Με τους ενωμένους αγώνες, μπορούμε να κάνουμε καλύτερες τις χρονιές που έρχονται...

Δημότες του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη,

laiki syspeirosiΗ Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνεται σε σας με τις καλύτερες ευχές για μια δημιουργική και ειρηνική χρονιά, για υγεία και δύναμη.

Το 2014 «μπαίνει» με προοπτικές ακόμα χειρότερες και από τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης. Ένα μεγάλο μέρος του λαού μας ζει στην ακραία φτώχεια και εξαθλίωση. Χωρίς και το φαγητό ακόμη, χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τηλέφωνο και πολλές φορές χωρίς νερό.

Οι εισπρακτικές εταιρείες και οι τράπεζες συμπληρώνουν το σκηνικό ανασφάλειας σε όλα σχεδόν τα νοικοκυριά των εργαζομένων.

Η λύση που μας προτείνουν το κράτος και ο δήμος είναι ένα πιάτο φαϊ στα συσσίτια οι ελεημοσύνες από τις διάφορες Μ.Κ.Ο. «φιλανθρωπικές εταιρείες» και χορηγούς και όταν… υπάρχουν 5μηνες συμβάσεις εργασίας ή μερικής απασχόλησης.

Η ανεργία θερίζει και οι υποσχέσεις είναι – στην καλύτερη περίπτωση – να ανέβει με μικρότερο ρυθμό. Οι νέοι μας φεύγουν μετανάστες και οι ηλικιωμένοι βιώνουν τα γηρατειά της εξαθλίωσης.

Η πρόσβαση στα ιατρεία και τα νοσοκομεία σχεδόν αποκλείεται για τους ανέργους και τους εργαζόμενους. Η πόλη μας και όλες οι πόλεις των λαϊκών στρωμάτων βιώνουν τη σκοτεινιά των γιορτών και την μελαγχολία των κλειστών μαγαζιών.

Η ελπίδα είναι με τους αγώνες μας να ανατρέψουμε το σκηνικό που γεννάει τις κρίσεις. Ο Δήμος μας με εργατικά και λαϊκά χαρακτηριστικά χτυπήθηκε πολύ από τις πολιτικές που μας έφεραν ως εδώ. Τα πράγματα όμως έγιναν χειρότερα από την απουσία μιας δημοτικής αρχής που θα δυσκόλευε αυτές τις πολιτικές.

Θα μας πουν ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί νομοθετεί η Βουλή και η κυβέρνηση.

Αυτή είναι η μισή αλήθεια. Θα μπορούσε ο Δήμος να επανασυνδέει τα ηλεκτρικά ρεύματα και τα νερά με δικά του μέσα, να πρωτοστατήσει σε ένα κίνημα ουσιαστικής αλληλεγγύης και διεκδίκησης. Άλλωστε αυτό κάνουν και οι λαϊκές επιτροπές στις πόλεις.

Θα μπορούσε να μειώσει τα δημοτικά τέλη. Αντί αυτού αυξάνει τα τέλη κατάληψης πεζοδρομίων στα μαγαζιά που τα χτυπάει η κρίση και στέλνει σημειώματα στους επαγγελματίες ότι οι τράπεζες θα κατάσχουν λογαριασμούς τους – αν υπάρχουν!- για τα χρέη που έχουν στο Δήμο.

Θα μπορούσε να κρατήσει και να διευρύνει όλες τις δωρεάν παροχές που δίνονταν παλαιότερα για καλοκαιρινά μπάνια, θερινή απασχόληση και να μειώσει ή να καταργήσει τα δίδακτρα για όσες παροχές έχει ο δήμος στο Πνευματικό Κέντρο και αλλού.

Αντί για όλα αυτά συμβάλλει στην αναβάθμιση μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων όπως το Village (με σειρά εκδηλώσεων των τμημάτων πολιτισμού του Δήμου σε αυτό το χώρο) ή συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών προωθώντας την συγκέντρωση εκατομμύριων κυβικών μπάζων στην κορυφή της πόλης.

Κράτος και Δήμος χορεύουν μαζί το χορό της αντιλαϊκής επίθεσης! Είναι όμως όλα μαύρα;

Όχι! Κανένας λαός δεν τελειώνει όταν αποφασίσει να τους τελειώσει. Η άρχουσα τάξη, οι διαχειριστές της αλλά και οι φασιστικές εφεδρείες του συστήματος, μπορούν να αναχαιτιστούν μπροστά στους αποφασισμένους και ενωμένους εργαζόμενους.

Σας καλούμε σε αυτόν τον αγώνα που θα μας δώσει προϋποθέσεις να κάνουμε πραγματικά καλύτερο το 2014 και τα χρόνια που έρχονται για μας και τα παιδιά μας.

                                                                                                                ΓΕΝΑΡΗΣ 2014