protoulis

Διακήρυξη Λ.Σ.Νίκαιας-Ρέντη - Αυτοδιοικητικές εκλογές 2019

Diakiriksi-Ekloges-2019

 

Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

kalesma-ths-ke-toy-kke-2

 

Η εφημερίδα μας

LS Efimerida Iounis 2018 001

 Για παλιότερα τεύχη εδώ

Εκδήλωση για τη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης - «Με κομμουνιστή δήμαρχο για να ξαναγίνει η γειτονιά μας κάστρο της λαϊκής αντίστασης!»

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 37

 

Παρουσιάστηκε χτες το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη στο ρεμπετάδικο «Κοκκινιώτισσα» (δείτε εδώ όλους τους υποψήφιους). Στο γεμάτο κέντρο που προσήλθαν εργαζόμενοι της περιοχής, άνθρωποι κάθε ηλικίας, ανακοινώθηκαν τα 102 ονόματα των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο, στις κοινότητες και στην Περιφέρεια, όλοι τους αναγνωρισμένοι αγωνιστές, μπροστάρηδες στους λαϊκούς αγώνες στους χώρους δουλειάς και στη γειτονιά τους. Με το σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό δύναμη για το λαό» που δόνησε αρκετές φορές το χώρο της «Κοκκινιώτισσας» η Νίκαια των μεγάλων αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας έδωσε το μήνυμα ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Την ομιλία και την παρουσίαση των υποψηφίων πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Κατηφές, στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ. Σύντομες παρεμβάσεις πραγματοποίησαν οι Δημήτρης Κουφόγιαννης, συνεργαζόμενος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και Μπενετάτος Στέλιος, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», πρώην δήμαρχος Νίκαιας, εκλεγμένος με τα ψηφοδέλτια που στήριζε το ΚΚΕ.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Βαγγέλης Μαρούπας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Πειραιά του ΚΚΕ, ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υπεύθυνος του τμήματος Παιδείας της ΚΕ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Νίκος Μαυροκέφαλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

«Η μόνη καθαρή εναντίωση στην ΕΕ είναι η ψήφος στο ΚΚΕ»

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 6

 

Ο Νίκος Αμπατιέλος ξεκίνησε την παρέμβαση του λέγοντας ότι τα μηνύματα ως τώρα είναι ελπιδοφόρα αναφερόμενος στο ρεύμα συστράτευσης με το ΚΚΕ κάτι που εκφράζεται σε όλες τις εκδηλώσεις του Κόμματος. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η πείρα που έχει συγκεντρώσει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα χρόνια είναι πολύτιμη, είναι οδηγός για να κάνει μια άλλη επιλογή. Δηλαδή να αποφασίσει κάτω από τη δική μας πρωτοπόρα δράση ότι δεν θα συνεχίσουμε μια από τα ίδια, ότι δεν θα συνεχίσουμε στο δρόμο που αποδεδειγμένα πλέον και για όσους είχαν αυταπάτη ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να τα κάνει λίγο διαφορετικά, αλλά οδήγησε στα ίδια δεινά για τους εργαζόμενους, για τα εργατικά, λαϊκά στρώματα. Στο δρόμο που θεωρεί μονόδρομο τη συμμετοχή μας στην ΕΕ, αυτή την ένωση των μονοπωλίων, που θεωρεί μονόδρομο ότι θα θυσιάζουμε όλα μας τα δικαιώματα, ό,τι έχει κατακτήσει η εργατική τάξη μέσα από αγώνες για να κερδίζουν μια χούφτα εφοπλιστές, βιομήχανοι και τραπεζίτες. Αυτός ο δρόμος δεν είναι τελικά για το λαό η μοναδική επιλογή. Η μοναδική χρήσιμη επιλογή για τα λαϊκά συμφέροντα είναι να τραβήξουμε ένα δρόμο λαϊκής αντεπίθεσης, ένα δρόμο ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Πολλά χρήματα έχουν πέσει για να παρουσιάζεται η ΕΕ φιλική, αναγκαία προς τους εργαζόμενους. Στα σχολεία εκατομμύρια προγράμματα όμως η πείρα ιδιαίτερα αυτή των τελευταίων χρόνων έδειξε ότι όλα τα καρότα που πέταξαν διαψεύστηκαν. Που είναι η σύγκλιση των δικαιωμάτων που έταζαν όταν μπαίναμε στην ΕΕ, σύγκλιση προς κάτω έχουμε για όλους τους λαούς της ΕΕ. Προσπαθούν έτσι να πείσουν με το μαστίγιο τους λαούς της ΕΕ με τα μνημόνια, τα ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060 κ.ά.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει μια πραγματικότητα. Ξέρετε τι λέει αυτή η πραγματικότητα. Με δικές τους έρευνες το 74% του ελληνικού λαού δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην ΕΕ. Σε όλους αυτούς πρέπει να εξηγήσουμε ότι η μόνη καθαρή εναντίωση στην ΕΕ είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Η μόνη καθαρή εναντίωση που δεν μπορεί να μεταφραστεί σαν ένας κυνικός ευρωσκεπτικισμός, που είναι καπιταλιστικός δρόμος με άλλο νόμισμα, με άλλη διαχείριση. Με άλλες συμμαχίες. Ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν για να δυναμώσει η ελπίδα για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού.

