Ο αθλητισμός-εμπόρευμα είναι η μήτρα που γεννά τον χουλιγκανισμο

επεισόδια 1932023 πλ.Κουμπάκη 

 

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 19/3/2023 στην πλ.Κουμπάκη πρέπει να καταδικαστούν από κάθε νέο της πόλης μας, από κάθε αγνό φίλαθλο του Ιωνικού και της Προοδευτικής.

Δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Δυστυχώς δεν είναι "έργο μια πράξης", αλλά μέρος ενός κακοπαιγμένου σήριαλ που έχει το υπόβαθρο του στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τους "στρατούς " των ομάδων-εταιρειών (ΠΑΕ), τις "ομάδες" που θέλουν να κάνουν κουμάντο στις πόλεις ως ιδιοκτήτες του δημόσιου χώρου.

Λύση δεν είναι η καταστολή. Αστυνομία υπάρχει και "περισσεύει" σε λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, δρα άμεσα, συλλαμβάνει μαθητές - φοιτητές και καταστέλλει κάθε διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματα τους, καταστέλλει κάθε λαϊκή δράση. Ερωτηματικά γεννά γιατί σε ένα, εδώ και ημέρες , πιθανό "ραντεβου" οπαδών, η Αστυνομία ήταν απούσα ακόμα και να συνοδεύσει την οργανωμένη μετάβαση οπαδών, ως είθισται.

Περισσότερα...

Τη Μάχη της Κοκκινιάς τίμησαν ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ

maxi-kokkinias-2023-2

 

Τη Μάχη της Κοκκινιάς, που έγινε το Μάρτη του 1944, τίμησαν την Τρίτη 7 Μάρτη με μια συμβολική τελετή οι Κομματικές Οργανώσεις Κοκκινιάς του ΚΚΕ και το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ.

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, πρόεδρος του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αφού αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό και τη σημασία αυτής της μάχης του ΕΛΑΣ με τους Γερμανούς και τα τάγματα ασφαλείας. Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήψιος βουλευτής του ΚΚΕ στην Β΄Πειραιά και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Κυριάκος Ιωαννίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Στέλιος Μπενετάτος περιφερειακός σύμβουλος εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη.

Η τιμητική εκδήλωση των ΚΟ Νίκαιας - Ρέντη και της ΠΕΑΕΑ για την επέτειο από τη μάχη της Κοκκινιάς πήρε και χαρακτήρα διαμαρτυρίας για το έγκλημα στα Τέμπη με πορεία στη συνέχεια στους δρόμους της Νίκαιας.

Η ομιλία του Π. Κατηφέ:

 

Περισσότερα...

ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ. ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.

maxi-kokkinias-dimos 2023

 

 

 

 

 

Ο Παναγιώτης Κατηφές επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και ο Κυριάκος Ιωαννίδης δημοτικός συμβουλος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, κατέθεσαν λουλούδια στην εκδήλωση του Δήμου για τη Μάχη της Κοκκινιάς.

 

 

 

 

 

  

Περισσότερα...

ΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ ΚΚΕ & ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ ΚΟΚΚΙΝΙΑΣ - Εκδήλωση για τη Μάχη της Κοκκινιάς στις 7 Μαρτίου

maxi-kokkinias-2023Εκδήλωση διοργανώνουν το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Κοκκινιάς και οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ προς τιμή της ιστορικής Μάχης της Κοκκινιάς, το 1944.

Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 7 Μαρτίου στην πλατεία Δαβάκη (Περιβολάκι) στις 6 το απόγευμα.

Θα ακολουθήσει πικετοφορία με σύνθημα: «Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα».

 

 

 

  

Περισσότερα...

Εκδήλωση για την ΕΠΟΝ από ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στις 22 Φλεβάρη

epon-80xronia

 

Εκδήλωση τιμής για τη συμβολή της ΕΠΟΝ στο απελευθερωτικό κίνημα και ιδιαίτερα τη συμβολή της κοκκινιώτικης νεολαίας σε αυτό διοργανώνουν την Τετάρτη 22 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, το Παράρτημα Κοκκινιάς της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και οι Κομματικές Οργανώσεις Νίκαιας - Ρέντη του ΚΚΕ.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του συνοικισμού «Νέα Κοκκινιά», ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Σπύρος Τζόκας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Η Κραυγή της Σιωπής», που αφορά στην κοκκινιώτικη αντιστασιακή οικογένεια των αδελφών Κοντούλη (από τα Βουρλά της Μ. Ασίας), εκ των οποίων ο μικρότερος, ο Βασίλης, εκτελέστηκε τον Μάη 1944 και έναν μήνα αργότερα ακολούθησε ο Σπύρος, ποδοσφαιριστής της Άμυνας (πρόγονος του ΑΟ Ιωνικός Νίκαιας), της ΑΕΚ και της Εθνικής Ελλάδος.

 

Περισσότερα...