Προσφατα αρθρα

Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα και Κ. Πελετίδη

'Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ, ΤΡΙΤΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ''

Η δημοτική αρχή της Πάτρας δείχνει για ακόμη μια φορά τον δρόμο υπεράσπισης των εργαζόμενων και πολύ περισσότερο των ανέργων, απέναντι στην βάρβαρη κυβερνητική επίθεση τώρα και με πλειστηριασμούς που μπορεί να κάνουν οι Δήμοι.

Αξίζει να θυμηθούμε πως είχε αντιδράσει η δημοτική αρχή Νίκαιας -Ρέντη με τον κ.Ιωακειμίδη στις αντίστοιχες προτροπές μνημονίων.  Είχαν στείλει επιστολές σε όποιον είχε χρέη στον Δήμο πάνω από 300 ευρώ και απειλούσαν ότι όποιος δεν εξοφλήσει , θα του τα κατάσχανε από όποιον τραπεζικό λογαριασμό μπορούσαν. Ταυτόχρονα βέβαια το “Αllu fun park” χρωστούσε στο Δήμο πάνω από 600000 ευρώ !!! Καθένας μας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Παραθέτουμε ολόκληρο το ρεπορτάζ του 902 :

Με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη συναντήθηκε τη Δευτέρα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στη Βουλή. Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας, με επικεφαλής τον Κώστα Πελετίδη, βρίσκεται στην Αθήνα για συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα, όπου θα παρουσιάσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την προστασία των λαϊκών οικογενειών από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, η οποία έχει τη στήριξη του ΚΚΕ.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Υποστηρίζουμε απόλυτα τις πρωτοβουλίες του δήμαρχου Πατρέων και του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, σχετικά με το ζήτημα των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Απαιτείται άμεσα νομοθετική ρύθμιση, που να καταργεί τους πλειστηριασμούς και να απαγορεύει τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Το ΚΚΕ με βάση και την πρόταση του Δήμου Πάτρας θα καταθέσει στη Βουλή ρύθμιση τέτοια, τροπολογία, αμέσως, για να έχει το δικαίωμα το κάθε Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίζει διαγραφή οφειλών για όσες οικογένειες, για όσους ανθρώπους δεν έχουν τη δυνατότητα, ούτε μπορούν, ούτε δύνανται αυτή τη στιγμή, να πληρώσουν τα χρέη προς τους Δήμους, που βεβαιώνονται στην εφορία. Από αυτή τη σκοπιά και βεβαίως με προϋποθέσεις που μπορούν να τεθούν, υπάρχει μία πρόταση συγκεκριμένη του δήμαρχου της Πάτρας, την οποία θα λάβουμε σοβαρά υπόψη και θα την καταθέσουμε, έτσι ώστε να απαλλαγούν εντελώς οι άνεργοι και οι μακροχρόνιοι άνεργοι, άτομα με αναπηρίες, μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, γενικότερα άνθρωποι και λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αυτή τη στιγμή και στην Πάτρα και σε όλες τις πόλεις της πατρίδας μας.

Βρισκόμαστε στο πλευρό του λαού της Πάτρας και τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν, αλλά και βεβαίως από τη σκοπιά μας ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, με οποιεσδήποτε ενέργειες χρειάζεται στη Βουλή, προς την κυβέρνηση, για να επιλυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα που αφορά χιλιάδες οικογένειες της χώρας μας».

Από την πλευρά του ο Κώστας Πελετίδης δήλωσε:

«Συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, να τον ενημερώσουμε για την απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να έχουμε απαλλαγή στα λαϊκά στρώματα, σε αυτούς που δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν χρέη τους προς τον Δήμο Πατρέων. Φυσικά αυτό εντάσσεται, στη γενικότερη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου να μην επιτρέπουμε πλειστηριασμούς για τη λαϊκή οικογένεια από το δημόσιο αλλά και από τις τράπεζες.

Είναι χαρά μας που η πρότασή μας υιοθετήθηκε από το ΚΚΕ και το οποίο θα πάρει πρωτοβουλίες ενίσχυσης αυτής της πρότασής μας ώστε να υπάρχει μία νομοθετική ρύθμιση που θα μας δίνει τη δυνατότητα σαν δημοτικό συμβούλιο να παίρνουμε αποφάσεις οι οποίες θα παίρνουν υπόψη τους την οικονομική κατάσταση των πολιτών της πόλης μας». (Δείτε εδώ video)