protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

ΚΟΒ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Ο αγώνας ενάντια στα καζάνια θανάτου είναι αγώνας ενάντια στα μονοπώλια και τους σχεδιασμούς τους

kinhtopoiisi-perama-21«Ο εχθρός είναι κοινός! Είναι τα μονοπώλια, που από την μια εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο μέσα στο χώρο εργασίας χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για ένα ξεροκόμματο, και από την άλλη του φέρνουν έξω από το σπίτι του και το σχολείο του παιδιού του 114 δεξαμενές πετρελαίου - πραγματικές βόμβες. Όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, το κέρδος!», τονίζει σε ανακοίνωση η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ. Επιπλέον καλεί το δήμαρχο της πόλης να απαντήσει για το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Αμερικανό πρέσβη και καλεί το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες μαθητές, τους εργαζόμενους, το λαό του Περάματος που με μαχητικότητα διατράνωσε την εναντίωσή του στα καζάνια του θανάτου, που έθεσαν σε λειτουργία οι σχεδιασμοί της "Cosco" και των πετρελαϊκών μονοπωλίων. Η λαοθάλασσα του περαμαϊκού λαού στο συλλαλητήριο φορέων και εργατικών σωματείων της 29ης Μαρτίου προστέθηκε στην αγωνιστική δράση των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει κάθε εργάτης, κάθε λαϊκός άνθρωπος!

Ο εχθρός είναι κοινός! Είναι τα μονοπώλια, που από την μια εκμεταλλεύονται τον εργαζόμενο μέσα στο χώρο εργασίας χωρίς ΣΣΕ, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, για ένα ξεροκόμματο, και από την άλλη του φέρνουν έξω από το σπίτι του και το σχολείο του παιδιού του 114 δεξαμενές πετρελαίου - πραγματικές βόμβες. Όλα έχουν έναν κοινό παρονομαστή, το κέρδος! Αυτή είναι η "κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς μαζί με την ενεργό συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και της Δημοτικής Αρχής Περάματος.

Καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης! Την ίδια ώρα που στο όνομα της "πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής", η κυβέρνηση μας εμπλέκει όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κάνοντας την Ελλάδα ένα "αεροπλανοφόρο" στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, την ίδια ώρα επιχειρηματικά συμφέροντα αναζητούν προσβάσεις, χώρους αποθήκευσης και υποδομές που εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, είτε εν καιρώ ειρήνης, είτε εν καιρώ πολέμου! Είναι έκδηλη η κινητικότητα των μεγάλων μονοπωλίων για τα ενεργά και ανενεργά καζάνια πετρελαιοειδών στο Πέραμα. Πίσω από την πλάτη του περαμαϊκού λαού παίζονται παιχνίδια που ενέχουν φοβερούς κινδύνους για τον ίδιο!

Ρωτάμε ξανά το δήμαρχο Περάματος: Τι του ζητήθηκε στη συνάντηση που έκανε με κλιμάκιο της αμερικάνικης πρεσβείας;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαρτίου που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, με θέμα τα καζάνια των πετρελαιοειδών στο Πέραμα, στην ερώτηση της δημοτικού συμβούλου της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για περιεχόμενο της συνάντησης του δημάρχου με την αμερικάνικη πρεσβεία, η απάντηση του δημάρχου Περάματος ήταν "όπως έχω συναντηθεί με την κουβανική πρεσβεία, έτσι συναντήθηκα και με την αμερικάνικη"! Τέτοιος είναι ο ξεπεσμός ενός παλαιού οπορτουνιστή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ που σήμερα βρίσκεται μαζί με το κόμμα του, τον ΣΥΡΙΖΑ, στην "αριστερή" εξουσία, να ταυτίζει τους φονιάδες των λαών με την Κούβα. Άγγιξε την πολιτική αθλιότητα και τον ξεπεσμό! Του απαντάμε, "είναι δίκαιο και του αξίζει"!!!

Η δημοτική αρχή Περάματος έστησε αυτό το άθλιο Δημοτικό Συμβούλιο την ίδια μέρα του συλλαλητηρίου στο Πέραμα ώστε να ρίξει στάχτη στα μάτια του περαμαϊκού λαού. Το μόνο που είχε να πει ήταν να "απαγγείλει ένα ποιηματάκι" αριστεροσύνης ότι είναι ενάντια στην επαναλειτουργία των καζανιών και ότι προτίθεται να πληρώσει ειδικούς νομικούς, να κάνει κάποια ημερίδα και να προκηρύξει αγώνες ενάντια στα καζάνια των πετρελαιοειδών, ζητώντας κοινή απόφαση όλων των παρατάξεων.

Ο λαός του Περάματος όμως έδωσε ήδη την πρώτη του απάντηση! Στο συλλαλητήριο οι ομιλίες και τα συνθήματα του λαού του Περάματος καταμετρούσαν στους εχθρούς του, εκτός από τα επιχειρηματικά σχέδια των μονοπωλίων και τη δημοτική αρχή! Θυμίζουμε λοιπόν ότι η δημοτική αρχή Περάματος:

Μέσω του δημάρχου Περάματος Λαγουδάκη συμμετείχε στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ πριν την ιδιωτικοποίησή του, συμβάλλοντας στην είσοδο και δράση ενός μεγάλου μονοπωλίου στο λιμάνι του Πειραιά.

Σήμερα χειροκροτεί για το επενδυτικό πρόγραμμα της "Cosco" (Master Plan), που με την προβλήτα πετρελαιοειδών ενεργοποιεί τις ανενεργές και υπολειτουργούσες δεξαμενές πετρελαίου μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης του Περάματος.

Παρότι συμμετείχε σε διάφορα όργανα και διαβουλεύσεις, γνωρίζοντας αυτούς τους σχεδιασμούς, ποτέ δεν βγήκε να ενημερώσει το λαό του Περάματος. Δεν λέει κουβέντα για τη συνάντηση με την αμερικάνικη πρεσβεία!

Ενώ σήμερα με την υπάρχουσα λειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών θέτει το λαό του Περάματος σε υψηλή επικινδυνότητα, είτε λόγω της καθημερινής επαφής του με τα διάφορα πτητικά αέρια, είτε με το ενδεχόμενο ατυχήματος - εγκλήματος και αντί να πάρει έστω τα τυπικά μέτρα ασφαλείας μιλάει μόνο για κάποιους αγώνες που θα ξεκινήσει.

Η δημοτική αρχή Περάματος είναι επικίνδυνη, υλοποιεί τη σημερινή αντιλαϊκή πολιτική, είναι απέναντι από τα συμφέροντα του λαού του Περάματος.

Καλούμε το λαό του Περάματος σε συστράτευση με το ΚΚΕ και πάλη ενάντια στα μονοπώλια και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που φέρνουν το θάνατο έξω από τα σπίτια μας.

Έξω τα καζάνια του θανάτου από το Πέραμα. Μετεγκατάσταση όλων των δεξαμενών πετρελαιοειδών εκτός οικιστικού ιστού με όλα τα απαραίτητα μέτρα για περιβάλλον.

Πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Ο χώρος των δεξαμενών να αποδοθεί στο λαό του Περάματος, με απαλλοτρίωση, χωρίς αποζημιώσεις. Να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και ανάσας για το λαό του Περάματος, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητά, με ευθύνη του κρατικού προϋπολογισμού.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στα επικίνδυνα σχέδια των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη για την αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Εχθροί μας δεν είναι οι γείτονες λαοί, είναι οι κυβερνήσεις, οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί».


Πηγή: www.902.gr