Tα Προ Ημερησίας Διάταξης θέματα που έθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24.03.2021

  • lslogoΓια τις απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Για τα προγράμματα κολύμβησης των ΑμΕΑ
  • Για τις μικρές πλατείες στην Ανω Νεάπολη
  • Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη
  • Για τις εξελίξεις με τα διαχείριση των απορριμμάτων στο Σχιστό
  • Για την εγκατάλειψη των αγαλμάτων στο Πάρκο Γλυπτικής στο Κατράκειο

Για τις απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή στις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου

Η έκτακτη συνθήκη που βιώνουμε όλοι μας με την πανδημία, που αντικειμενικά έχει αλλάξει τους τρόπους λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι από τη Δημοτική Αρχή και να «κουρελιάζει» κάθε έννοια συζήτησης στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που γίνονται με τηλεδιάσκεψη.

Το ζήτημα αυτό κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον αυταρχικό τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά εντολή του Δημάρχου δεν άφησε να γίνει ουσιαστική συζήτηση για ψήφισμα σχετικά με τις εξελίξεις στην Παιδεία, που είχαν καταθέσει μάλιστα Δημοτικοί Σύμβουλοι της δικής τους παράταξης, επειδή πάλι Δημοτικοί Σύμβουλοι της δικής τους παράταξης το καταψήφισαν. Έτσι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έκλεισε άρον άρον τη συζήτηση απλά και μόνο για να μην φανούν οι αντιθέσεις που υπάρχουν μέσα στη Δημοτική Αρχή.

Ακόμα πιο τραγελαφικό ήταν ότι για το συγκεκριμένο θέμα που ήδη είχαν ψηφίσει οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ήρθε την επόμενη ημέρα καινούργια εισήγηση ή οποία μάλιστα ήταν πολύ διαφορετική σε περιεχόμενο από το αρχικό ψήφισμα στο οποία είχαν τοποθετηθεί με τη ψήφο τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση αυτή την κατρακύλα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και δε θα ανεχτεί την τακτική της Δημοτικής Αρχής να συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο ότι βολεύει τη Διοίκηση του Δήμου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από θέση λαϊκής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει όχι μόνο στην πόλη, αλλά και μέσα από τα Όργανα στα οποία μετέχει (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) να θέτει κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα που αφορά την πόλη και τη ζωή του λαού.

Για τα προγράμματα κολύμβησης των ΑμΕΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την ανάγκη να λειτουργήσουν άμεσα τα προγράμματα κολύμβησης για ΑμΕΑ στην πισίνα του Πλάτωνα. Ήδη η πισίνα λειτουργεί για μέρος των αθλητικών ομάδων, ενώ σε άλλους Δήμους λειτουργούν τα προγράμματα για ΑμΕΑ.

Για τις μικρές πλατείες στην Ανω Νεάπολη

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της κατάληψης των πλατεών της Άνω Νεάπολης από δεσποζούμενα ζώα, ως έλλειψη πάρκου για δεσποζούμενα ζωά στην περιοχή, αφού το πιο κοντινό είναι στο παλιό Νεκροταφείο της Ανάληψης.

Αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης είναι, η νέα πλατεία στο τριγωνάκι μεταξύ Κ.Παλαμά-Ν.Καζαντζάκη-Κ.Βάρναλη να έχει μετατραπεί σε χώρο για δεσποζούμενα ζωά πριν ακόμα ολοκληρωθεί ως έργο, ενώ η πρώην Παιδική Χαρά στην οδό Γκούρα να έχει εγκαταλειφθεί από παιδιά και να έχει γίνει χώρος για δεσποζούμενα ζώα.

Για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην πόλη

Η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε το ζήτημα της μη εγκατάστασης κεραίας επί της οδού Γέμελου 242 σε κοντινή απόσταση από Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία.

Επίσης έθεσε το ζήτημα για έλεγχο σε 3 κεραίες στο ίδιο κτίριο, επί της οδού Λαοδικείας 49, όπου έχουν προκαλέσει την αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής με τη συλλογή δεκάδων υπογραφών υπέρ της απομάκρυνσης τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε ζήτημα ότι πρέπει να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σύνολο των κεραιών της πόλης με προτεραιότητα όσες βρίσκονται κοντά σε σχολεία, Νηπιαγωγεία, Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ και άλλους χώρους μαζικής συνάθροισης.

Για τις εξελίξεις με τα διαχείριση των απορριμμάτων στο Σχιστό

Η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα να γίνει ολοκληρωμένη συζήτηση σχετικά με το σχεδιασμό της σημερινής Περιφερειακής Αρχής Πατούλη, που λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη της κας Δούρου, έχουν διαμορφώσει συνθήκες για νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Σχιστό.

Σ αυτήν την εξέλιξη που θα επιβαρύνει την ποιότητα ζωής σε όλους τους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει σαφή θέση με την εναντίωση του σε νέα χωροθέτηση και πιθανή διεύρυνση του ΣΜΑ στο Σχιστό, στην άρνηση για δημιουργία νέας Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην περιοχή, στην εναντίωση σε καύση απορριμμάτων και σε Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Μάλιστα η Λαϊκή Συσπείρωση επανέφερε το ζήτημα με την προσπάθεια που έκανε η Δημοτική Αρχή να παραχωρήσει μέρος της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιώτη στην πόλη μας με ξεχωριστή διαλογή από ιδιώτη της αποκομιδής και διαχείρισης των ρούχων και των υποδημάτων.

Για την εγκατάλειψη των αγαλμάτων στο Πάρκο Γλυπτικής στο Κατράκειο

Για πολλοστή φορά η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε το ζήτημα της εγκατάλειψης και της καταστροφής των αγαλμάτων από το Πάρκο Γλυπτικής στο Κατράκειο. Το πάρκο δημιουργήθηκε το 2004 μετά από το διεθνές συμπόσιο γλυπτικής με θέμα «Προσφυγιά» που διεξήγαγε ο Δήμος Νίκαιας. Τότε γλύπτες από όλο τον κόσμο, φιλοξενήθηκαν από το Δήμο και επί ένα μήνα δημιουργούσαν σε κοινή θέα τα έργα τους, ώστε να μπορεί το κοινό να δει πως παίρνει τελική μορφή ένα γλυπτό έργο. Όλα τα έργα που δημιουργήθηκαν έξω από το Κατράκειο, διαμόρφωσαν ως ενιαίο σύνολο το πάρκο Γλυπτικής της πόλης μας με θέμα την «Προσφυγιά».

Εδώ και χρόνια η Δημοτική Αρχή έχει μεταφέρει έργα στην πλατεία Δαβάκη, ενώ όσα έχουν μείνει έξω από το Κατράκειο είναι πλέον εδώ και χρόνια βανδαλισμένα και χρωματισμένα με σπρέϋ.