ΠΕΙΡΑΙΑΣ - Πρωτοφανής συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

peiraias-pame-asfalistiko-04-02 02Μαζική και μαχητική η πορεία του ΠΑΜΕ στους δρόμους του Πειραιά. Κατά την διάρκεια της πορείας, πραγματοποιήθηκε δυναμική παρέμβαση στο super market Καρφούρ, το οποίο ήταν ανοικτό. Αποτέλεσμα της παρέμβασης, ήταν το σούπερ μάρκετ, να κλείσει. Παράλληλα, κατά την διάρκεια της παρέμβασης το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, κατήγγειλε ότι την παραμονή της απεργίας, η εργοδοσία του υποκαστήματος στο Ρέντη, προχώρησε σε δύο εκδικητικές απολύσεις.  

Νωρίτερα στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων στην πλατεία Καραϊσκάκη, μίλησε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Αττικής. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αλέκος Περράκης, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής.

Πολύ πριν την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της απεργιακής συγκέντρωσης στις 11.00, η πλατεία ήταν ασφυκτικά γεμάτη και οι συγκεντρωμένοι έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

Στη κινητοποίηση παραβρίσκεται πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Διαμάτω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος.

Έπειτα από πολλά χρόνια απήργησαν εργαζόμενοι της «ΙΟΝ». Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι της ΕΛΣΑ, των «Τσιμέντων Ηρακλής», αλλά και των ελαιουργοσαπουνοποιιών του Πειραιά («ΕΛΑΪΣ», «Unilever»). Παράλληλα, έχουν νεκρώσει όλες οι υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας, με τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή συγκέντρωση.

Από το πρωί, οι ναυτεργάτες περιφρούρησαν την απεργία τους, έχοντας στο πλευρό τους τις ταξικές δυνάμεις.

 

peiraias-pame-asfalistiko-04-02 05


Πηγή: www.902.gr