναντι από τις επιδιώξεις και τους στόχους όλων αυτών που σήμερα διεξάγουν τον πόλεμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να γίνονται κιμάς στα κανόνια τους.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας και παντού πρέπει να στρέψουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που καθημερινά χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην Υγεία, στην Εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στον γύψο οι αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην υπογραφή ΣΣΕ. Αντίθετα χρειάζεται ενίσχυσή τους για την άμεση ανακούφιση του λαού από τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου που μαίνεται.

Τα συμφέροντα του λαού μας δεν βρίσκονται στη βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει γην και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

Σ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε την άφιξη τις επόμενες μέρες στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Σαρλ ντε Γκωλ", που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο "Χάρρυ Τρούμαν" και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία. Είναι ανεπιθύμητοι!!! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ - ΕΕ μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό του Πειραιά, να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. Καλούμε τα σωματεία -μέλη μας άμεσα, μαζικά, μαχητικά να πούμε:

  • ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ - Ρωσίας».

 


https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/289719/sygkentrosi-stis-24-marti-enantia-stin-eleysi-toy-aeroplanoforoy-sarl