Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Κινητοποίηση ενάντια στην παρουσία αμερικανοΝΑΤΟικού πολεμικού πλοίου στις 13 Ιούνη

Την παρουσία του αμερικανοΝΑΤΟικού πλοίου «USS Mesa Verde LPD-19», στο λιμάνι του Πειραιά, καταγγέλλουν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά.

Καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν την Τρίτη 13 Ιούνη στις 18.30 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.

Στο κάλεσμά τους σημειώνουν:

«Καταγγέλλουμε την παρουσία του ΝΑΤΟικού πλοίου "USS Mesa Verde LPD-19" του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο λιμάνι του Πειραιά. Πλοίο που όπως αναφέρεται αποτελεί ένα πολυεργαλείο στα χέρια του πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ άρα και του ΝΑΤΟ.

Έχει τεράστιες ευθύνες η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζοντας την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της αστικής τάξης της χώρας μας, παραδίδει γη και ύδωρ, συμμετέχοντας ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και κάθε στιγμή δείχνει τη διάθεσή της να εμπλέξει τη χώρα ακόμα περισσότερο.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό του Πειραιά να δυναμώσει την πάλη του ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στα ΝΑΤΟικά πολεμικά σχέδια. Να καταδικάσει αποφασιστικά την παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων, την ύπαρξη στρατιωτικών βάσεων και εγκαταστάσεων και να παλέψει για την έξοδο της χώρας από τη ΝΑΤΟική “σφηκοφωλιά” και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία.

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να επιστρέψουν οι στρατιωτικές δυνάμεις από τις ιμπεριαλιστικές αποστολές ώστε να γίνει πράξη το σύνθημα “ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών”.

Να εκφράσει την αντίθεση του συμμετέχοντας στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 13 Ιούνη, στις 18.30 στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά μετά από κάλεσμα των σωματείων ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, των Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά και των Λαϊκών Επιτροπών Πειραιά».