protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αντίπαλός μας η είναι η εξουσία των μονοπωλίων και όσοι την υπηρετούν – σύμμαχός μας οι εργαζόμενοι!

Αυτό αποδείχθηκε συνεχώς και από τη δράση μας ως δημοτική αρχή στη Νίκαια. Είμαστε ο μόνος δήμος που διεκδικήσαμε και επιβάλλαμε τη μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων του Δήμου, με βάση ένα και μοναδικό κριτήριο: το δικαίωμα του εργαζόμενου σε μόνιμη και σταθερή δουλειά! Δεν τους χωρίσαμε με βάση το ποιος τους προσέλαβε, ή την «χρησιμότητα» της εργασιακής τους θέσης.

 

  Όλα αυτά γίνονταν, όταν σε όλους τους άλλους δήμους, αλλά και σε κεντρικότερο επίπεδο, οι συνδικαλιστικές πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ - ΑΠ) των δημοσίων υπαλλήλων παζάρευαν με την κυβέρνηση και τους τοπικούς «άρχοντες» τις «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» του δημόσιου τομέα, για να χωρίσουν τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε «χρήσιμους» και «περισσευούμενους»! 

 

 

 Αυτήν τη στάση ακολούθησαν και οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ Δήμου Νίκαιας στην ΠΟΕ-ΟΤΑ! Και ήδη από τώρα προετοιμάζουν το έδαφος για τα μετεκλογικά παζάρια, για το πόσοι (μόνιμοι πλέον) εργαζόμενοι «περισσεύουν» με τον «Καλλικράτη»!

 

 Η συνεπής στάση της σημερινής δημοτικής αρχής ενοχλεί αφάνταστα όσους θέλουν να καλλιεργήσουν τη μοιρολατρία στους εργαζόμενους.

 

Αυτοί που ανακάλυψαν μύριες προφάσεις για να μην οργανώσουν την πάλη των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα ενάντια στις πρωτοφανείς περικοπές ακόμα και των μισθών είναι αναμενόμενο να κάνουν τα πάντα, ώστε να πάψει η πόλη μας να έχει αγωνιστική δημοτική αρχή, που θα δείχνει έμπρακτα, ότι ο δρόμος του αγώνα και η αποτελεσματικότητά του  εξαρτάται από την όλο και πιο ενεργή ένταξη των πλατιών λαϊκών στρωμάτων σε αυτόν.

 

Σε αυτές τις υποταγμένες δυνάμεις χρεώνεται και το οργανωμένο προεκλογικό πολιτικό σχέδιο ενάντια στην αγωνιστική δημοτική αρχή, μέρος του οποίου αποτέλεσε και η πρόσφατη απόπειρα κατάσχεσης, όχι μόνο των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου, αλλά ακόμα και της πάγιας μισθοδοσίας των εργαζομένων του!

 

Αυτή τους η ενέργεια οδηγήθηκε σε αποτυχία, καθώς είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο την ανένδοτη στάση της δημοτικής αρχής, αλλά και την έμπρακτη συμπαράσταση κατοίκων και εκπροσώπων του μαζικού κινήματος. Στην απελπισία τους, κατέφυγαν στα μόνα «επιχειρήματα» που τους απέμειναν: τους προπηλακισμούς και τη χειροδικία σε βάρος ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και στελεχών του ΠΑΜΕ!  

 

 

Καλούμε τους εργαζόμενους στο δήμο, αλλά και όλα τα λαϊκά στρώματα της Κοκκινιάς και του Ρέντη να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα, για το ποιος ωφελείται από τέτοιες ενέργειες και να αντισταθούν. Να στείλουν μήνυμα λαϊκής νίκης και στις επερχόμενες εκλογές, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης!  

 

Νίκαια – Ρέντης 1/10/10