Ανακοίνωση του ΟΦΟΝ για τις καταστροφικές πυρκαγιές

 ΟΦΟΝ

Ορειβατικός Φυσιολατρικός Όμιλος Νίκαιας
Κ.Γέμελου 119 & Π.Ράλλη,Νίκαια
Τηλ&Fax: 210.49.08.666
www.ofon.gr
e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21/08/2012
 
Οι καταστροφικές πυρκαγιές που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες σχεδόν σ'όλη τη χώρα καθώς και η τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στο νησί της Χίου,που παραδόθηκαν στις φλόγες το 40%των μαστιχοκαλλιεργιών,αναδεικνύουν με δραματικό τρόπο τους τεράστιους κινδύνους που αντιμετωπίζουν το φυσικό περιβάλλον,και η ζωή του λαού.
Οι συνέπειες για τους κατοίκους των καμμένων περιοχών είναι πολύ επώδυνες και συγκεκριμένα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους,όπως επίσης και τον τουρισμό.
Το φαινόμενο κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται σχεδόν  με την ίδια ένταση και βασική αιτία είναι η εμπορευματοποϊηση και το ξεπούλημα της γής που οπλίζει τα χέρια των εμπρηστών,αλλά και οι τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
Τεράστιες ευθύνες έχουν,οι προηγούμενες κυβερνήσεις,αλλά και η νέα συγκυβέρνηση,που οδήγησαν ο δασικός πλούτος της χώρας μας,
να αντιμετωπίζεται ώς εμπόρευμα,με μια σειρά δασοκτόνων νόμων που ψήφισαν.
Είναι όμως και υπεύθυνες για την έλλειψη προσωπικού,υλικού και χρηματοδότησης στο Πυροσβεστικό Σώμα,θέλοντας την Πυροσβεστική να στηρίζεται και να λειτουργεί με εθελοντές.
 
Ο Ο.Φ.Ο.Ν σεβόμενος την φύση και το περιβάλλον ζητά την δημιουργία ενος καλά στελεχωμένου και εξοπλισμένου μηχανισμού που θα συμβάλλει
στην πρόληψη των πυρκαγιών και στη γρήγορη αντιμετώπιση τους.
Επίσης  καταδικάζει την εμπορευματοποϊηση του περιβάλλοντος.
 
 
Το Δ.Σ. του ΟΦΟΝ.