ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΚΑΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ!

ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ

ΝΑ ΘΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ!

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

lslogo

Η κυβέρνηση - όπως και οι προηγούμενες - αφού αφαίρεσε από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, κύριες και βασικές αρμοδιότητες και αφού μετέτρεψαν τις Οικονομικές Επιτροπές και τα άλλα εκτελεστικά όργανα των Δήμων και των Περιφερειών, στα πλέον αποφασιστικά όργανα κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των δημοτικών και περιφερειακών αρχών, τώρα έρχεται να συμπληρώσει αυτό το αντιδραστικό πλαίσιο με ρυθμίσεις που ενισχύουν τον αυταρχισμό, όπως αυτή που συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με αυτή τη ρύθμιση καταργείται ουσιαστικά το δικαίωμα που είχαν οι παρατάξεις να θέτουν θέματα προς συζήτηση, εκτός ημερήσιας διάταξης.

Αναφέρει χαρακτηριστικά η αιτιολογική έκθεση:

 

«Καταργείται η δυνατότητα πρότασης - εισήγησης του συμβούλου επικεφαλής δημοτικής παράταξης για την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επί συζήτησης κατεπείγοντος θέματος, το οποίο δεν εντάσσεται στην ημερήσια διάταξη και λήψης απόφασης επί αυτού πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η καταχρηστική εφαρμογή της εν λόγω δυνατότητας, καταστρατηγούσε την πρόβλεψη λόγω της υποβολής παρελκυστικών αιτημάτων και της διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου».

Η κυβέρνηση της ΝΔ θωρακίζει τις τοπικές αρχές να υλοποιούν τις αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας και να μη συζητούν στα Δημοτικά Συμβούλια τα μεγάλα προβλήματα και αδιέξοδα των δημοτών και των κατοίκων.

Καμιά τέτοια ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή!

Η κυβέρνηση να πάρει τώρα πίσω την αντιδραστική ρύθμιση που καταργεί το δικαίωμα στις δημοτικές παρατάξεις να θέτουν θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.