Προσφατα αρθρα

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Την Τρίτη η συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ. Την Τρίτη η συγκέντρωση ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας

  • Στο Σύνταγμα στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την ερχόμενη Τρίτη 27 Φλεβάρη πραγματοποιείται η μεγάλη συγκέντρωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στην Αθήνα, με θέμα τις θέσεις του Κόμματος για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα.Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Αντίστοιχη συγκέντρωση με ομιλητή τον Δ. Κουτσούμπα θα πραγματοποιήσει και η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας, την Τρίτη 6 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στη Θεσσαλονίκη στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στο αμερικάνικο προξενείο.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ προετοιμάζοντας τις συγκεντρώσεις πραγματοποιούν μεγάλη πολιτική εξόρμηση, με συσκέψεις, συγκεντρώσεις και περιοδείες σε τόπους δουλειάς και λαϊκές γειτονιές. Με την ανακοίνωση στο χέρι, με συνθήματα και πανό σε κεντρικά σημεία, το κάλεσμα έχει φτάσει σε χιλιάδες εργαζόμενους και η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις πρόσφατες κρίσιμες εξελίξεις τόσο στα Βαλκάνια όσο και στα Ελληνοτουρκικά. Η ανησυχία είναι έντονη και τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος καλούν την εργατική τάξη να καταδικάσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει το λαό και τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε αυτούς.

Το κάλεσμα της ΚΟ Αττικής

Οπως αναφέρει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ στο κάλεσμά της μεταξύ άλλων:

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο «σημαιοφόρου» του ΝΑΤΟ.
  • Για τις ανάγκες των ευρωατλαντικών σχεδίων αναζωπυρώνεται και το ζήτημα των σχέσεων με την ΠΓΔΜ. Επιχειρείται να παραπλανηθεί ο λαός με την ονοματολογία, να συγκαλυφθούν τα πραγματικά προβλήματα, που είναι ο αλυτρωτισμός, η ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.
  • Ο στόχος της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» δεν έχει καμία σχέση με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών.
  • Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν είναι παράγοντας ασφάλειας για το λαό. Το αποδεικνύει η πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Αντίθετα, διαμόρφωσε αρνητικούς όρους σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και των λαϊκών συμφερόντων.
  • Καμία συμμετοχή στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να επιστρέψουν οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων. Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Οι λαοί μπορούν να βαδίσουν τον δικό τους ελπιδοφόρο δρόμο, της κοινής πάλης, για να διώξουν τους ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, για να ανατρέψουν το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους

 

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ και των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, την Τρίτη 27/2, στις 6.30 μ.μ., έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα εξής σημεία:

Πλατεία Κλαυθμώνος: Οι Οργανώσεις Βιομηχανίας, Κατασκευών, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών, Επισιτισμού - Τουρισμού, Εμπορίου, Υπηρεσιών, Υγείας - Πρόνοιας, ΟΤΑ - Δημόσιας Διοίκησης, Χρηματοπιστωτικού, Εκπαιδευτικών, Δικηγόρων, ΜΜΕ, Καλλιτεχνών και ΕΒΕ.

Προπύλαια: Οι Οργανώσεις ΑΕΙ - ΤΕΙ, Α' Αθήνας - Γαλατσίου, Δυτικού Τομέα, Βόρειου Τομέα, Θριασίου - Μεγαρίδας, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, Ανατολικού Τομέα.

Πλατεία Μοναστηρακίου: Οι Οργανώσεις Νότιου Τομέα και Πειραιά.