ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Τα μαζικά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και σε δεκάδες ακόμα πόλεις πρόσθεσαν έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αγωνιστικών δράσεων και πρωτοβουλιών, με τις οποίες το ταξικό κίνημα μπαίνει μπροστά για να οργανώσει την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στα βάρβαρα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου. Ολα τα σφυριά χτυπάνε στην επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Για να σπάσει το κλίμα της ηττοπάθειας και της μοιρολατρίας που σπέρνουν κυβέρνηση και εργοδοσία. Για να πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση και το κεφάλαιο ότι ο λαός δε συναινεί με τα μέτρα που τον εξοντώνουν. Οτι δεν πέφτει στην παγίδα της διαίρεσης και του κοινωνικού αυτοματισμού. Οτι έχει τη δύναμη να εμποδίσει μέτρα, αρκεί να το πάρει απόφαση και οργανωμένα να παλέψει. Παρακαταθήκη για τη μάχη της απεργίας, που θα κορυφωθεί τις επόμενες τρεις βδομάδες μέχρι τις 12 Νοέμβρη, με Γενικές Συνελεύσεις, αγωνιστικές πρωτοβουλίες, περιοδείες και εξορμήσεις, αποτελούν οι 618 συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι άλλοι φορείς του κινήματος που μέχρι χτες είχαν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια και στην απεργία. Μ' αυτήν την ορμή συνεχίζουμε!

Η συγκέντρωση στον Πειραιά έγινε στην πλατεία Καραϊσκάκη, απ' όπου το μήνυμα του απεργιακού ξεσηκωμού στις 12 Νοέμβρη μεταφέρθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Ακης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας. Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ συμμετείχε ηΔιαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Γενική Συνέλευση πραγματοποιεί το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής τη Δευτέρα 26/10, στις 6 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, πλατεία Κάνιγγος).

Κινητοποιήσεις προετοιμάζουν οι ναυτεργάτες, με48ωρηπανελλαδική απεργία από τηΔευτέρα 2 Νοέμβρη, από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα το πρωί τηςΤετάρτης 4 Νοέμβρη και 24ωρη απεργία στις 12 Νοέμβρη, για όλες τις κατηγορίες πλοίων. Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ,«ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούν σε οργάνωση του αγώνα στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, με πλατιές συσκέψεις.