Η απεργία την Τετάρτη 5 Οκτώβρη

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΟΝΟΙΑ 10.30 π.μ.

Καλούν:

Συνδικάτα Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην Ενέργεια, στην ΥΓΕΙΑ την Πρόνοια, επιτροπές Αγώνα στο Δημόσιο (κλαδικό ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, κλαδικό  Ενέργειας, Σωματείο Ευαγγελισμού.  Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών κλπ)

 

Συνάδελφοι, συναδέλφωσες,

Μέχρι εδώ! Μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση. Τέρμα οι θυσίες για τη σωτήρια των κεφαλαιοκρατών  και τα κέρδη των δανειστών.

 

Χρεοκοπούν τον λαό, για  τη σωτηρία του κεφαλαίου

 

 Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος,  δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία..

Έως εδώ με τον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, να χειραγωγούν και να αποπροσανατολίζουν τους εργαζόμενους.

Ο μόνος δρόμος, η μόνη επιλογή, ο οργανωμένος αγώνας, η αντίστασή μας, η αντεπίθεσή μας.

Έχουμε τη δύναμη, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα να τους σταματήσουμε!

Καλούμε τα  Σωματεία, τους εργαζόμενους του Δημοσίου και  των πρώην  ΔΕΚΟ  με την μαζική τους  συμμετοχή  στην απεργία και την συγκέντρωση  που οργανώνουν  τα σωματεία μας:

ü      Να απορρίψουμε το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο, που οδηγεί πλέον τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων κάτω από το όριο της φτώχειας, στην εξαθλίωση. Ήδη μέχρι τώρα ένας δημόσιος υπάλληλος έχει χάσει πάνω από έξι μισθούς!

ü      Να εναντιωθούμε στην εφεδρεία, και στις απολύσεις. Οργανωμένη, συλλογική αλληλεγγύη σε κάθε απολυμένο, σε κάθε άνεργο συνάδελφο. Όλοι για έναν και ένας για όλους!

ü      Δεν δεχόμαστε καμιά στάση πληρωμών από την εργοδοσία και το κράτος, καμιά περικοπή κοινωνικών δαπανών, καμιά συγχώνευση-κατάργηση, καμιά ιδιωτικοποίηση.

ü      Αρνούμαστε να πληρώσουμε  τα χαράτσια –συλλογικά και οργανωμένα- γιατί πολύ απλά δεν έχουμε, δε μπορούμε να πληρώσουμε!

 

Οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, πολλών ομοσπονδιών ούτε θέλουν ούτε μπορούν να οργανώσουν τον αγώνα.  Αντίθετα γενικεύουν  το έγκλημα του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων. Υπογράφουν Συμβάσεις Εργασίας με πλήρη διευθέτηση και με μειωμένες αποδοχές (πχ. ΟΤΕ, μείον 11%) στο όνομα του να μη γίνουν απολύσεις! Σπέρνουν αυταπάτες για μια δήθεν ανταγωνιστική φιλολαϊκότερη καπιταλιστική οικονομία για «καλύτερη» Ευρωπαϊκή Ένωση, για «λύσεις» στο πλαίσιο του εξανθρωπισμού των μονοπωλίων.

Τώρα να οργανώσουμε τον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 5 Οκτώβρη.

Να υπερασπίσουμε το εισόδημά μας, τους μισθούς και τις συντάξεις από τη λεηλασία της πλουτοκρατίας.

Με  επιτροπές αγώνα στους τόπους δουλειάς, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, με συνελεύσεις των σωματείων να πάρουμε αποφάσεις οργανωμένης άρνησης πληρωμής των χαρατσιών, συμμετοχής στην απεργία και στη συγκέντρωση που θα γίνει στην Ομόνοια.

Φτάνει πια!

Ενότητα και αγώνας για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

Αθήνα 30 Σεπτέμβρη 2011