Κυβέρνηση και εργασιακή εφεδρεία

Μετεκπαίδευση για διοχέτευση... και στον ιδιωτικό τομέα!

Οσοι βρίσκονται σε εργασιακή εφεδρεία υπάρχει πιθανότητα να «διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα» (!) ενώ η κυβέρνηση θα απαντά με ένταση του αυταρχισμού σε όσους τολμούν να αντιδρούν. Αυτά επιβεβαίωσε με τα όσα είπε και έκανε κατά τη χτεσινή συνάντησή του με την ΠΟΕ - ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, ο οποίος απαίτησε να αποχωρήσει ο Β. Πετρόπουλος, μέλος της ΕΕ της Ομοσπονδίας και μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ γιατί αντέδρασε στα αντεργατικά σχέδια.

Ο υπουργός επιβεβαίωσε καταρχάς ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει στο ακέραιο τη βάρβαρη πολιτική της. Σχετικά με την εργασιακή εφεδρεία είπε ότι θα αφορά κυρίως όσους είναι κοντά στη σύνταξη και όσοι δεν είναι θα μετεκπαιδεύονται, ώστε να διοχετευθούν στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα!

Σε αυτά αντέδρασε ο Β. Πετρόπουλος, τονίζοντας ότι πρόκειται για «δούλεμα», για εμπαιγμό, την ώρα που στον ιδιωτικό τομέα γίνονται συνέχεια απολύσεις. Ο υπουργός αντέταξε τον αυταρχισμό, απαιτώντας να φύγει γιατί δεν είναι «ευγενής», για να εισπράξει την απάντηση του στελέχους του ΠΑΜΕ ότι «πρόσφατα ψηφίσατε το μεσοπρόθεσμο - βασική έκφραση της βάρβαρης πολιτικής σας - και ανοίξατε κεφάλια ανθρώπων και θέλετε να σας αντιμετωπίζουμε και ευγενικά;» και στη συνέχεια αποχώρησε.

Απέναντι στις προκλήσεις του υπουργού, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ όχι μόνο δεν αντέδρασε αλλά συνέχισε τη συνάντηση σαν να μην έγινε τίποτα. Με τις θέσεις της και την τακτική του «διαλόγου» έδειξε ότι στηρίζει αυτήν την πολιτική. Είναι η ίδια πλειοψηφία που πριν από λίγο καιρό ένα κομμάτι της (ΠΑΣΚΕ) διακήρυττε ότι τάχα δεν έχει πολιτική συνάφεια με την κυβέρνηση, και στο σύνολό της κατέφυγε σε φραστικούς λεονταρισμούς που στόχο μόνο έχουν να εγκλωβίζουν τους εργαζόμενους.

 Ριζοσπάστης, 13 Ιούλη 2011