Περιοδείες πραγματοποίησε κλιμάκιο τις Λαϊκής Συσπείρωσης συζητώντας με εργαζόμενους του δήμου, καταστηματάρχες και πολίτες για τα προβλήματα της πόλης

periodeia-LaSy-magazia3

 

Ζωντανή συζήτηση με εργαζόμενους του Δήμου είχε η Λαϊκή Συσπείρωση για τα προβλήματα που βιώνουν και τη διέξοδο από αυτά.

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ με τον επικεφαλής Παναγιώτη Κατηφέ επισκέφθηκε τα συνεργεία οδοκαθαρισμού και τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Πρασίνου. Κοινή συνισταμένη για τους εργαζόμενους ήταν η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού του Δήμου, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αφού οι περισσότεροι είναι με συμβάσεις μέσω διαφόρων προγραμμάτων και έχουν «ημερομηνία λήξης» στην εργασία τους στο Δήμο, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ακρίβεια και το μικρό εισόδημα που δυσχεραίνουν την ικανοποίηση βασικών αναγκών, όπως διατροφή και θέρμανση.

Ο Παναγιώτης Κατηφές συζητώντας και ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, έθεσε ότι «οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν λύσεις υπέρ των δικών τους συμφερόντων μέσα από μαζικό ταξικό αγώνα" και κάλεσε τους εργαζόμενους να τιμωρήσουν τα κόμματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική που θέλει το λαό φτωχότερο και το μεγάλο κεφάλαιο να αυγατίζει τα κέρδη του, και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στο δρόμο του αγώνα και της υπεράσπισης της ζωής μας, επισημαίνοντας ότι "ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, διαδοχικά ως Κυβερνήσεις και ως αντιπολίτευση έχουν διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης που θέλει τους εργαζόμενους χωρίς μόνιμη και σταθερή δουλειά και τους Δήμους να παραχωρούν σε ιδιώτες όλο και περισσότερες υπηρεσίες και στο τέλος πληρώνει τον λογαριασμό πάλι ο λαός. Αυτή την πολιτική υπηρετεί πιστά η σημερινή Δημοτική Αρχή Ιωακειμίδη γι αυτό την στηρίζουν από κοινού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και μέρος του ΠΑΣΟΚ».

 

Για τα προβλήματα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης

 

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης έκανε περιοδεία και συζήτησε και με καταστηματάρχες και πολίτες στον εμπορικό δρόμο της Χρ. Σμύρνης. Πολλοί καταστηματάρχες έθεσαν τα προβλήματα του δρόμου ιεραρχώντας τα πλημμυρικά φαινόμενα, τον ελλιπή φωτισμό και τα κακοσυντηρημένα πεζοδρόμια. Επίσης κυριάρχησαν τα ζητήματα του ενεργειακού κόστους για τα μαγαζιά και το μικρό εισόδημα για τους καταναλωτές.

Ο Παναγιώτης Κατηφές τόνισε ότι επανειλημμένα η Λαϊκή Συσπείρωση θέτει το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο και ενημέρωσε για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης αλλά ακολουθεί πιστά τις χρηματοδοτήσεις που προβλέπουν προγράμματα ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης που δεν λαμβάνουν υπόψη τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της, επισημαίνοντας ότι "είναι εύκολο να βαφτίζουμε έργα και πόλεις ως «έξυπνες» αλλά δυστυχώς η Διοίκηση Ιωακειμίδη κατ' επανάληψη κλείνει τα μάτια στις ανάγκες των κατοίκων και των εμπόρων της πόλης, αρνείται να μειώσει τα δημοτικά τέλη σε κατοικίες και εμπορικά καταστήματα και ονειρεύεται ποδηλατόδρομους όταν ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τους πλημμυρισμένους δρόμους της πόλης».