ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ιστορικός περίπατος στον Πειραιά

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ιστορικός περίπατος στον Πειραιά

Την Κυριακή, 20 Νοέμβρη, θα γίνει ο δεύτερος ιστορικός περίπατος για μαθητές Γυμνασίου

 

Αφιερωμένος στην Οχτωβριανή Επανάσταση και την ίδρυση του ΚΚΕ είναι ο ιστορικός περίπατος της ΚΝΕ που θα γίνει την Κυριακή 20 Νοέμβρη στον Πειραιά. Πρόκειται για το δεύτερο ιστορικό περίπατο που διοργανώνει η Οργάνωση για μαθητές Γυμνασίου κυρίως, για γνωριμία με πλευρές της Ιστορίας του λαϊκού κινήματος, της Ιστορίας του ΚΚΕ. Ο πρώτος περίπατος είχε γίνει στις 29 Οκτώβρη στα κρατητήρια της Γκεστάπο στην οδό Κοραή στα τέλη Οκτώβρη και θα ακολουθήσουν κι άλλοι, ένας κάθε μήνα.

 

 

Για τη μελέτη των γεγονότων, στα οποία είναι αφιερωμένος ο ιστορικός περίπατος, από την ΚΝΕ προτείνεται η εξής βιβλιογραφία: «Οι δύο δρόμοι» του Κ. Παρορίτη, «Τα συντροφικά τραγούδια» του Γ. Ρίτσου, «Πώς δενότανε τ' ατσάλι» του Νικ. Οστρόφσκι, «Ο πρώτος δάσκαλος» του Τζ. Αϊτμάτοφ, «Δέκα μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» του Τζ. Ριντ.

Το ραντεβού για την επόμενη Κυριακή έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στο σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά. Από εκεί, όσοι συμμετάσχουν θα πάνε στα Γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, όπου θα γίνει εκδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο κτίριο όπου ιδρύθηκε το ΚΚΕ στον Πειραιά. Τελευταίος σταθμός θα είναι το μνημείο των Πεσόντων Εργατών στο Πασαλιμάνι, όπου στις 22 του Αυγούστου 1923 στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση έπεσαν νεκροί μετά την επίθεση που δέχτηκαν από το στρατό και την αστυνομία 11 διαδηλωτές.