Κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το θέμα των υπεράριθμων

elme-peiraia2Η ΕΛΜΕ αποφάσισε ήδη νέα συγκέντρωση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ερχόμενη Πέμπτη 13/06 και ώρα 12:00 μ.μ. Καλώντας γονείς, εργαζόμενους και άλλους φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση τη λειτουργία των σχολείων καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν πληροφορηθεί ότι σχεδιάζεται η συγκρότηση τμημάτων 27 μαθητών για τη νέα χρονιά και νέες συμπτύξεις.

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ - Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά έκανε χτες το μεσημέρι η ΕΛΜΕ, απαιτώντας να μην υποβάλει η υπηρεσία στο υπουργείο δήλωση για πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. Κάλεσαν τη διευθύντρια να σεβαστεί την απόφαση του ΠΥΣΔΕ, το οποίο όταν κλήθηκε να δηλώσει κενά και πλεονάσματα εκπαιδευτικών στον Πειραιά είχε δηλώσει: «Το ΠΥΣΔΕ Πειραιά με βάση την πείρα των προηγούμενων χρόνων και εκτιμώντας τις ανάγκες του σε εκπαιδευτικό προσωπικό (π.χ. αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, διαθέσεις και μετατάξεις στην Α/θμια, αποσπάσεις, άδειες εκπαιδευτικών, τα τμήματα σε ΕΠΑΛ - ΠΑΣ που θα γίνουν το Σεπτέμβρη και άλλες ανάγκες) ενημερώνει το Υπουργείο ότι δεν υπάρχουν πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί στο ΠΥΣΔΕ Πειραιά». Η εκτίμηση αυτή στηρίζεται και στο γεγονός ότι πέρσι όχι μόνο δεν περίσσεψαν εκπαιδευτικοί αλλά χρειάστηκε να προσληφθούν 162 αναπληρωτές και παρ' όλα αυτά παρέμειναν λειτουργικά κενά.

Ωστόσο, όπως επισήμανε το ΠΑΜΕ από την πρώτη στιγμή μέσω των εκπροσώπων του στο ΠΥΣΔΕ, «η απόφαση αυτή, για να γίνει πράξη απαιτεί εγρήγορση, αγώνες, γιατί η κυβέρνηση με το υπουργείο Παιδείας είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην κατάργηση της οργανικής θέσης, στις υποχρεωτικές μετακινήσεις, στο χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών». Επισήμαινε δε ότι «όχι τυχαία η εγκύκλιος ζητάει, για πρώτη φορά, από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να στείλουν κι αυτοί ξεχωριστά τις δικές τους εκτιμήσεις», κάτι που έγινε στον Πειραιά.

Η ΕΛΜΕ αποφάσισε ήδη νέα συγκέντρωση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την ερχόμενη Πέμπτη 13/06 και ώρα 12:00 μ.μ. Καλώντας γονείς, εργαζόμενους και άλλους φορείς να κάνουν δική τους υπόθεση τη λειτουργία των σχολείων καθώς οι εκπαιδευτικοί έχουν πληροφορηθεί ότι σχεδιάζεται η συγκρότηση τμημάτων 27 μαθητών για τη νέα χρονιά και νέες συμπτύξεις.

  • Καμία απόλυση.
  • Κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει – κανένας δεν είναι υπεράριθμος.
  • Καμία υποχρεωτική μετάθεση.
  • Να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς – Μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους».