Πήξαμε στους ανευθυνο-υπεύθυνους...

13o-nikaiaΗ Δημοτική Αρχή Νίκαιας-Α.Ι.Ρέντη (συνδιοίκηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) ακόμα να δώσει γραπτή απάντηση στην επιστολή της Ένωσης Γονέων (11/4/2023) για την καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων!

Τα ερωτήματα παραμένουν: Υπάρχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία; Υπάρχει πρόγραμμα ελέγχου πυρασφάλειας; Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ελέγχου των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων;

Ως πότε θα περιμένουν οι γονείς;

Ως πότε θα ανεχόμαστε το "πάμε κι όπου βγει";

Στις εκλογές στις 21 Μάη έχουμε μια πρώτη ευκαιρία να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική που λογαριάζει σαν κόστος την ασφάλεια των παιδιών μας. Να ψηφίσουμε ΚΚΕ.

Και στις Δημοτικές Εκλογές τον Οκτώβρη να κάνουμε τη μοναδική επιλογή αλλαγής για τους πολλούς! Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Περισσότερα...

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε ή λόγια του αέρα

Σχόλιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας Ρέντη 

katifes-logonewΗ παρέμβαση του απερχόμενου Δημάρχου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στις 3/4/2023, για το θέμα του bullying, ήταν επιεικως απαράδεκτη. 

Με λίγα λόγια μας είπε ότι φταίνε γενικά κι αόριστα οι γονείς, οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι -εκπαιδευτικοι... Κουβέντα για τις εικόνες βίας που βομβαρδίζουν τα παιδιά μας. Κουβέντα για τις τραγικές ελλείψεις σε ειδικούς επιστήμονες, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία της πολης μας.

Κυρίως... κουβέντα για τη φτώχεια, την ανεργία, την περιθωριοποίηση, τις κοινωνικές αιτίες της κακοποίησης. 

Παρ όλα αυτά που δεν είπε, ο απερχόμενος Δήμαρχος, μας ενημέρωσε.... ότι υπάρχει γραφείο bulling στον Δήμο όπου απευθύνονται γονείς και εκπαιδευτικοί. 

Τόσα χρόνια στους Συλλόγους Γονέων πάντως, ούτε τη σφραγίδα αυτού του γραφείου δεν έχουμε δει....

Και εντάξει δεν το γνωρίζουν οι Σύλλογοι Γονέων, δεν το γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης αφού ποτέ δεν ενημερώθηκε κανένας μας σε καμία συνεδρίαση Οργάνου (Δημοτικό Συμβούλιο, Σχολικές Επιτροπές, ΔΕΠ).... αλλά κάτι πάει στραβά αφού δεν το γνωρίζουν ούτε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ίδιου του κ. Ιωακειμίδη και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι και εκπαιδευτικοί. 

 

Περισσότερα...

Τιμή στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη

mpelogiannis-2023 2Αντιπροσωπεία των ΚΟ Κοκκινιάς του ΚΚΕ και των ΟΒ της ΚΝΕ κατέθεσαν σήμερα λίγα λουλούδια στον τάφο του Νίκου Μπελογιάννη στο Γ Νεκροταφείο.

Σαν σήμερα συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη και των συντρόφων του Μπάτση, Καλούμενου και Αργυριάδη.

Η ίδια η ζωή του Ν.Μπελογιάννη συμπυκνώνει μέχρι το τέλος την ανιδιοτέλεια, την μαχητικότητα, την πίστη των κομμουνιστών για την πάλη για μια άλλη κοινωνία , για το δίκιο και τις ανάγκες του λαού.

Λουλούδια κατέθεσαν για το ΚΚΕ ο Παναγιώτης Κατηφές υποψήφιος Βουλευτής Β Πειραιά και υποψήφιος Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη και ο Χάρης Ευθύμερος μέλος του ΤΓ της ΚΝΕ Πειραιά.

Παραβρέθηκαν οι Στέλιος Μπενετάτος υποψήφιος βουλευτής Β Πειραιά και Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής και ο Δημήτρης Γοντικας μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

 

Περισσότερα...

Τέρμα πια! Η δημόσια γη δεν είναι εμπόρευμα!

epz-prasino-rendi

 

Καταψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την «παραχώρηση» 600τμ σε ιδιώτη στην περιοχή του Ρέντη (Επιδαύρου 2). Ο χώρος αυτός είναι δημοτικός χώρος και είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος Πρασίνου και αναψυχής.

Τέρμα πια με την απραξία της Δημοτικής Αρχής, την αδιαφορία για το δημόσιο χώρο και την αντιμετώπιση της δημόσιας γης ως εμπόρευμα.

 

Περισσότερα...

Ο αθλητισμός-εμπόρευμα είναι η μήτρα που γεννά τον χουλιγκανισμο

επεισόδια 1932023 πλ.Κουμπάκη 

 

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις 19/3/2023 στην πλ.Κουμπάκη πρέπει να καταδικαστούν από κάθε νέο της πόλης μας, από κάθε αγνό φίλαθλο του Ιωνικού και της Προοδευτικής.

Δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό. Δυστυχώς δεν είναι "έργο μια πράξης", αλλά μέρος ενός κακοπαιγμένου σήριαλ που έχει το υπόβαθρο του στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, τους "στρατούς " των ομάδων-εταιρειών (ΠΑΕ), τις "ομάδες" που θέλουν να κάνουν κουμάντο στις πόλεις ως ιδιοκτήτες του δημόσιου χώρου.

Λύση δεν είναι η καταστολή. Αστυνομία υπάρχει και "περισσεύει" σε λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, δρα άμεσα, συλλαμβάνει μαθητές - φοιτητές και καταστέλλει κάθε διεκδίκηση για τα δίκαια αιτήματα τους, καταστέλλει κάθε λαϊκή δράση. Ερωτηματικά γεννά γιατί σε ένα, εδώ και ημέρες , πιθανό "ραντεβου" οπαδών, η Αστυνομία ήταν απούσα ακόμα και να συνοδεύσει την οργανωμένη μετάβαση οπαδών, ως είθισται.

Περισσότερα...