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 9

Η κυβέρνηση βάζει το εξής δίλημμα. Να εμποδίσουμε την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοφιλελεύθερων φτιάχνοντας ένα προοδευτικό μέτωπο. Έχουν κάνει την κοροϊδία επιστήμη. Με ποιους φτιάχνουν αυτό το μέτωπο; Με τα ρετάλια του ΠΑΣΟΚ, των προηγούμενων κυβερνήσεων των διεφθαρμένων. Με την ΕΕ που εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό, και με τον διαβολικά καλό Τραμπ.

Η μόνη απάντηση και στην άνοδο της ακροδεξιάς που την έχουν τροφοδοτήσει όλοι όσοι συνέχιζαν την αντιλαϊκή πολιτική, το καπιταλιστικό σύστημα είναι ισχυρό ΚΚΕ παντού που θα γκρεμίσει το ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ από την τρίτη θέση.

Ιδιαίτερα η νεολαία, οι 500.000 νέοι ψηφοφόροι θα τιμωρήσουν αυτή την κυβέρνηση, θα τιμωρήσουν αυτόν το δρόμο που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις. Θα δυναμώσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Και επειδή πολύ τον έχει νοιάξει το ΣΥΡΙΖΑ τι λέει η νέα γενιά, γι' αυτό και έδωσε ψήφο στους 17αρηδες. Δεν τους ένοιαξε καθόλου όμως ότι χιλιάδες μαθητές και φοιτητές έχουν διαδηλώσει ενάντια στο νομοσχέδιο του για την Παιδεία, το οποίο διάλεξε να το φέρει Μεγάλη Δευτέρα που θα είναι τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κλειστά. Γελιέται αν νομίζει ότι ο λαός δεν θα είναι στο δρόμο και τη Μ. Δευτέρα»!

«Εμείς δεν χωράμε στο μικρότερο κακό»!

