Μαζικότατη η κινητοποίηση και συναυλία στο Σύνταγμα που διοργάνωσαν φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι ενάντια στη Χρυσή Αυγή

pame-kinhtopoihsh-21Μαζική και δυναμική η συμμετοχή στο συλλαλητήριο και τη  μεγάλη συναυλία ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή στην Αθήνα. Το πλήθος ξεσηκώθηκε από τα αντιφασιστικά τραγούδια και ένωσε τις φωνές του δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι Νατάσα Μποφίλιου, Πάνος Μουζουράκης, Γιώργος Σαρρής, KollektivaAfazaDason. Επίσης συμμετείχαν μαθητικά συγκροτήματα: Από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και οι  «One night band» (Ν. Σμύρνη).

Οι συγκεντρωμένοι με μια ιδιαίτερα ογκώδη, μαζική και με μεγάλο παλμό πορεία" target="_blank"> (δείτε εδώ στιγμιότυπα από την πορεία στη Σταδίου προς το Σύνταγμα).

Στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα μίλησε ο Θοδωρής Κωτσαντής," target="_blank">(δείτε εδώ απόσπασμα από την ομιλία του Θοδωρή Κωτσαντή).

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Βασίλης Γκάτσης, μαθητής Λυκείου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μας θέλουν συνένοχους στην πολιτική τους και συνεχώς φοβισμένους, γι' αυτό και τρομοκρατούν όποιον πάει να σηκώσει κεφάλι και ο πιο καλός σύμμαχός τους είναι τα φασιστοειδή».

Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι φωνάζουν με μια φωνή συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής.

Κάποια από τα συνθήματα που επικρατούν είναι «Λαέ, θυμήσου, το χώμα που πατάς, λευτέρωσε ο Άρης και το ΕΑΜ- ΕΛΑΣ», «Οργή, οργή σε κάθε χρυσαυγίτη, φονιά, ρουφιάνο, μπάσταρδο του Χίτλερ και αλήτη» και «Σε φτώχεια και ανεργία θέλουνε σιγή, νομίζουν θα τρομάξουμε από τη Χρυσή Αυγή». Χαρακτηριστικό είναι και το σύνθημα «Χρυσαυγίτες, σας ταΐζουν οι εφοπλιστές, έξω σας πετάμε από όλες τις σχολές, από τα σχολεία και από τις γειτονιές»" target="_blank"> (δείτε εδώ το σύνθημα).

Νωρίτερα ο κόσμος συγκεντρώθηκε στα Προπύλαια διαδηλώνοντας ενάντια στη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, τους θρασύδειλους δολοφόνους του 34χρονου του Π. Φύσσα, που στο στόχαστρό τους βάζουν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους αγωνιστές εργάτες όπως στο Πέραμα. Στόχος του συστήματος, το οποίο στηρίζει τη Χρυσή Αυγή και στηρίζεται σε αυτή, είναι να χτυπήσουν το εργατικό λαϊκό κίνημα και να τρομοκρατήσουν όποιον σήμερα αγανακτεί και σηκώνει κεφάλι για την κατάσταση που ζει στο σπίτι, στη δουλειά, στο σχολείο, στη σχολή.

Στη συγκέντρωση και τη συναυλία είχαν καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και σχολεία από όλη την Αθήνα, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών, ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Ν. Αττικής, η Επιτροπή Νέων Επισιτισμού – Τουρισμού, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην e-value, η Σωματειακή Επιτροπή του ΣΕΤΗΠ στην Ώθηση, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Μαθητών Περιφέρειας Αττικής, οι Θερμοϋδραυλικοί της Επαγγελματικής Σχολής Αθηνών, η Αγωνιστική Ενότητα Πλοιάρχων - Μηχανικών Ασπροπύργου Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.

 


 

Πηγή: 902.gr