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 18

«Νομίζω ότι υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά μεταξύ των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και των ψηφοδελτίων των αστικών δυνάμεων. Αυτή η διαφορά είναι ότι εμείς δεν χωράμε στο μικρότερο κακό! Δεν συμβιβαζόμαστε με το μικρότερο κακό που δεν είναι ποτέ μικρό τελικά! Γιατί πιστεύουμε ότι όλοι εμείς που παράγουμε τον πλούτο πρέπει και να τον γευόμαστε! Εμείς αγωνιζόμαστε διεκδικούμε το διατυμπανίζουμε, θέλουμε τον κόσμο ενωμένο, μάχιμο, όρθιο, μπροστά. Αυτό κάνουμε και όταν είμαστε αντιπολίτευση στην κεντρική εξουσία αυτό κάναμε και όταν κληθήκαμε από το λαό να διαχειριστούμε ζητήματα διοίκησης του Δήμου πάλι απέναντι στην κεντρική εξουσία και εδώ στην Νίκαια. Διεκδικήσαμε και πετύχαμε παροχές στο λαό την πόλη μας», επισήμανε ο Στέλιος Μπενετάτος κάνοντας αναφορά σε συγκεκριμένες κατακτήσεις της Δημοτικής Αρχής της Νίκαιας με κομμουνιστές δημάρχους που τις απόλαυσε ο λαός.

«Γι’ αυτό μπορούμε με καθαρή φωνή να απευθυνθούμε στο λαό και να του πούμε να δώσει κόκκινο μήνυμα σε όλες τις κάλπες. Και εδώ στον ενοποιημένο Δήμο Νίκαιας - Ρέντη το μήνυμα αυτό θα δοθεί με δήμαρχο τον Παναγιώτη τον Κατηφέ και όλους εμάς στο προσκήνιο», είπε κλείνοντας την παρέμβαση του ο Στέλιος Μπενετάτος.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Δημήτρης Κουφόγιαννης που μίλησε για την επιλογή του να είναι υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τονίζοντας ότι «πρώτα απ’ όλα είναι ανάγκη για πάλη εναντίον όλων αυτών που μας έχουν φτάσει στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Το μοναδικό κόμμα που μας στήριξε και συνεχίζει να μας στηρίζει στα καθημερινά προβλήματα είναι το ΚΚΕ. Η μόνη πραγματικά ανεξάρτητη δύναμη είναι η "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση θα είναι η δύναμη για τους πολλούς»!

 

Επιδιώκουμε από θέση Διοίκησης να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της πόλης.

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 1

 

Παίρνοντας το λόγο ο Παναγιώτης Κατηφές είπε:

«Φίλες και φίλοι,

συντρόφισσες και σύντροφοι,

Με ιδιαίτερη τιμή παρουσιάζουμε σήμερα τους 102 πρώτους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τις δημοτικές εκλογές του Μάη.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για όλους εμάς να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές εκλογές στην πόλη μας γιατί ξέρουμε ότι όλοι μαζί σαν μια γροθιά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ο καθένας από το μετερίζι του για να γίνει πράξη το σύνθημα "Μπροστά οι ανάγκες του λαού". Αυτό θέλουμε να σηματοδοτήσει το ψηφοδέλτιο μας, ένα ψηφοδέλτιο μάχης για τη ζωή μας, ένα ψηφοδέλτιο νίκης. Γιατί και εδώ στην πόλη μας παλεύουμε για να νικήσει ο λαός.

Στο ψηφοδέλτιο μας συμμετέχουν καταξιωμένοι αγωνιστές από εργατικά σωματεία, εκλεγμένοι αντιπρόσωποι από το κίνημα γονέων, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί, καταξιωμένοι επιστήμονες της πόλης μας αλλά και άνθρωποι των τεχνών, της μουσικής και του θεάτρου.

Σημαντικό στοιχείο που χαρακτηρίζει τη σύνθεση του ψηφοδελτίου μας είναι η ηλικιακή σύνθεση, αφού το 40% είναι μέχρι 40 ετών. Έχουμε την τιμή να έχουμε υποψηφίους πολλούς νέους ανθρώπους που ο καθένας έχει τη δική του ξεχωριστή συμβολή μέσα από τους αγώνες στα σχολεία της πόλης, στα αμφιθέατρα των πανεπιστημίων, στο χώρο δουλειάς τους, στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης που συμμετέχουν. Το πιο ενεργό κομμάτι των νέων ανθρώπων της πόλης μας έχει τη δική του θέση στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης".

Η δική μας ταυτότητα σαν ψηφοδέλτιο είναι η ανιδιοτελής δράση μας, είναι οι αγώνες μας μέσα στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, στους χώρους που μορφώνεται, αθλείται και ψυχαγωγείται η νεολαία. Είναι η πάλη μας για δημόσια και δωρεάν Υγεία. Τίποτα το ανθρώπινο δεν είναι ξένο για εμάς και γι' αυτό επιδιώκουμε από θέση διοίκησης να είμαστε στην πρώτη γραμμή για να αναδειχθούν τα μεγάλα προβλήματα του λαού και της πόλης.

Τώρα λοιπόν όλοι μαζί σε θέση μάχης για να ξανακάνουμε την πόλη μας κάστρο αντίστασης και αγώνα, για να βάλουμε φραγμό σε ό,τι αντιλαϊκό ετοιμάζουν μέσα από τους δήμους.

Να φτάσει η φωνή μας και οι θέσεις μας παντού σε κάθε σπίτι και εργασιακό χώρο της πόλης και θαρρετά να καλέσουμε το λαό να κοκκινίσει τις κάλπες.

Με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ τη μοναδική δύναμη που μπορεί να σταθεί απέναντι στην εγκληματική οργάνωση της ναζιστικής ΧΑ που με την ανοχή και τη στάση των ίσων αποστάσεων του σημερινού δημάρχου για να έχει μια δεξαμενή ψήφων, μαγάρισαν την αιματοβαμμένη από τους φασίστες Κοκκινιά.

Τώρα λοιπόν ψήφο στους υποψηφίους της "Λαϊκής Συσπείρωσης", μια ψήφο που για το λαό σημαίνει ότι θα ακουστεί πιο δυνατά η δική του φωνή και οι αγωνίες του, θα μεταφραστούν σε αγώνες για τις δικές του ανάγκες.

Τώρα λοιπόν με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" το ψηφοδέλτιο που δεν θα ανεχτεί το χαράτσωμα του λαού, τις ιδιωτικοποιήσεις δημοτικής γης και υπηρεσιών του Δήμου, που θα σταθεί απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση που υπηρετεί τη στρατηγική του κεφαλαίου και έχει στο στόχαστρο τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" λοιπόν το κόκκινο ψηφοδέλτιο του αγώνα της αντίστασης, της ρήξης της ανατροπής της προοπτικής για μια ζωή που μας αξίζει.

Στη Νίκαια και το Ρέντη μπαίνουμε ακόμα πιο δυνατά όλοι στη μάχη για να κάνουμε την ανατροπή. Παλεύουμε για να νικήσουμε.

Γιατί και στην Τοπική Διοίκηση όπως και στην κοινωνία δύο γραμμές συγκρούονται:

Από τη μια η πολιτική που συνθλίβει τη ζωή μας με αντιλαϊκούς νόμους και μνημόνια τριών διαφορετικών κυβερνήσεων για να κερδίζει το κεφάλαιο και αυτή η γραμμή υπηρετείται και εξειδικεύεται στην πόλη μας από το σημερινό δήμαρχο που είναι ο επίσημος του ΣΥΡΙΖΑ και τον στήριζε η ΝΔ και τμήμα του ΚΙΝΑΛ.

Από την άλλη ο δρόμος του αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δικός μας δρόμος και θα τον υπηρετήσουμε.

Γι' αυτό και στο ψηφοδέλτιο μας συσπειρώνονται νέοι αγωνιστές άνθρωποι που δεν βολεύονται με ό,τι τους στερεί το εκμεταλλευτικό σύστημα, άνθρωποι που θα συναντηθούμε στους αγώνες. Όλοι εμείς που συγκροτούμε το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" καλούμε το λαό και τη νέα γενιά να συμπορευτεί μαζί μας για να κάνουμε την πραγματική διαφορά με το λαό της πόλης στο προσκήνιο».

 

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 34

 

Parousiasi-Psifodeltiou-Kokkiniotissa 5